Waarom moet ik voor een boxspring kiezen?

Er is bewezen dat er tegenwoordig zo’n 7 op de 10 van de verkochte bedden een boxspring-combinatie betreft. Maar waarom zijn deze boxsprings zo in trek? En waarom zou jij nou eigenlijk voor een boxspring moeten kiezen?

Waarom kiezen voor een boxspring?

Er is niet specifiek één allesomvattende verklaring te bedenken voor het succes van de boxspring. Veel mensen kiezen voor een boxspring vanwege de grote voordelen die een boxspring kent. Er zijn veel voordelen van een boxspring te noemen. Uiteindelijk blijft het grootste voordeel van een boxspring het comfort die het geeft aan het lichaam.

Een boxspring kent een dubbele en vaak zelf een driedubbele ondersteuning. Een boxspring is namelijk een combinatie van een matras en een gestoffeerde bedbodem. Er liggen dus als het ware twee matrassen op elkaar. Deze combinatie komt het slaapcomfort ten goede. Soms wordt er ook nog gekozen voor een extra topper. Hierdoor wordt de boxspring nog comfortabeler.

Lange levensduur

Naast de ideale slaapcomfort is de levensduur van de boxspring natuurlijk ook van groot belang. Een investering doet men niet in een bed dat maar een aantal jaren meegaat. Boxsprings gaan gemiddeld 20 jaar mee. Verder zorgt een boxspring ervoor dat je een langere tijd kunt genieten van je matras. De levensduur van het matras neemt aanzienlijk toe doordat het matras geen tegendruk krijgt van de bodem.

Voordelen van de boxspring

Een boxspring heeft enkele kenmerken die als prettig ervaren worden. Zoals:

– Door de open constructie van veren ventileert een boxspring goed

– Een boxspring is in de regel hoger dan een ‘gewoon’ bed.

– Zonder hoofd- en voetbord is een boxspring niet groter dan een matrasmaat

– Een boxspring is geschikt voor alle soorten matrassen. Echter raden meeste fabrikanten een pocketveringmatras aan.

Wat is een boxspring eigenlijk?

Boxspring heeft als letterlijke vertaling ‘doos met veren’. In een boxspring zitten metalen veren. Deze kunnen allemaal van boven naar beneden bewegen en geven daardoor een nauwkeurige ondersteuning. De comfortabele eigenschappen in combinatie met de nauwkeurige ondersteuning zorgen voor de gewenste nachtrust.