Onze dekbedden

Vanaf: 49,-
Vanaf: 99,-
Vanaf: 99,-
Vanaf: 34,95
Vanaf: 149,-
Dekbed Wol 4-seizoenen
Dekbed Wol 4-seizoenen
Vanaf: 99,-
Dons Dekbed
Vanaf: 59,-

Verschillende dekbedden

Bij het kopen van een dekbed zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste zoeken we uit welk materiaal het beste bij je past. Is dat een wollen, donzen of synthetische vulling? Vervolgens kies je een warmteklasse. We leggen je uit waar je uit kunt kiezen.

Dekbed Wol 4-seizoenen

Wollen dekbed

Een wollen dekbed is een mooi natuurlijk product. Het heeft een hoog isolerend gehalte, neemt vocht op én ademt goed. Ideaal als je ‘s nachts flink zweet. Al deze eigenschappen zorgen er ook voor dat het dekbed zwaar en stevig aanvoelt. Dit klinkt misschien beklemmend, maar dat is het absoluut niet. Veel mensen slapen juist extra goed onder een iets zwaarder dekbed. Tot slot hoef je dit dekbed niet te wassen. Wol is namelijk vuilafstotend en reinigt zichzelf.

 1. Vochtregulerend
 2. Isolerend
 3. Stevig en zwaar
 4. Vuilafstotend
Dekbed Wol 4-seizoenen
Dekbed Wol 4-seizoenen
Vanaf: 99,-
Dons Dekbed

Donzen en veren dekbed

Een donzen dekbed is een lichter natuurlijk dekbed, gevuld met dons en eventueel aangevuld met veertjes. Ook dit dekbed houd warmte goed vast en laat (transpiratie)vocht goed door. Zoek je een lichtere variant van het natuurlijke wollen dekbed? Dan is een donzen dekbed een goed alternatief.

 1. Vochtregulerend
 2. Isolerend
 3. Licht en luchtig
Vanaf: 149,-
Dons Dekbed
Vanaf: 59,-

Katoenen dekbed

Wollen en donzen dekbedden zijn dierlijke producten. Gaat jouw voorkeur uit naar een plantaardig alternatief? Dan kun je een katoenen dekbed kopen. Let op: we hebben het nu over de vulling van het dekbed. Bijna al onze dekbedden zijn namelijk voorzien van een katoenen tijk, ook bij een donzen, wollen of synthetische vulling.

Een dekbed met katoenen vulling voelt lekker koel aan. De isolatiewaarde is lager dan die van een wollen of donzen dekbed. Daarom is deze met name geschikt voor de warmere seizoenen of wanneer jij het snel warm hebt ‘s nachts. Het is net als wol een stevig dekbed en is eenvoudig zelf heet te wassen in de wasmachine.

 1. Vochtregulerend
 2. Koel en ideaal voor de zomer of wanneer je het snel warm hebt
 3. Stevig en slijtvast
 4. Eenvoudig te wassen
Vanaf: 34,95
Vanaf: 99,-

Synthetisch dekbed

Tot slot kun je kiezen voor een synthetisch dekbed. Dit is een voordelig dekbed, licht van gewicht en gemakkelijk te wassen. Deze dekbedden zijn gemaakt van polyester en mogen daarom heet gewassen worden. Het nadeel van een synthetisch dekbed is dat het materiaal (transpiratie)vocht minder goed doorlaat. Heb je het ‘s nachts vaak warm en zweet je veel? Dan kun je beter voor een natuurlijk dekbed kiezen.

 1. Voordelig ten opzichte van natuurlijke dekbedden
 2. Licht en luchtig
 3. Eenvoudig te wassen
 4. Minder isolerend en vochtregulerend

Warmteklasse

Naast het materiaal kun je kiezen uit verschillende warmteklassen bij het kopen van een dekbed. Onze dekbedden zijn voorzien van warmteklasse 1 tot en met 4. Hierbij is warmteklasse 1 het warmst en 4 het koelst. Zo kun je specifieke dekbedden uitkiezen voor de zomer en de winter óf op basis van de temperatuur in je slaapkamer. Een slaapkamer in een appartement waarbij boven- en onderburen flink stoken zal bijvoorbeeld altijd iets warmer zijn dan een zolderkamer in een oud huis dat (nog) niet geïsoleerd is.

Warmteklasse 1: Warmst
Warmteklasse 2: Koeler
Warmteklasse 3: Koel
Warmteklasse 4: Koelst

4-seizoenendekbed en all-year-dekbed

Een populair dekbed is het 4-seizoenendekbed. Dit dekbed bestaat eigenlijk uit twee dekbedden die je gezamenlijk en apart van elkaar kunt gebruiken. Over het algemeen bestaat de set uit een dekbed van warmteklasse 3 en 4. Samen zijn zij warmteklasse 1. Daarnaast zijn er ook ‘all-year’ dekbedden op de markt. Deze hebben meestal warmteklasse 2 of 3.

Vanaf: 49,-
Vanaf: 99,-
Dekbed Wol 4-seizoenen
Dekbed Wol 4-seizoenen
Vanaf: 99,-
Vanaf: 149,-

Dekbed wassen

Een veelgestelde vraag is hoe je bepaalde dekbedden moet wassen. Zoals je hierboven bij een aantal verschillende dekbedden al kunt lezen verschilt dit per dekbed. In principe kun je bijna ieder dekbed uit onze webshop wassen. Hiervoor lees je instructies op het dekbed zelf. Alleen bij wollen dekbedden raden we zelf wassen af. Door het wolvet reinigt het dekbed zich als het ware vanzelf. Wil je een dekbed kopen waarvan je zeker weet dat je het zelf in de wasmachine kunt wassen? Kies dan niet voor een wollen dekbed.

Afmeting dekbed

De beste afmeting van jouw dekbed bepaal je op basis van de afmeting van jouw matras. Je wilt immers dat het dekbed hier iets overheen valt. In onderstaande tabel zie je welke dekbedmaat het best bij jouw matras past:

Bed type

Matrasmaat

Dekbedmaat

1-persoons

90x200/210 cm

140x200/220 cm

 

2-persoons

120x200/210 cm

140x200/210 cm

160x200/210 cm

200x200/220 cm

200x200/220 cm

240x200/220 cm

 

Lits-jumeaux

180x200/210 cm

240x200/220 cm

 

King size

200x200/210 cm

260x200/220 cm

 

Advies bij het kopen van een dekbed

Heb je nog vragen of wil je je laten adviseren voordat je een dekbed koopt? Dat begrijpen wij heel goed. Kom gerust langs bij één van onze winkels dan bespreken we de mogelijkheden onder het genot van een kopje koffie óf neem contact op met onze klantenservice.

We zijn telefonisch bereikbaar op dinsdag van 10:00 tot 13:00 uur en van woensdag tot en met zaterdag van 10:00 tot 16:00. Op andere momenten kun je ons natuurlijk mailen of ons contactformulier invullen.

Neem contact op