Hoe moet ik mijn matras reinigen?

Het is niet alleen het topmatras dat je moet reinigen. Ook het reinigen van je matras is zeer belangrijk. Wist je namelijk dat je gedurende de nacht gemiddeld een kwart liter vocht verliest in bed? Dit vocht wordt geabsorbeerd door het matras waardoor er uiteindelijk gele vlekken kunnen ontstaan. Het goed onderhouden/reinigen van je matras is essentieel om dit tegen te gaan. En dan hebben we het nog niet gehad over urinevlekken, bloedvlekken of bijvoorbeeld koffievlekken die ontstaan bij een heerlijk ontbijtje op bed. Daarnaast adviseren we je ook altijd je dekbed, kussen en beddengoed grondig te reinigen. Hoe je het beste je matras kunt reinigen? Lees het hieronder.

Bekijk onze matrassen
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
Vanaf: 449,-371,10
BTW-VRIJ!
Vanaf: 449,-371,10
BTW-VRIJ!
Vanaf: 229,-189,27
BTW-VRIJ!
Voor rug en nekklachten
WEB-only
Vanaf: 259,-214,06
BTW-VRIJ!
Vanaf: 659,-544,66
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
Voor goede ventilatie
WEB-only
Vanaf: 229,-189,27
BTW-VRIJ!
Vanaf: 239,-197,53
BTW-VRIJ!
Vanaf: 499,-412,42
BTW-VRIJ!
Vanaf: 399,-329,77
BTW-VRIJ!
Vanaf: 399,-329,77
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
Vanaf: 169,-139,68
BTW-VRIJ!
Vanaf: 109,-90,09

Urinevlek verwijderen

Een veelvoorkomend verschijnsel bij kinderen, urinevlekken in bed. Heel vervelend, maar gelukkig ook weer vrij eenvoudig te verwijderen. De vlek kun je het beste behandelen met soda in combinatie met warm water of azijn. Neem een half glas warm water of azijn en voeg hier een eetlepel soda aan toe. Gebruik een doek, dip deze in het glas met het mengsel en behandel de vlek met een deppende beweging. Je zult zien dat zodra het water/mengsel is opgedroogd, de vlek is verdwenen.

Zweetvlek verwijderen

Zweten doen we allemaal gedurende onze slaap. We verliezen zelfs zo’n kwart liter vocht gedurende onze slaap. Kunnen we deze zweetvlekken uit ons matras verwijderen? Ja, dat kan vrij eenvoudig door gebruik te maken van keukenzout. Maak de zweetvlek vochtig, gooi er keukenzout overheen en laat het gedurende een korte tijd even goed intrekken. Nadat het goed is ingetrokken kun je met een stofzuiger en een vochtige doek het keukenzout weer verwijderen. Je zult zien dat de zweetvlekken verdwenen zijn.

topmatras in de wasmachine

Was je matrastopper minimaal eens in de 4 á 5 maanden!

Bloedvlekken verwijderen

Een bloedvlek in je matras, het kan zomaar gebeuren. Je kunt er het beste maar zo snel mogelijk bij zijn. Het verwijderen van een bloedvlek is namelijk wat lastiger wanneer deze eenmaal is opgedroogd. Gebruik voor het verwijderen shampoo en warm water. Neem een half glas warm water en voeg hier een scheut shampoo aan toe. Pak een doek en dip deze in het mengsel. Je kunt nu door goed te poetsen de bloedvlek verwijderen.

Koffievlek verwijderen

Heb je een koffievlek in je matras? Probeer er zo snel mogelijk bij te zijn door er keukenzout overheen te strooien. Zo breid de vlek niet uit en is hij minder zichtbaar. Ook wanneer je er een klein beetje sodawater overheen gooit zal de zichtbaarheid verminderen.

Beddengoedwassen

Bij alleen het wassen van de matrastopper blijft het niet. Het wassen van het beddengoed is eveneens belangrijk. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat het verstandig is om een keer per week je bed te verschonen om aan de veilige kant te zitten. Op deze manier vermijd je zoveel mogelijk huisstofmijten, bacteriën en allergenen.

Topmatrassen

BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!

5 Tips voor het onderhouden van je matras 

Een goed matras is een van de belangrijkste onderdelen van je gehele slaapsetting. Een goed onderhoud van het matras is dus zeker geen overbodige luxe. Gemiddeld gaat een matras 5 tot 10 jaar mee. We geven je hier enkele tips zodat je zo lang mogelijk optimaal kunt genieten van je matras.

Zo geniet je optimaal van je matras

TIP 1

Bescherm je matras met een topmatras

TIP 2

Draai het matras 2x per maand om

TIP 3

Was de tijk (matrashoes) regelmatig in de wasmachine

TIP 4

Lucht het (top)matras dagelijks door de kamer goed te ventileren. Zo verleng je de levensduur van het (top)matras.

TIP 5

Verwijder regelmatig het stof van het matras m.b.v. een stofzuiger. Zo voorkom je huisstofmijt.

Veroudert matras, topmatras, boxspring, hoofdkussen of ander beddengoed?

Je kunt uiteraard niet oneindig je (top)matras en het andere beddengoed blijven onderhouden en wassen. Ieder product heeft zijn maximale houdbaarheid en dat geldt ook voor de bovenstaande producten. Is dit het geval en ben je toe aan een nieuw matras, topmatras, hoofdkussen of beddengoed? Wellicht is je gehele slaapsituatie wat veroudert en wil je een compleet nieuwe boxspring? Bekijk deze dan direct online in onze webshop of breng een bezoek aan een van onze vestigingen. Uiteraard kun je ook altijd direct contact met ons opnemen.

Neem contact op
Boxspring Caresse 4600 - Elektrisch bij Matrasconcurrent

Wasvoorschrift

Bij het wassen van je topmatras dien je met een aantal wasvoorschriften rekening te houden. Was de matrastopper op 40 graden Celsius. Gebruik hiervoor een programma dat is afgestemd op fijne materialen. Een matrastopper kan het beste gewassen worden met een zacht wasmiddel.

Let op!

Niet centrifugeren! De vulmaterialen kunnen hierdoor namelijk beschadigen.

Tips voor dé optimale nachtrust met een matrastopper

  • Ventileer je slaapkamer. Een goed geventileerde slaapkamer draagt bij aan de levensduur van je matrastopper. Zet je slaapkamerraam en -deur open voor frisse lucht en de verdamping van vocht.
  • Dekbed op het voeteneinde. Iedereen transpireert ’s nachts, waardoor het matras vochtig aanvoelt. Leg je dekbed na het opstaan dubbelgevouwen op het voeteneinde van je bed. Zo kunnen de matrastopper en de onderkant van je dekbed goed drogen.
  • Opschudden beddengoed. Door je dekbed en kussen dagelijks even goed op te schudden blijven deze fris en behouden zij hun volume.

Meer informatie

Wil je meer informatie over het wassen van je slaapartikelen? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ook gerust een kijkje nemen in een van onze filialen. Onze medewerkers helpen je graag met het zoeken van de beste slaapartikelen en met het adviseren van het gebruik van deze artikelen.

Contact opnemen