Veelgestelde vragen

De slaapkamer FAQ van Matrasconcurrent

Algemeen

Wat is koudschuim?

Koudschuim is een materiaal dat gemaakt wordt van Polyurethaan. Consumenten denken vaak dat koudschuim koud is. Dit is echter niet het geval. Een betere naam voor koudschuim is High Resilience (HR) schuim, ofwel schuim met een hoge veerkracht. 
Meer informatie …

Wat is traagschuim?

Traagschuim is een schuim gemaakt van Polyurethaan. Het schuim bestaat uit holle open cellen. De cellen zijn niet geheel afgesloten waardoor de lucht in de cellen niet samengeperst wordt wanneer het schuim in elkaar gedrukt wordt. Dit heeft als gevolg dat het traagschuim langzaam terugkeert in zijn oorspronkelijke vorm. 
Meer informatie …

Wat is natuurlatex?

Natuurlatex is een natuurproduct en wordt gemaakt van de sappen uit een rubberboom. Het rubber wordt gebruikt als afwerklaag voor matrassen en toppers. Het plantaardige rubber is vloeibaar vandaar dat een natuurlatex matras of topper niet volledig bestaat uit natuurlatex. Een natuurlatex matras of topper kent een combinatie van natuurlatex en synthetisch latex. Wanneer het matras uit 100% natuurlatex zou bestaan dan wordt een matras vloeibaar. 
Meer informatie …

Matrassen

Welk matras kan ik het beste kiezen?

Welk matras het best bij jou past, hangt af van verschillende factoren.
Zo moet er rekening worden met de slaaphouding, je gewicht en postuur, warmtegevoeligheid en eventuele allergieën. Raadpleeg onze matras keuzehulp en ontdek op welk matras jij het best ligt en jou voorziet van voldoende steun en rust.

Hoe lang gaat een matras mee?

Een matras heeft niet het eeuwige leven. Zelfs het beste matras raakt na jarenlang intensief gebruik versleten. Hoe lang een matras meegaat wordt bepaald door een aantal factoren. Belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld de kwaliteit van het matras en het matras type. Neem contact op voor meer informatie.

Wanneer moet ik voor een latex matras kiezen?

Een latex matras is erg hygiënisch daarom is het matras erg geschikt voor mensen die vatbaar zijn voor allergieën. Daarnaast is latex puntelastisch. Hierdoor vormt het zich goed naar de vormen van het lichaam en heeft het een druk verlagende werking. 
Meer informatie …

Wat is precies het verschil tussen het aantal pocketveren?

Een pocketvering matras is een matras gevuld met stalen veertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes (pockets). Het aantal veertjes in het matras bepaalt hoe nauwkeurig de matras zich aanpast aan de lichaamsvormen. 
Meer informatie …

Welk matras is geschikt voor elektrische dekens?

Alle matrassen zijn geschikt in combinatie met een elektrisch deken. Wel is het aan te raden om het elektrische deken uit te zetten op het moment dat je gaat slapen (dit in verband met magnetische straling).

Welk matras is goed voor mensen met eczeem?

Eczeem is een allergie. Het is daarom ook belangrijk dat het matras dat je uitzoekt anti-allergisch is. Daarnaast is een goede ventilatie van het matras belangrijk wanneer je eczeem hebt. Het beste is dan ook om te kiezen voor een koudschuim matras, een natuurlatex matras of een pocketvering matras. Daarbij is het belangrijk dat het matras regelmatig wordt gereinigd. Hierdoor zullen allergische stoffen die niet direct zichtbaar zijn uit je matras verdwijnen.

Is mijn matras toe aan vervanging?

Je merkt direct wanneer je matras toe is aan vervanging. Vermoeid wakker worden, kuilvorming in het matras en lichamelijke klachten als rugpijn zijn tekenen die erop wijzen dat het tijd is om je matras te vervangen. Gemiddeld gaat een matras zo’n 8 tot 10 jaar mee.

Caravan matrassen

Wat weegt een caravan matras?

Het gewicht per caravan matras wordt aangeduid met een HR-waarde of SG-waarde, die beide iets vertellen over hoeveel kilo schuim er gebruikt is per kubieke meter. Over het algemeen is een Polyether matras het lichtst in gewicht waardoor je deze gemakkelijk kunt verplaatsen of omdraaien indien nodig.

Welk matras voor in de caravan?

We verkopen twee typen matrassen voor in de caravan. Dit zijn de polyether matras en de koudschuim matras. Beide matrassen zijn een prima keuze en zorgen ervoor dat je comfortabel de nacht doorbrengt in je caravan. De koudschuim matras ligt daarentegen nog net even wat zachter en gaat langer mee.

Welk materiaal is geschikt voor een caravan matras?

Welk type matras het best in je caravan past, is een koudschuim matras. Dit omdat een koudschuim matras vocht goed reguleert en daardoor bestand is tegen een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast biedt dit matras veel comfort, wat wel zo prettig is als je al niet in je eigen bed ligt.

Bootmatrassen

Wat weegt een boot matras?

Hoe zwaar een boot matras is, hangt af van hoeveel kilo er aan materiaal is gebruikt. Dit wordt uitgedrukt met een HR- of SG- waarde. Hoe hoger de waarde, des te meer materiaal er is gebruikt en hoe zwaarder de matras is. Polyetherschuim is over het algemeen het lichtste materiaal.

Welk matras voor in de boot?

Onze bootmatrassen zijn gemaakt van polyetherschuim of koudschuim. Doordat je op een boot te maken hebt met een vochtige omgeving, is het verstandig om te kiezen voor een matras dat vocht goed kan afvoeren. Een koudschuim matras heeft een open celstructuur waardoor deze goed ventileert en hierdoor droog zal blijven.

Welk materiaal is geschikt voor een boot matras?

Wanneer je materialen als polyetherschuim en koudschuim met elkaar vergelijkt, is koudschuim de beste optie om te kiezen wanneer we het hebben over matrassen voor een boot. Naast dat dit matras zorgt voor extra comfortabele nachten en een uitstekende ventilatie, heeft deze tevens een langere levensduur dan de polyether variant.

Topmatrassen

Wat zijn de voordelen van een topmatras?

Niets is zo belangrijk als een goede nachtrust. Om optimaal van je nachtrust te kunnen genieten heb je als slaper twee belangrijke ingrediënten nodig: comfortabel beddengoed en een fijn matras. 
Meer informatie …

Wat is een goed topmatras?

Een goed topmatras is hét topmatras waarop jij fijn ligt gedurende de nacht zonder lichamelijke klachten. Qua materiaal zul je van koudschuim het langst plezier hebben, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat een koudschuim topper ook bij je past. Bekijk alle eigenschappen per topmatras of laat je zonodig adviseren.

Hoe lang gaat een topmatras mee?

Een topmatras is dunner dan een normaal matras en gaat hierdoor minder lang mee. Het verschilt echter per topmatras wanneer deze vervangen moet worden. Factoren als materiaalkeuze en onderhoud spelen hierbij een belangrijke rol. Een goede kwalitatieve topmatras die goed schoongehouden wordt, kan wel zo’n 6 tot 8 jaar meegaan.

Boxsprings

Waarom moet ik voor een boxspring kiezen?

Er is bewezen dat er tegenwoordig zo’n 7 op de 10 van de verkochte bedden een boxspring-combinatie betreft. Maar waarom zijn deze boxsprings zo in trek? En waarom zou jij nou eigenlijk voor een boxspring moeten kiezen? 
Meer informatie …