Wanneer voor een latex matras kiezen?

Een latex matras heeft vele voordelen, maar wanneer kies je er eigenlijk voor? Om je te helpen bij je keuze zetten wij alle eigenschappen van latex matrassen voor je op een rij. Een latex matras is erg hygiënisch, waardoor het matras erg geschikt is voor mensen die vatbaar zijn voor allergieën. Daarnaast is latex puntelastisch. Hierdoor vormt het zich goed naar de vormen van het lichaam en heeft het een druk-verlagende werking.

  • Natuurlijk product
  • Hygiënisch en daarom anti-allergisch
  • Puntelastisch, dus vormt naar je lichaam
  • Druk-verlagende werking

Geschikt voor iedereen

Een latex matras is geschikt voor iedereen. Het matras biedt namelijk perfecte ondersteuning. Zo heb je ongeacht of je een zij-, rug- of buikslaper bent, altijd de juiste ondersteuning. Desondanks raden wij latex matrassen af aan mensen die last hebben van nachtelijk zweten. Latex kent een slechte vochtregulatie waardoor het nachtelijk zweten gestimuleerd wordt.

Voordelen latex matrassen

Een groot voordeel van latex is dat het een natuurproduct is. Dit heeft als voordeel dat het matras een antibacteriële en schimmelwerende werking heeft. Daarmee is een latex matras erg hygiënisch aangezien schimmels, huisstofmijt en andere bacteriën geen voedingsbodem kunnen vinden in latex. Verder is latex, naast traagschuim, het meest puntelastische materiaal. Het is erg soepel, zacht en rekbaar. Latex matrassen kunnen zich goed aanpassen aan de vormen van het lichaam en hebben een druk-verlagende werking. Wanneer de belasting zwaarder is, zal het matras tegendruk bieden. Tot slot gaat een latex matras lang mee. Een matras gaat gemiddeld 7 tot 10 jaar mee. De levensduur is wel afhankelijk van de samenstelling en de dikte van het matras.

Nadelen latex matrassen

De latex matrassen kennen ook nadelen. Latex neemt slecht vocht op en is relatief warm omdat het niet goed ventileert. Wanneer je last hebt van nachtelijk zweten is een latex matras dus geen aanrader!

Wat is latex

Latex is een natuurproduct dat wordt gemaakt van het sap uit rubberbomen. Latex matrassen bestaan uit een mix van (natuur)latex en synthetisch latex. Een 100% (natuur)latex matras is niet mogelijk. Wanneer dit wel het geval is dan wordt het matras vloeibaar. Er zijn daarom verschillende normen met betrekking tot de hoeveelheid (natuur)latex. De Europese normen houden in dat het matras uit 40% natuurlatex bestaat en de Zwitserse normen houden in dat het matras uit 85% natuurlatex bestaat. Matrasconcurrent voldoet aan beide normen!

Bekijk de latex matrassen