Natuurlatex matras

Op zoek naar een natuurlatex matras? Of wil je graag eerst meer informatie lezen natuurlatex en meer te weten komen over de verschillende voor- en nadelen van dit materiaal? In beide gevallen ben je aan het juiste adres. Bekijk hieronder direct al onze natuurlatex matrassen óf lees daaronder eerst meer informatie over dit materiaal!

Bekijk onze natuurlatex matrassen Lees meer informatie over natuurlatex

Natuurlatex matrassen

Actie!
Vanaf: 449,-404,10
Actie!
Vanaf: 449,-404,10
Actie!
Vanaf: 399,-359,10
natuurlatex matras doorsnede binnenkant

Wat is natuurlatex?

Natuurlatex matrassen noemen wij ook wel de crème de la crème onder de matrassen. Een natuurlatex matras wordt namelijk vervaardigd uit zuiver natuurlatex (rubber) en is zeer veerkrachtig en soepel. Het rubber is afkomstig van de rubberboom en daarmee is een natuurlatex matras een natuurlijk product.

Voordelen van natuurlatex

Natuurlatex kent een enorm scala aan voordelen. Zo is het een natuurlijk en daarmee duurzaam product en is het zeer hygiënisch. Daarnaast is het anti-allergisch en heeft het een groot aanpassingsvermogen en goede puntelasticiteit (waardoor het druk-verlagend werkt en een perfecte ondersteuning biedt). Tot slot vangt natuurlatex de beweging van de partner op, wat in sommige gevallen veel voordeel op kan leveren. De levensduur is van gemiddelde tot lange lengte, zo’n 7 tot 10 jaar.

Voordeel 1

Natuurlijk en duurzaam

Natuurlatex is een product dat wordt gewonnen uit de rubberboom. Het is een plantaardig, natuurlijk product en daarmee is het duurzaam. De door ons aangeboden natuurlatex matrassen hebben daarnaast geen vulstoffen en bestaan dus volledig uit latex.

Voordeel 2

Zeer hygiënisch

Natuurlatex is van nature schimmelwerend en antibacterieel. Dat betekent dat het materiaal geen voedingsbodem voor schimmels, huisstofmijt of andere bacteriën is, waardoor het een zeer hygiënisch materiaal is.

Voordeel 3

Anti-allergisch

Juist omdat natuurlatex zo enorm hygiënisch is en huisstofmijt zich bijvoorbeeld niet kan nestelen in het product, omdat het daar geen voeding vindt, is natuurlatex ook anti-allergisch. Daarmee zijn natuurlatex matrassen uitermate geschikt voor mensen die last hebben van een allergie.

Voordeel 4

Groot aanpassingsvermogen / Puntelasticiteit

Natuurlatex heeft een uitstekende puntelasticiteit, wat betekent dat het een zeer elastisch en soepel materiaal is. Dit zorgt ervoor dat het een groot aanpassingsvermogen heeft en zich perfect naar het lichaam vormt.

Een latexmatras heeft een kern van rubber, wat van nature een veerkrachtig materiaal is. Deze hoogwaardige matrassen bieden daardoor goede ondersteuning en een soepel ligcomfort. Doordat het latex telkens terugkeert naar zijn oorspronkelijke positie, is het bijna onmogelijk dat er kuilvorming ontstaat, wat rug- en nekklachten bevordert.

Voordeel 5

Druk-verlagend en goede ondersteuning

Omdat een natuurlatex matras zo soepel en elastisch is en zich daarom perfect naar het lichaam vormt, krijgt jouw lichaam ook op de juiste punten de juiste ondersteuning. Wanneer de belasting zwaarder is, zal het matras ook meer tegendruk bieden. Zo werkt natuurlatex druk-verlagend en biedt het een goede ondersteuning.

Voordeel 6

Vangt beweging van partner op

Slaap je samen met een partner in bed, maar word je gek van zijn/haar gedraai? Dan is natuurlatex een goede oplossing. Natuurlatex matrassen kennen over het gehele oppervlak namelijk dezelfde druk-verlagende eigenschappen, waardoor beweging van de partner wordt opgevangen door het matras. Hierdoor voel jij er (haast) niets van.

Voordeel 7

Lange levensduur

Natuurlatex matrassen hebben een gemiddelde tot een lange levensduur. Gemiddeld gaat een natuurlatex matras zo’n 7 tot 10 jaar mee.

Nadelen van natuurlatex

Natuurlatex kent daarnaast ook een paar nadelen. Zo is natuurlatex een behoorlijk massief materiaal, waardoor het vocht slecht opneemt en minder goed ventileert. Als je veel last hebt van nachtelijk zweten is natuurlatex dus geen aanrader!

Minder goede ventilatie

Natuurlatex is een aardig ‘dicht’ materiaal, waardoor er een minder goede luchtcirculatie mogelijk is dan bij bijvoorbeeld koudschuim. Hierdoor kan het bed wat warmer worden dan bij andere materialen en ook hierom raden wij een natuurlatex matras af voor mensen die veel last hebben van nachtelijk zweten.

Slechte vochtopname

Natuurlatex is een materiaal dat vocht slecht opneemt. De opname en de afvoer van vocht zal dus vooral door de tijk moeten gebeuren. Daarom raden wij natuurlatex af voor mensen die ’s nachts veel transpireren.

De keuze voor jou

Productieproces en certificeringen

Onze Mahoton latexmatrassen worden vervaardigd met behulp van uiterst
hoogwaardig Europees geproduceerd 100% natuurrubber. Het rubber bestaat voor
minimaal 85% uit heveamelk en 15% uit natuurlijke, corrigerende en vulkaniserende
additieven. Deze ingrediënten worden samengevoegd tot 100% natuurrubber, dat
vervolgens wordt verwerkt in onze latexmatrassen. Al onze latexmatrassen worden
met de hand vervaardigd in Nederland, wat garandeert dat ze voldoen aan alle
Nederlandse normen voor kwaliteit en veiligheid.
Bovendien zijn onze latexmatrassen voorzien van verschillende keurmerken,
waaronder het LGA-certificaat, het Oeko-Tex-certificaat, de EuroLATEX
ECO-standaard en het ECO instituut. Deze keurmerken waarborgen onder andere dat
onze producten vrij zijn van schadelijke stoffen en geen schadelijke impact hebben
op het milieu.

Waarom een natuurlatex matras kopen?

Waarom zou je een natuurlatex matras kopen? Omdat het een schimmelwerend en antibacterieel product is, waardoor het anti-allergisch en zeer hygiënisch is en dus perfect geschikt is voor mensen met een allergie. En omdat het een zeer goede puntelasticiteit heeft en dus een goede ondersteuning biedt en beweging van de partner opvangt. En omdat het mensen die het snel koud hebben een stukje warmer houdt. Als jij je kunt herkennen in een of meerdere van de bovengenoemde scenario’s, is een natuurlatex matras kopen een heel goed idee voor jou.

Latex topmatrassen

Latex wordt ook gebruikt in topmatrassen. Ook deze matrastoppers geven jouw bed/matras een druk-verlagende werking, een hygiënisch slaapklimaat en een goed comfort. Gebruik een natuurlatex topmatras om jouw slaapomgeving de voordelen van natuurlatex te geven. Bekijk hieronder een greep uit ons aanbod.

Latex Topmatras Royal Deluxe Comfort bij Matrasconcurrent

Latex Topmatras Royal Deluxe Comfort

Dit Latex Topmatras Royal Deluxe Comfort van Mahoton zorgt mede met de zeer comfortabele dikte van 7 cm voor een goed ligcomfort. Het topmatras is gemaakt van natuurlatex, wat naast dat het hygiënisch en drukverlagend is, ook nog eens een natuurlijk en dus milieuvriendelijk product is.

Bekijk dit Latex Topmatras

Andere materialen

Naast natuurlatex vind je in ons assortiment ook matrassen die van een ander materiaal zijn gemaakt, zoals koudschuim, polyetherschuim en traagschuim. Lees daarover meer via de knoppen hieronder.

Koudschuim Polyetherschuim Traagschuim

Vragen over natuurlatex?

Heb je vragen over de natuurlatex matrassen? Wil je graag wat advies inwinnen voordat je besluit een natuurlatex matras te kopen? Of heb je een vraag over onze andere latex matrassen? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar met persoonlijk advies en helpen je met alle plezier aan een matras dat perfect bij jou past.

Neem contact op