Traagschuim matras

Wil je graag een traagschuim matras kopen? Of ben je juist eerst op zoek naar meer informatie over traagschuim? In beide gevallen ben je op de juiste plek beland. Hier vind je namelijk een overzicht van alle traagschuim matrassen in ons assortiment, maar ook een overzicht van alle eigenschappen van traagschuim, zoals de voor- en nadelen. Bekijk direct de traagschuim matrassen of lees verder!

Bekijk onze traagschuim matrassen Lees meer informatie over traagschuim

Traagschuim matrassen

BTW-VRIJ!
Vanaf: 399,-329,77
BTW-VRIJ!
Vanaf: 169,-139,68
BTW-VRIJ!
Vanaf: 179,-147,94
BTW-VRIJ!
Vanaf: 299,-247,12
Pocketvering Matras Ultra Nasa bij Matrasconcurrent

Wat is traagschuim

Traagschuim is een schuim dat is gemaakt van Polyurethaan. Het schuim bestaat uit holle open cellen die niet geheel afgesloten zijn, waardoor de lucht in de cellen niet samengeperst wordt wanneer het schuim in elkaar gedrukt wordt. Dit zorgt ervoor dat het traagschuim langzaam terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm wanneer er op gelegen is.

Wat daar ook voor zorgt is het feit dat traagschuim temperatuurgevoelig is; het wordt zacht naarmate het warm wordt (door lichaamstemperatuur) en keert weer terug naar de oorspronkelijke vorm wanneer het weer afkoelt. Goede kwaliteit traagschuim heeft een smeltpunt dat net boven de uitwendige lichaamstemperatuur ligt.

Dit zorgt ervoor dat het traagschuim zacht wordt op de punten waar de meeste druk (wrijvingswarmte) ontstaat. Hierdoor zorgt traagschuim ervoor dat het gewicht evenwichtig wordt verdeeld over het matras, zonder drukpunten. Hierdoor wordt de doorbloeding niet of nauwelijks afgekneld en wordt er ’s nachts minder gedraaid en wordt een verbeterde nachtrust behaald.

Voordelen van traagschuim

Traagschuim kent meerdere voordelen. Het grootste voordeel is dat er een perfecte ondersteuning en doorbloeding wordt gerealiseerd door het feit dat traagschuim zich door de temperatuurgevoeligheid perfect vormt naar jouw lichaam. Hierdoor worden spierklachten, zoals rug-, nek- en schouderklachten, verlicht. Daarnaast wordt hierdoor ook de juiste positionering van het hoofd, de schouders, de heupen en de hielen gerealiseerd. Ook komt kuilvorming niet voor en biedt traagschuim druk-verlaging. De levensduur is lang (gemiddeld 10 jaar).

Voordeel 1

Perfecte ondersteuning

Omdat traagschuim zacht wordt wanneer het warm wordt, vormt het zich perfect naar jouw lichaam. Het wordt namelijk warm door jouw lichaamstemperatuur, waardoor het precies genoeg indeukt en jouw gewicht perfect evenwichtig wordt verdeeld, zonder drukpunten. Zo geniet jij met een traagschuim matras van de perfecte ondersteuning.

Voordeel 2

Goede doorbloeding

Omdat je gewicht verdeeld wordt zonder drukpunten en je als het ware gelijkmatig in het matras ‘wegzakt’, wordt je doorbloeding niet afgekneld, maar blijft deze te allen tijde goed. Het is in principe net alsof je in een perfect passende mal ligt. De spieren en de huid blijven door de niet-verstoorde bloedcirculatie volledig doorbloed en daarmee rusten ze beter uit en blijven ze soepel. Mede hierdoor worden traagschuim matrassen al jarenlang met succes ingezet in ziekenhuizen, brandwondencentra en verzorgingstehuizen.

Voordeel 3

Verlicht spierklachten

Heb je last van spierklachten, zoals rug-, nek- en/of schouderklachten? Traagschuim matrassen zorgen voor een forse vooruitgang voor mensen die last hebben van spierklachten, omdat deze flink worden verlicht. Dit is allemaal het resultaat van de ligging zonder drukpunten, de perfecte ondersteuning en de goede doorbloeding van het gehele lichaam.

Voordeel 4

Juiste positionering

Omdat je als het ware het traagschuim opwarmt met jouw lichaam en zo iedere nacht weer een perfecte mal creëert voor jouw lichaam, heb je ook altijd te maken met een juiste positionering van je hoofd, schouders, heupen en hielen. Hierdoor ligt ook jouw ruggenwervel op de juiste manier en rusten al je spieren en pezen goed uit gedurende de nacht.

Voordeel 5

Geen kuilvorming

Traagschuim reageert op lichaamswarmte en wordt dan zacht. Wanneer het weer afkoelt, neemt het zijn originele vorm weer aan. Hierdoor vindt er ook géén kuilvorming plaats, maar lig je in principe iedere nacht weer op een vers bed.

Voordeel 6

Druk-verlagend

Omdat traagschuim werkt zonder drukpunten en omdat het je lichaamsgewicht daardoor evenwichtig verdeelt en op alle punten evenveel ondersteunt, werkt het ook druk-verlagend. Hierdoor biedt het een goede ondersteuning en een goede doorbloeding, waardoor jij uitgerust wakker wordt.

Voordeel 7

Lange levensduur

Traagschuim matrassen hebben een lange levensduur van gemiddeld 10 jaar.

Nadelen van traagschuim

Traagschuim kent ook enkele nadelen, zoals de gevoeligheid voor temperatuur, waardoor het matras aanvankelijk hard aan kan voelen en het even kan duren voordat je optimaal ligt. Draaien is ook wat moeilijker in een traagschuim matras (maar eigenlijk is dat ook juist de bedoeling) en de ventilatie van traagschuim is prima, maar niet optimaal, wat vervelend kan zijn voor mensen die het snel warm hebben en/of veel transpireren in de nacht.

Gevoeligheid voor temperatuur

Traagschuim heeft even nodig om te reageren op jouw lichaamstemperatuur en zacht te worden. Hierdoor kan traagschuim hard aanvoelen wanneer je net op bed gaat liggen.

Draaien is moeilijker

Je zakt een beetje weg in traagschuim en het materiaal springt niet direct terug in vorm zodra je er niet meer op ligt. Dit zorgt er ook voor dat draaien een stuk moeilijker is dan op een matras van een ander materiaal. Maar: je draait überhaupt minder op een traagschuim matras, omdat je een betere doorbloeding hebt en dus minder behoefte hebt aan draaien.

Ventilatie niet optimaal

De ventilatie van een traagschuim matras is prima, maar niet optimaal. Heb je het dus snel warm ’s nachts en/of heb je last van nachtelijk zweten? Dan is een traagschuim matras misschien niet direct de beste keuze voor jou.

De keuze voor jou

Waarom een traagschuim matras kopen?

Waarom je een traagschuim matras zou kopen? Als je last hebt van spierklachten, zoals rug-, nek- en/of schouderklachten, dan is een traagschuim matras de beste keuze voor jou, omdat deze spierklachten worden verlicht en zelfs verholpen. Maar ook als je geen klachten hebt is traagschuim een goede keuze door de perfecte ondersteuning, de juiste positionering en de goede doorbloeding van je lichaam. Wil jij goed voor je lichaam zorgen en heerlijk uitgerust wakker worden? Dan is een traagschuim matras dé keuze voor jou.

Traagschuim topmatrassen

Naast traagschuim matrassen hebben we ook matrastoppers die van dit materiaal zijn gemaakt. Ook hierbij geniet je van alle voordelen, zoals de goede doorbloeding, de juiste positionering en de perfecte ondersteuning. De topmatrassen zijn beschikbaar in verschillende diktes. Bekijk ze in onze webshop of bekijk hieronder een greep uit het assortiment.

BTW-VRIJ!
Voor nek en rugklachten
Vanaf: 89,-73,56
BTW-VRIJ!
Vanaf: 189,-156,21
BTW-VRIJ!
Voor allergievrij slapen
Vanaf: 139,-114,88

Andere materialen

Naast traagschuim matrassen vind je in ons assortiment ook matrassen die van een ander materiaal zijn gemaakt, zoals koudschuim, polyetherschuim en natuurlatex. Lees daarover meer via de knoppen hieronder.

Koudschuim Polyetherschuim Natuurlatex

Vragen over traagschuim?

Heb je vragen over onze traagschuim matrassen? Of misschien over het materiaal en de voor- en nadelen zelf? Of wil je graag dat een van onze experts je adviseert over of een traagschuim matras geschikt is voor jouw situatie? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar en helpen je met alle plezier verder!

Neem contact op