Onze koudschuim topmatrassen en splittoppers

BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
Vanaf: 299,-247,12
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
Vanaf: 99,-81,82
BTW-VRIJ!
Vanaf: 299,-247,12
BTW-VRIJ!
Vanaf: 189,-156,21
BTW-VRIJ!
Vanaf: 109,-90,09

Waarom een topmatras?

Ten eerste kun je je afvragen wat het nut is van een topmatras. Misschien heb je al een normaal matras, waarom heb je dan nog een topmatras nodig? Een topmatras, ook wel oplegmatras of (matras) topper genoemd, is namelijk een dun matras dat je bovenop je gewone matras legt. Er zijn verschillende redenen om een matrastopper aan te schaffen, bijvoorbeeld:

De voordelen van een topmatras

  1. Het comfort van je huidige matras optimaliseren
  2. Kier tussen twee verschillende matrassen dichten
  3. Hygiëne
Voordeel 1

Comfort huidige matras optimaliseren

Is je oude matras niet meer wat het geweest is, of kan deze sowieso een upgrade in comfort gebruiken? Plaats een koudschuim topmatras op je huidige matras en je kunt weer jaren vooruit. Dit is een voordelig alternatief voor het aanschaffen van een nieuw matras. Kan je huidige matras echt niet meer? Kijk dan bij ons huidige aanbod matrassen voor een nieuwe.

Voordeel 2

2. Kier tussen twee matrassen dichten

Slaap je met je partner in een tweepersoonsbed, met twee éénpersoons matrassen? Bijvoorbeeld omdat je allebei op een ander matras lekker slaapt of om welke reden dan ook? Met een koudschuim topmatras voorkom je dat één van jullie tijdens het slapen in de welbekende, irritante naad terecht komt.

Heb je twee eenpersoons matrassen, die ook nog afzonderlijk van elkaar verstelbaar zijn? Geen probleem, hiervoor is de splittopper ontworpen. In onze webshop vind je ook verschillende splittoppers van koudschuim.

Voordeel 3

Hygiëne

Een andere mogelijke reden om een topmatras aan te schaffen is hygiëne. Onze topmatrassen worden over het algemeen met afritsbare en wasbare tijk geleverd. Check de wasvoorschriften en was de tijk, zo makkelijk kan het zijn, in de wasmachine!

BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
Vanaf: 299,-247,12
BTW-VRIJ!
Vanaf: 299,-247,12
BTW-VRIJ!
Vanaf: 109,-90,09
BTW-VRIJ!
Vanaf: 249,-205,80
BTW-VRIJ!
Vanaf: 179,-147,94

Wat is koudschuim?

Koudschuim is eigenlijk het meest geavanceerde schuim van dit moment. Een betere naam voor koudschuim is ‘High Resilience (HR)’ schuim. Oftewel, schuim met een hoge veerkracht. Koudschuim matrassen zijn gemaakt van polyurethaanschuim, dat voor matrassen geweldige eigenschappen biedt. Door de naam ‘koudschuim’ veronderstelt men dat koudschuim koud is maar dat is niet zo. De naam ‘koudschuim’ heeft te maken met de manier waarop het gemaakt wordt.

Welk matras moet ik kiezen?

Naar de matras keuzehulp

Voordelen koudschuim topper

Koudschuim kent opmerkelijk veel voordelen. Hoewel comfort subjectief en persoonlijk is, durven wij te zeggen dat koudschuim veel comfort biedt. Dit heeft koudschuim onder andere aan de volgende eigenschappen te danken:

  1. Ventileert goed
  2. Lange levensduur
  3. Veel lichaamsondersteuning door hoge HR-waarde
  4. Goede vochtregulatie
  5. Neutrale temperatuur
  6. Recyclebaar
Bekijk onze koudschuim matrastoppers

Nadelen

Wanneer je een matrastopper van koudschuim aanschaft is het belangrijk om rekening te houden met een aantal nadelen. Doordat het materiaal zo goed ventileert, kan het is een winter wat fris aanvoelen, maar omdat je er doorgaans een matras onder hebt liggen, is dit nadeel te verwaarlozen. Daarnaast is het relatief kostbaar materiaal en zijn er grote kwaliteitsverschillen.

Koudschuim is een vrij zwaar materiaal. Als het topmatras eenmaal ligt heb je daar natuurlijk geen last meer van, maar houd er rekening mee wanneer je het wilt vervoeren of verplaatsen. Uiteraard kun je onze producten bij je thuis laten bezorgen, dat scheelt weer een hoop gesjouw!

Voor wie zijn topmatrassen van koudschuim geschikt?

In principe zijn topmatrassen van koudschuim voor iedereen geschikt. Door de stugheid van het koudschuim is er nauwelijks sprake van kuilvorming, hierdoor zijn deze toppers ook ideaal voor mensen van 100 kg of zwaarder. Daarnaast zijn koudschuim matrastoppers een perfecte keuze voor mensen die het snel warm hebben en/of veel transpireren in bed.

Is deze matrastopper geschikt voor jou? Het antwoord is heel simpel: JA!

Shop nu in ons assortiment topmatrassen koudschuim

Andere soorten topmatrassen

Ben je toch niet helemaal overtuigd? Of wil je je eerst verder oriënteren? Bekijk dan ons volledige aanbod topmatrassen. Wij bieden in onze webshop namelijk matrastoppers aan van verschillende materialen. Naast koudschuim vind je hier ook topper van traagschuim en natuur latex.

Bekijk ons volledige assortiment

Contact opnemen

Heb je nog vragen over topmatrassen, koudschuim of heb je een andere vraag over hoe je jouw slaapcomfort kunt optimaliseren? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Kom langs in één van onze winkels of neem direct contact met ons op. Dit kan telefonisch, per mail of via ons contactformulier.

Neem contact op