Home » Adviescentrum » Topmatras keuzehulp

Topmatras keuzehulp

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw topmatras?

Waar moet je op letten bij het kopen van een topmatras?­­

Op zoek naar de beste matras topper voor jou? Wij van Matrasconcurrent verkopen uitsluitend kwalitatieve producten, waaronder de beste matras toppers. We leggen je graag uit waar je deze voor kunt gebruiken en hoe je erachter komt welke het beste bij jou past. Een goede, gezonde en comfortabele nachtrust is belangrijk, maar een groot deel van de Nederlandse bevolking slaapt te weinig! Dit probleem wordt vaak veroorzaakt door niet goed passende slaapartikelen. Een goed matras, goed beddengoed en een goede matras topper zijn hierbij erg belangrijk. Maar hoe weet je nou welke artikelen het beste bij jou passen?

STAP 1:
Bepalen welke afwerklaag aan jouw wensen voldoet.

Zoals al eerder genoemd bestaat ons assortiment uit topmatrassen van verschillende materialen. Wij bieden Traagschuim-, Koudschuim– en Natuurlatex matras stoppers aan. Welk materiaal het beste bij jou past hangt af van je wensen en eisen.

Traagschuim

Traagschuim wordt zachter wanneer het in contact komt met lichaamswarmte. Door de optimale verhoudingen vormen de traagschuim matras toppers binnen enkele seconden naar de contouren van je lichaam zonder dat je er volledig in wegzakt. Een groot voordeel aan traagschuim is dat de druk goed verdeeld wordt. Het is daarom ideaal voor mensen met spier- en gewrichtsklachten.

  • Vormt zich naar je lichaam
  • Druk wordt goed verdeeld
  • Ideaal voor mensen met spier- en gewrichtsklachten
  • Ventileert minder goed
  • Kans op kuilvorming
  • Kortere levensduur

Latex

Natuurlatex matras toppers, ofwel matras toppers van hoogstaand rubber, zijn de crème de la crème onder de matras toppers. Natuurlatex is zeer elastisch en veerkrachtig waardoor de drukverdeling en ondersteuning optimaal is. De natuurlatex matras toppers zijn dan ook een combinatie van de traagschuim- en de koudschuim matrassen.

  • Zeer elastisch en veerkrachtig
  • Combinatie eigenschappen traag- en koudschuim
  • Milieuvriendelijke keuze
  • Geen kuilvorming
  • Ideaal voor mensen met allergieën
  • Duurder in aanschaf

Koudschuim

Koudschuim matras toppers lijken op toppers van traagschuim. De veerkracht van koudschuim is hoog, maar het is minder zacht dan traagschuim. Door de goede ventilatie van deze topmatrassen zijn ze uitermate geschikt voor mensen die last hebben van transpiratie of die het snel warm hebben tijdens het slapen.

  • Hoge veerkracht
  • Ventileert goed
  • Perfect voor mensen die het warm hebben en/of veel zweten tijdens de slaap

STAP 2:
Waar moet ik op letten bij het kopen van een topmatras?

4 punten die van belang zijn bij de aanschaf van jouw volgende topper.

Warmtegevoeligheid

Heb je het vaak te warm? Kies dan voor een matras welke goed vochtdoorlatend is (bijvoorbeeld een pocketveringmatras). Heb je het vaak koud? Kies dan voor een topmatras gemaakt van koudschuim, latex en traagschuim.

Gewicht

Je gewicht is bepalend voor het type topmatras dat het beste aansluit bij jouw lichaam. Wanneer je onder de 80kg weegt, kun je het beste kiezen voor een wat zachter matras. Weeg je meer dan 80kg, kies dan voor een wat hardere variant.

Prijs

Natuurlijk is het budget een belangrijke factor op de keuze van het matras. In principe geldt: hoe duurder het topmatras , hoe langer de levensduur en des te beter de kwaliteit. De gemiddelde levensduur van de verschillende typen topmatrassen vind je verderop.

Allergieën

Heb je last van allergieën? Dan moet je goed rekening houden met het type matras dat je kiest. Wanneer je last hebt van allergieën kun je het beste kiezen voor een topmatras dat is gemaakt van ventilerend materiaal en anti-allergisch.

STAP 3:
Wat is mijn slaaphouding?

Ben jij een rugslaper, een zijslaper of een buikslaper? Je slaaphouding kan invloed hebben op welk topmatras het beste bij jou past.

Rugslaper

Wanneer je een rugslaper bent, is het belangrijk dat de ruggengraat goed ondersteund wordt. Kies daarom voor een wat zachter topmatras. Een zachter topmatras zal ervoor zorgen dat de ruggenwervels hun natuurlijke vorm behouden en een goede ondersteuning ontvangen.

Buikslaper

Wanneer je een buikslaper bent heb je meer kans op een pijnlijke onderrug. Doordat er geen ondersteuning is in je rug, zorgt de zwaartekracht ervoor dat je rug naar beneden wordt gedrukt. Maar niet alleen je rug, maar ook je nek krijgt veel te verduren. Doordat de nek gedraaid ligt creëer je nog meer een holle rug.

Zijslaper

Wanneer je een zijslaper bent, is het belangrijk dat je matras de juiste stevigheid heeft om ervoor ze zorgen dat je ruggengraat op een rechte lijn ligt. Om dit te bereiken is het belangrijk dat je heupen en schouders de mogelijkheid hebben om in het topmatras weg te zakken.

STAP 4:
De levensduur van het topmatras

Doordat elk materiaal anders is opgebouwd, hebben de verschillende materialen ook een andere levensduur. De volgende materialen hebben de volgende levensduur:

Polyether matras

4 – 6 jaar

Traagschuim matras

8 – 10 jaar

Koudschuim matras

12 – 15 jaar

Latex matras

7 – 9 jaar

Liever persoonlijk advies?

Heb je, na het volgen van deze stappen, toch nog liever persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op, of kom langs in één van onze winkels. Wij helpen je graag bij het vinden van het juiste matras.