Matrastopper wassen

Wij van Matrasconcurrent vinden het belangrijk dat jij zo lang mogelijk geniet van een comfortabele en gezonde nachtrust. Een goed onderhouden matrastopper is hierbij zeer belangrijk. Om deze reden geven wij enkele onderhoudstips voor jouw matrastopper. Zo geniet je niet alleen van je rust, maar verleng je ook de levensduur van je topmatras.

Het bed is de plek waar we doorgaans de meeste tijd doorbrengen in ons leven. Gemiddeld liggen we een derde van onze tijd in bed. Gedurende de nachtrust verliezen ‘wij’ het nodige vocht door transpiratie. Dan hebben we het nog niet eens gehad over het huidvet en de dode huidcellen die wij in ons bed achterlaten. Je kunt je voorstellen dat het bed veel te verduren heeft en dat het wassen van de matrastopper belangrijk is voor het realiseren van een schoon en comfortabel bed.

topmatras in de wasmachine
Matrastopper wassen: minimaal eens in de 4 á 5 maanden!

Hoe vaak moet ik mijn matrastopper wassen?

Je bed is al snel een aantrekkelijke plek voor bacteriën, stof, huisstofmijten en heel veel ander gespuis. Je matrastopper schoonmaken is daarom voor je gezondheid zeer belangrijk. Om het stof en de insecten zoveel mogelijk te mijden, raden wij aan om je matrastopper of oplegmatras (zoals de matrastopper ook wel wordt genoemd) eens in de 4 á 5 maanden te wassen. Dit advies is gebaseerd op mensen met een ‘normale’ transpiratie. Voor mensen die overmatig transpireren raden wij aan om de matrastopper om de 2 á 3 maanden te wassen. Wanneer je dit aanhoudt ben je verzekerd van een schone, frisse en gezonde slaapomgeving.

Beddengoed wassen
Bij alleen het wassen van de matrastopper blijft het niet. Het wassen van het beddengoed is eveneens belangrijk. Diverse onderzoeken hebben uitgewezen dat het verstandig is om een keer per week je bed te verschonen om aan de veilige kant te zitten. Op deze manier vermijd je zoveel mogelijk huisstofmijten, bacteriën en allergenen.

Vanaf:  309,00
Vanaf:  159,00
Vanaf:  139,00

Natuurlatex splittoppers

Splittopmatras Natuurlatex Cooltouch

Vanaf:  189,00

Natuurlatex topmatrassen

Topmatras Natuurlatex Cooltouch

Vanaf:  129,00
-47%
Vanaf:  129,00 69,00
-47%

Koudschuim splittoppers

Splittopmatras Koudschuim Cooltouch

Vanaf:  199,00 109,00

Natuurlatex topmatrassen

Topmatras Natuurlatex Royal

Vanaf:  249,00

Wasvoorschrift

Bij het wassen van je topmatras dien je met een aantal wasvoorschriften rekening te houden. Was de matrastopper op 40 graden Celsius. Gebruik hiervoor een programma dat is afgestemd op fijne materialen. Een matrastopper kan het beste gewassen worden met een zacht wasmiddel.

Let op: niet centrifugeren! De vulmaterialen kunnen hierdoor namelijk beschadigen.

Wassen

Bij het wassen van de matrastopper wordt aangeraden om geen (chloor)bleekmiddel te gebruiken. Het materiaal van de matrastopper is namelijk niet bestand tegen bleekmiddel. Daarnaast wordt ook afgeraden om de matrastopper te strijken. Doe je dit wel, dan bestaat de kans dat je de levensduur van je matrastopper aanzienlijk verkort.

Drogen

Voor het drogen van je matrastopper kun je gerust gebruik maken van een droger. Dit is ideaal wanneer je wilt dat de topper snel weer droog is. Maar denk erom dat je de matrastopper niet centrifugeert. Een andere, gemakkelijke, oplossing voor het wassen van je matrastopper is door deze chemisch te laten reinigen bij een stomerij. Dan weet je zeker dat je matras de verzorging krijgt die het nodig heeft.

Tips voor dé optimale nachtrust met een matrastopper

  • Ventileer je slaapkamer. Een goed geventileerde slaapkamer draagt bij aan de levensduur van je matrastopper. Zet je slaapkamerraam en -deur open voor frisse lucht en de verdamping van vocht.
  • Dekbed op het voeteneinde. Iedereen transpireert ’s nachts, waardoor het matras vochtig aanvoelt. Leg je dekbed na het opstaan dubbelgevouwen op het voeteneinde van je bed. Zo kunnen de matrastopper en de onderkant van je dekbed goed drogen.
  • Opschudden beddengoed. Door je dekbed en kussen dagelijks even goed op te schudden blijven deze fris en behouden zij hun volume.

 

Meer informatie

Wil je meer informatie over het wassen van je slaapartikelen? Neem dan gerust contact met ons op. Je kunt ook gerust een kijkje nemen in een van onze filialen. Onze medewerkers helpen je graag met het zoeken van de beste slaapartikelen en met het adviseren van het gebruik van deze artikelen.

Contact opnemen