Matrastopper wassen

Wij van Matrasconcurrent vinden het belangrijk dat je lang kunt genieten van een comfortabele en gezonde nachtrust. Daarom hebben wij voor jou enkele onderhoudstips voor jouw matrastopper op een rij gezet.

Je bed waar je maar liefst 1/3 van je leven in doorbrengt. Dit betekent dat je maar liefst 56 uur per week zweet in je bed achter laat. Over huidvet en dode huidcellen nog maar te zwijgen. Om de nachtrust te stimuleren is het belangrijk dat men zich in een schoon en comfortabel bed bevindt. Daarom dat het erg belangrijk is om de slaapartikelen regelmatig te wassen.  

Hoe vaak moet ik mijn matrastopper wassen?

Je bed is al snel een ‘lekkere’ bron van bacteriën, stof, huisstofmijten en heel veel ander gespuis. Wij van Matrasconcurrent raden je aan om jouw matrastopper eens in de 4 á 5 maanden te wassen. Dit advies is gebaseerd op mensen met een normale transpiratie. Wanneer men snel transpireert raden wij aan om de matrastopper eens in de 2 á 3 maanden te wassen. Hierdoor ben je verzekerd van een schone, frisse en gezonde slaapomgeving.

Het wassen van het beddengoed is net zo belangrijk. Volgens verschillende onderzoeken zit je met het 1x in de week verschonen van je bed altijd aan de veilige kant. Zo vermijd je zoveel mogelijk huisstofmijten, bacteriën en allergenen.

Matrastopper wassen: uiterlijk eens in de 4 á 5 maanden!

Wasvoorschrift

Matrastopper wassen kan in een wasmachine op 40 graden Celsius. Het liefst op een programma die is afgestemd op fijne materialen. Een matrastopper kan het beste gewassen worden met een zachte wasmiddel.

Let op: Niet centrifugeren! De vulmaterialen in de hoezen kunnen hierdoor beschadigen.

Bij het wassen van de matrastopper wordt aangeraden om geen (chloor)bleekmiddel te gebruiken. Het materiaal van de matrastopper is niet bestemd tegen bleekmiddel. Daarnaast wordt ook afgeraden om de matrastopper de strijken.

De matrastopper kan gedroogd worden in de droger. Altijd handig wanneer je wilt dat de topper snel weer droog is. Een andere oplossing voor het wassen van je matrastopper is om deze te chemisch te laten reinigen bij een stomerij.

Overige tips voor dé optimale nachtrust met een matrastopper

  1. Ventileer je slaapkamer

Een goed geventileerde slaapkamer draagt bij aan de levensduur van je matrastopper. Zet je slaapkamerraam en –deur open voor frisse lucht en de verdamping van vocht.

 

  1. Dekbed op het voeteneinde

Iedereen transpireert ’s nachts. Hierdoor kan je matrastopper vochtig aanvoelen. Leg je dekbed na het opstaan dubbelgevouwen op het voeteneinde van je bed. Zo kunnen de matrastopper én de onderkant van je dekbed goed drogen.

 

  1. Opschudden beddengoed

Door je dekbed en kussen dagelijks even op te schudden, blijven deze fris en volumineus.

 

Wil je meer tips over het wassen van de slaapartikelen? Neem gerust contact met ons op of bekijk onze andere blog. Wellicht dat hier interessante informatie in staat waar je wat aan hebt. Je kunt ook gerust een kijkje nemen in een van onze filialen. Onze medewerkers helpen je graag met het zoeken van de beste slaapartikelen en met het adviseren van het gebruik van deze artikelen.