Home » Matras materialen » Koudschuim matras

Koudschuim matras

Wil je meer weten over de eigenschappen van koudschuim en waarom dit veel wordt gebruikt in matrassen? Dan zit je op de juiste plek. Op deze pagina vind je namelijk zowel ons assortiment aan koudschuim matrassen als meer informatie over het materiaal zelf.

Wat is koudschuim?

Koudschuim is een polyurethaanschuim met enkele bijzonder fijne eigenschappen (vooral voor matrassen). Wat die eigenschappen zijn, bespreken we bij de voordelen. Koudschuim staat ook wel bekend als High Resilience schuim of HR-schuim. High Resilience houdt in dat het schuim zeer veerkrachtig is, wat ook weer een van de redenen is dat het zeer geschikt is voor matrassen. Lees daarover meer bij de voordelen.

Voordelen van koudschuim

Koudschuim heeft een flink aantal voordelen (die dus ook allemaal terugkomen in koudschuim matrassen). Zo is koudschuim zeer veerkrachtig, goed vochtafvoerend/-regulerend en goed ademend/ventilerend, heeft het een lange levensduur, kent het een hoog comfort, heeft het een hoog aanpassingsvermogen en biedt het een goede ondersteuning door een hoge mate van stevigheid.

  • Zeer veerkrachtig
  • Goede vochtafvoer/-regulatie
  • Goed ademend/ventilerend
  • Lange levensduur
  • Hoge mate van comfort
  • Hoog aanpassingsvermogen
  • Goede ondersteuning (hoge mate van stevigheid)
  • Anti-allergisch
  • Geurvrij
Actie!
Voor prijsbewuste kwaliteit
Vanaf: 99,-89,10
Actie!
Vanaf: 149,-134,10
Actie!
Vanaf: 109,-98,10
Actie!
WEB-only
Vanaf: 229,-206,10
Actie!
Vanaf: 239,-215,10
Actie!
Vanaf: 189,-170,10
Actie!
Actie!
Vanaf: 659,-593,10

De voordelen van Koudschuim

VOORDEEL 1

Zeer veerkrachtig

Het zit ‘m al in de naam: high resilience (HR), oftewel hoge mate van veerkracht. Koudschuim is namelijk een redelijk compact soort schuim, waardoor een comfortabele tegendruk wordt gerealiseerd. Ook zorgt de veerkracht ervoor dat kuilvorming nagenoeg niet voorkomt bij koudschuim matrassen!

VOORDEEL 2

Goede vochtafvoer/-regulatie

Een koudschuim matras kent een open celstructuur (je kunt het zien als aaneengeschakelde netwerken van driedimensionale cellen). Hiermee wordt comfort en veerkracht behaald, maar hiermee wordt ook een goede luchtcirculatie gerealiseerd! En omdat lucht kan circuleren, kan vocht worden afgevoerd.

VOORDEEL 3

Goed ademend/ventilerend

De goede luchtcirculatie betekent ook dat koudschuim matrassen een goed ademend en ventilerend vermogen hebben. Dit zorgt ervoor dat het matras hygiënisch en fris is, waarmee allerlei narigheden kunnen worden voorkomen.

VOORDEEL 4

Lange levensduur

Koudschuim matrassen hebben een lange levensduur van gemiddeld 12 tot 15 jaar. Dit is de langste levensduur van alle soorten matrassen!

VOORDEEL 5

Hoge mate van comfort

Koudschuim wordt ervaren als een erg comfortabel materiaal. En dat heeft natuurlijk te maken met alle andere voordelen die we al genoemd hebben en nog gaan noemen, namelijk een goede ondersteuning, een goede vochtregulatie, een goed ademend vermogen en een fijne veerkracht.

VOORDEEL 6

Hoog aanpassingsvermogen

Koudschuim heeft een hoge conformiteit, wat een wat duurder woord voor aanpassingsvermogen is. Matrassen met een hoge conformiteit passen zich aan en vormen zich naar jouw lichaam. Dit zorgt ervoor dat je lichaam gelijkmatig ondersteund wordt en dat de wervelkolom een natuurlijke curve heeft (de “S-curve”).

VOORDEEL 7

Goede ondersteuning (hoge mate van stevigheid)

Koudschuim heeft een hoge mate van veerkracht, zoals we hierboven al hebben gezegd. Wat daarmee samenhangt is de hoge mate van stevigheid dat koudschuim heeft. En omdat het zo stevig is, biedt het jouw lichaam een goede ondersteuning. Koudschuim matrassen zijn hierdoor ook erg geschikt voor mensen met een gewicht boven de 100 kilo.

VOORDEEL 8

Anti-allergisch

Koudschuim is allergievrij. Het materiaal is namelijk volledig anti-allergeen, waardoor koudschuim matrassen ook anti-allergisch zijn. Mede hierdoor worden koudschuim matrassen vaak gebruikt in ziekenhuizen.

VOORDEEL 9

Geurvrij

Een laatste voordeel van koudschuim is dat het geen geur afgeeft. Een koudschuim matras is dus geurvrij. Het is misschien geen groot voordeel, maar hij is toch even het noemen waard.

De nadelen van Koudschuim

Koudschuim kent uiteraard ook een aantal nadelen, al zijn dat er niet veel. Zo zijn koudschuim matrassen wellicht wat minder geavanceerd dan sommige matrassen (maar daarentegen wel een stuk goedkoper dan die geavanceerde matrassen) en zijn koudschuim matrassen over het algemeen iets duurder dan andere (niet-geavanceerde) matrassen (maar ze gaan daarentegen ook weer langer mee).

Minder geavanceerd

We hebben een aantal behoorlijk geavanceerde matrassen in ons assortiment, die bijvoorbeeld beschikken over meerdere comfortzones en verschillende lagen materialen. Dit vind je niet terug in een matras van massief koudschuim. Daarentegen vind je koudschuim soms wel terug in die verschillende lagen materialen van die geavanceerde matrassen! Dus eigenlijk heb je hoe dan ook vaak te maken met de voordelen van koudschuim. En als je inderdaad voor een matras gaat van massief koudschuim, dan ben je een stuk goedkoper uit.

Iets duurder

Een koudschuim matras is soms iets duurder dan bijvoorbeeld een polyetherschuim matras. Maar daarentegen is de levensduur wel weer langer.

De keuze voor jou

Waarom kiezen voor koudschuim?

Waarom zou je voor een koudschuim matras gaan? Allereerst om alle voordelen die we hierboven al hebben genoemd. Al die voordelen samen zorgen er namelijk voor dat een koudschuim matras geschikt is voor iedereen, zelfs voor mensen die zwaarder zijn dan 100 kilo (omdat koudschuim een stevig materiaal is) en ook voor mensen die het ’s nachts snel warm hebben of veel transpireren (omdat koudschuim goed ventileert). Wij zijn in ieder geval zeer tevreden met de kwaliteit van koudschuim matrassen en hebben daarom een ruim aanbod aan koudschuim matrassen in ons assortiment opgenomen.

Koudschuim topmatrassen

Koudschuim wordt ook vaak gebruikt in topmatrassen. En ook wanneer koudschuim wordt gebruikt in deze toppers geniet je van alle voordelen van het materiaal. Een perfecte ventilatie, een hoog aanpassingsvermogen, een fijne stevigheid… alles om jou een optimaal slaapcomfort te bezorgen. Het leuke van een stevig topmatras is dat je hiermee zelfs het probleem van een te zacht matras op kunt lossen.

Actie!
Actie!
Actie!
Vanaf: 99,-89,10
Actie!
Vanaf: 189,-170,10
Actie!
Vanaf: 149,-134,10
Actie!
Voor goede ventilatie
Vanaf: 69,-62,10
Actie!
Vanaf: 99,-89,10

Andere materialen

Naast koudschuim matrassen vind je in ons assortiment ook matrassen die van een ander materiaal zijn gemaakt, zoals polyetherschuim, natuurlatex en traagschuim. Lees daarover meer via de knoppen hieronder.

Polyetherschuim Natuurlatex Traagschuim

Vragen over koudschuim?

Heb je vragen over de koudschuim matrassen? Wil je overgaan tot een aankoop, maar wil je eerst graag nog wat advies inwinnen? Neem in alle gevallen gerust contact met ons op. Onze slaapexperts kunnen je alles vertellen over dit materiaal en helpen jou graag aan een matras dat bij jou past en aansluit op jouw wensen en behoeften.

Neem contact op