Matras kopen

Een matras kopen is niet zomaar iets wat je even doet. Een matras is namelijk een belangrijke én vooral ook persoonlijke aankoop. Je bent namelijk op zoek naar een matras dat volledig bij jou past, waar jij een goede nachtrust op hebt. Je spendeert immers een derde van je leven in bed. Een weloverwogen keuze bij het kopen van je matras is dus geen overbodige luxe. Uiteraard is naast het matras ook de rest van de samenstelling van het bed/boxspring van groot belang.

Ons aanbod aan matrassen is enorm, waardoor je altijd het matras vindt dat voldoet aan jouw lichamelijke eisen en persoonlijke voorkeuren. Uiteraard moet je een matras kunnen vinden dat binnen jouw budget valt en binnen de afmetingen van het budget. Ook dat kan bij Matrasconcurrent. Lees én vind alle informatie en matrassen op deze pagina. Mocht je toch nog vragen hebben of deskundig advies willen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Geniet van nóg meer voordeel! Kortingen oplopend tot 55%!

BTW-VRIJ!
Voor prijsbewuste kwaliteit
Vanaf: 99,-81,82
BTW-VRIJ!
Voor nek en rugklachten
Vanaf: 89,-73,56
BTW-VRIJ!
Vanaf: 239,-197,53
BTW-VRIJ!
Vanaf: 169,-139,68
Vanaf: 239,-
Vanaf: 895,-

Soorten matrassen

Matrassen zijn er in allerlei soorten en maten. Maar wat zijn de verschillen? Waar moet je op letten bij de aankoop van een matras en hoe vind ik het beste matras binnen mijn budget? Allemaal vragen die om de hoek komen kijken wanneer je op zoek bent naar een nieuw matras. Elk matras is samengesteld door bepaalde materialen en een vulling. De structuur van het matras is bepalend voor het comfort, de ondersteuningen en de levensduur van het matras. Ons assortiment aan matrassen bestaat uit de volgende typen matrassen:

Pocketvering Matras Ultra HR bij Matrasconcurrent

Pocketvering matrassen

Pocketvering matrassen hebben hun populariteit te danken aan hun goede ligcomfort omdat de dikte en de hoogte van de vering alsmede het aantal veren en de plaatsing van de veren de mate van ondersteuning bepaalt.
Pocketveer matrassen hebben een kern bestaande uit vele metalen veren. Deze zogenaamde pocketveren zijn per stuk verpakt en opgedeeld in verschillende zones met verschillen in hardheid. De veren functioneren onafhankelijk van elkaar om het liggen zo comfortabel mogelijk te maken. De verschillende zones zorgen ervoor om bepaalde delen van het lichaam extra ondersteuning te bieden. Pocketveermatrassen ventileren beter dan andere matrastypes. Bekijk hier onze volledige collectie pocketveer matrassen. Zou je graag wat meer informatie willen over dit type matras en advies bij het kiezen van het juiste matras? Raadpleeg dan onze matras keuzehulp.

Assortiment pocketvering matrassen
Koudschuim Matras de Luxe bij Matrasconcurrent

Koudschuim matrassen

Koudschuim matrassen zijn zeer veerkrachtig en hebben een open celstructuur. Hierdoor ademt het materiaal en heeft het een zeer goede vochtregulatie. Je zult het dus ook niet snel té warm hebben in bed met een koudschuim matras! Een koudschuim matras biedt een zeer hoog comfort en heeft een hoge duurzaamheid, waardoor je extra lang van je geweldige matras kunt genieten. De verkracht van matras en de opwaartse druk die gecreëerd wordt zorgen voor een geweldige lichaamsondersteuning. Eén en al lof dus voor dit prachtige, comfortabele matras. Koudschuim is tevens zeer geschikt voor baby’s en kinderen.

Koudschuim matrassen
Pocketvering Matras Ultra Latex Natuurlatex

Natuurlatex matrassen

Latex is van nature erg veerkrachtig en soepel. Dit is dan ook kenmerkend voor de natuurlatex matrassen. Het natuurlatex matras mede hierdoor zeer populair onder mensen met gewrichtsklachten die behoefte hebben aan puntondersteuning. Daarnaast heeft het matras een antiallergische werking waardoor het zeer geschikt is voor mensen die last hebben en/of gevoelig zijn voor allergieën. Wat je verwachten mag van het latex matras, is dat het matras zich gemakkelijk aanpast aan jouw lichamelijke eigenschappen, het soepel reageert op de plaatselijke drukverdeling en het je de nodige lichaamsondersteuning biedt voor een gezonde nachtrust. Kijk in onze collectie en kies het matras dat voldoet aan jouw wensen en behoeften.

Natuurlatex matrassen
Polyetherschuim Matras Original bij Matrasconcurrent

Polyetherschuim matrassen

Ben je op zoek naar goedkope matrassen, dan kom je al snel uit bij de polyether matrassen. Deze matrassen bestaan uit polyetherschuim, dat zich kenmerkt door de weinige veerkracht. Het soortelijke gewicht (SG) is een belangrijke eigenschap van het polyether matras. Het soortelijke gewicht is de hoeveelheid lucht per kubieke meter dat aan het schuim kan worden toegevoegd. Hoe hoger het SG, des te langer de levensduur van het matras. Daarnaast hebben polyethermatrassen een gesloten celstructuur. Dit houdt in dat het matras minder goed vocht opneemt, warmer aanvoelen en een minder ventilerend vermogen hebben dan koudschuim matrassen. Polyetherschuim matrassen zijn ideaal als matras voor niet-dagelijks gebruik, bijvoorbeeld als matras voor het logeerbed, de boot of caravan.

Polyetherschuim matrassen
Matras Nasa Sleepdream Traagschuim bij Matrasconcurrent

Traagschuim matrassen

Mensen die het liever lekker warm hebben in bed kiezen vaak voor een traagschuim matras. Traagschuim matrassen zijn voorzien van geheugenschuim. Na indrukking keert het matras binnen 0,5 tot 5 seconden weer terug naar de oorspronkelijke staat. Bij de indrukking vormt het matras zich volledig naar jouw lichaam. Het lichaamsgewicht wordt bij deze matrassen gelijkmatig verdeeld over het contactoppervlak waardoor drukpunten nagenoeg voorkomen worden. In het begin kan het matras nog enigszins stevig aanvoelen, echter wanneer je er op gaat liggen neemt het matras de temperatuur over van je lichaam waardoor je alsware in het matras ‘zakt’. Hierdoor kan het matras de optimale ondersteuning bieden. Dit is ook de reden waarom het matras veel gebruikt wordt onder mensen met spier- en gewrichtsklachten.

Traagschuim matrassen
Koudschuim Matras Ultra Comfort bij Matrasconcurrent

Caravan matrassen

Wanneer je er vaak op uit trekt met je caravan, camper, vouwwagen of boot, wil je optimaal kunnen genieten van je nachtrust. Om deze reden hebben wij de meest geschikte matrassen voor je op een rijtje gezet, welke je hier kunt vinden. Wat belangrijk is voor caravanmatrassen is dat deze niet te duur moeten zijn, een goede vochtregulatie hebben, ademend en hygiënisch zijn en een lange levensduur moeten hebben. Als we al deze eigenschappen meenemen komen koudschuim matrassen naar boven als meest geschikte caravan matrassen. Wil je meer te weten komen over welke matrassen het meest geschikt zijn wanneer je er vaak op weg bent met je caravan, vouwwagen of boot? Bekijk en lees dan deze pagina. Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om het meest geschikte matras te kopen voor jouw situatie.

Caravan matrassen

Wel of geen topmatras?

Is een topmatras nou noodzakelijk of kunnen we ook zonder? Er zijn verschillende redenen om een topmatras (topper of topdekmatras) aan te schaffen. Een topmatras is een dun matras dat je bovenop je gewone matras legt. Het topmatras biedt extra comfort en geeft extra bescherming aan je matras. Doorgaans zijn topmatrassen 3 tot 12 cm dik en verkrijgbaar met verschillende comfortlagen. De levensduur van topdekmatrassen zijn zo’n 3 tot 5 jaar. Onze topmatrassen zijn verkrijgbaar met een wasbare tijk/hoes. Bovendien heb je met een 2-persoons topmatras geen last meer van die hinderlijke naad tussen de twee 1-persoonsmatrassen.

Hierdoor creëer je simpel weer één geheel. De topmatrassen van Matrasconcurrent geven je net dat beetje extra comfort: verbeterde ventilerende werking en tegelijkertijd de extra zachtheid en warmte van de hoes. De toppers zijn eenvoudig op te maken met de speciale hoeslakens en tevens verkrijgbaar in dezelfde maten als de matrassen zelf. Ken je onze splittoppers al? Met de 2-persoons topper als splittopper kun je eenvoudig je bed of boxspring afzonderlijk in de hoogte verstellen. Al met al is een topmatras een ware toevoeging op je slaapcomfort.

Aanbod topmatrassen
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!

Goedkope matrassen

Betaalbaar slapen, dat is waar Matrasconcurrent voor staat. Ben je op zoek naar goedkope matrassen, dan ben je dus bij ons op het juiste adres! Onze prachtige matrassencollectie kunnen wij voor de scherpste prijzen aanbieden. Zo ben je altijd goedkoper uit dan bij andere leveranciers. Zo heb je bij ons al matrassen vanaf €39,99 voor kinderen en €62,50 voor volwassenen. Kortingen lopen al snel op tot 55% waardoor je altijd voordelig een matras kunt kopen. Of je nou kiest voor een goedkoop matras of voor een matras uit een wat duurder segment, wij leveren altijd goede kwaliteit.

Bekijk ons aanbod goedkope matrassen

Matrassen outlet

Naast de goedkope matrassen uit ons assortiment hebben wij ook een matrassen outlet. In de matrassen outlet vind je matrassen van de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs! Zo vind je hier goedkope matrassen, met hele kortingen oplopend tot 55% en matrassen uit een iets hoger segment die we voor een mooie scherpe prijs aan kunnen bieden. Eén ding is zeker, een betere prijs/kwaliteit verhouding ga je niet vinden.

Matrassen outlet

Elke dag uitgerust wakker worden op een outlet matras van Matrasconcurrent!

Matras keuzehulp

Simpel en effectief jouw ideale matras vinden? Met onze matras keuzehulp heb je in 5 simpele stappen het matras gevonden dat het beste bij je past. Heb je liever toch nog wat extra persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op óf kom langs in één van onze winkels. Wij staan voor je klaar en helpen je dan ook graag bij het vinden van je nieuwe matras. 

matras keuzehulp perfecte matras

Simpel, snel en effectief jouw ideale matras vinden!

Een matras met de juiste afmetingen

Naast het materiaal is uiteraard de afmeting van het matras ook zeer belangrijk. Ben je op zoek naar een matras in de afmeting 80 x 200, 140 x 200 of 160 x 200? Wellicht heb je een specifieke afmeting matras waar je naar op zoek bent? Wij hebben het allemaal in ons assortiment. Alle afmetingen matrassen in elk segment zijn bij ons verkrijgbaar. Heb je niet een nieuw matras nodig maar alleen een topdekmatras (topmatras) voor op je oude matras of boxspring? Neem dan eens een kijkje in ons uitgebreide assortiment topdekmatrassen. Deze bevatten tevens dezelfde maten als onze matrassen.

Bekijk hier de meest gezochte afmetingen matrassen:

BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
Vanaf: 449,-371,10
BTW-VRIJ!
Vanaf: 449,-371,10
BTW-VRIJ!
Vanaf: 229,-189,27
BTW-VRIJ!
Voor rug en nekklachten
WEB-only
Vanaf: 259,-214,06
BTW-VRIJ!
Vanaf: 659,-544,66
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
Voor goede ventilatie
WEB-only
Vanaf: 229,-189,27
BTW-VRIJ!
Vanaf: 239,-197,53
BTW-VRIJ!
Vanaf: 499,-412,42
BTW-VRIJ!
Vanaf: 399,-329,77
BTW-VRIJ!
Vanaf: 399,-329,77
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
Vanaf: 169,-139,68

De perfecte nachtrust!

De perfecte nachtrust, dat is natuurlijk wat wij allemaal willen. Echter is er meer nodig dan alleen een goed matras om dit te behalen. Wil je echt een goede nachtrust dan zul je naast een goed matras ook een goed, stevig bed of boxspring moeten hebben. Daarnaast is het dekbed en de juiste kussen ook van groot belang. Zo moet het dekbed niet te dik zijn en uit het juiste materiaal bestaan wanneer je het bijvoorbeeld altijd warm of juist koud in bed hebt. Bij het kiezen van een hoofdkussen moet je rekening houden met de stevigheid van het kussen. Geef je de voorkeur aan een heel stevig kussen of heb je liever een soft kussen omdat je anders last krijgt van nekklachten? Houd er rekening mee dat het doel van het hoofdkussen is dat de ruimte tussen je hoofd en je schouders gevuld wordt. Kortom, voor de perfecte nachtrust moet je een goed bed/boxspring hebben, een matras dat voldoet aan jouw behoeften en wensen, het juiste dekbed en een goed kussen.

Kiezen voor Matrasconcurrent

Betaalbaar slapen doe je bij Matrasconcurrent! Ons assortiment bestaat uit pure kwaliteitsmatrassen die wij voor de scherpste prijzen aan kunnen bieden. Wij willen namelijk iedereen de mogelijkheid bieden de perfecte slaapomstandigheden te creëren voor een goede nachtrust. Bij Matrasconcurrent ben je altijd verzekerd van:

  • Topkwaliteit matrassen
  • Altijd de laagste prijs
  • Gratis bezorging vanaf €35,-
  • 60 nachten proefslapen
  • 3 fysieke winkels
  • Gratis deskundig advies
  • Beoordeeld met 8,4
  • Jarenlange ervaring

3 fysieke winkels

Matrasconcurrent heeft 3 fysieke matrassenwinkels in Nederland. In Zwolle, Slagharen en Rogat hebben wij prachtige vestigingen waar onze volledige collectie te zien én te ervaren is. Dus mocht je na het zien van onze online collectie graag het matras echt zelf ervaren, breng dan een bezoek aan één van onze winkels. Daarnaast kun je onze mensen op de werkvloer altijd vrijblijvend vragen naar deskundig advies. Wij helpen je bij het creëren van de ideale situatie in de slaapkamer om jou de perfecte nachtrust te bezorgen. Of het nou gaat om het kiezen van het meest geschikte matras, het volledig zelf samenstellen van je boxspring of het kiezen van een kussen en/of dekbed, wij helpen je. Kom snel langs bij een van onze vestigingen.

Zwolle

Slagharen

Rogat