Wat zijn de voordelen van een topdekmatras?

De 5 voordelen van een topdekmatras

Denk jij eraan om een topdekmatras te kopen? Bij Matrasconcurrent kun je naast gewone matrassen ook terecht voor een groot aanbod topdekmatrassen. Maar wat is een topdekmatras nou precies en wat zijn de voordelen van een topdekmatras? In deze blog lees je de 5 voordelen van een topdekmatras!

Wat is een topdekmatras?

Allereerst: wat is een topdekmatras precies? Een topmatras is een dun matras dat bovenop het gewone matras wordt gelegd. De kwaliteit en eigenschappen van de topmatrassen zijn verschillend. Onze matrassen zijn gemaakt van de beste materialen. Topmatrassen heb je in traagschuim, koudschuim en natuurlatex. De belangrijkste eigenschappen van een koudschuim topmatras zijn het veerkrachtige karakter, de duurzaamheid en de goede vochtregulatie. Traagschuim matrassen hebben een uniek ligcomfort doordat het traagschuim zich volledig aanpast naar de vorm van je lichaam. De eigenschappen van natuurlatex topmatrassen zijn dat ze veerkrachtig en soepel zijn waarmee ze zich perfect kunnen aanpassen aan de vormen van je lichaam.

materiaalverschil topdekmatrassen: traagschuim, koudschuim, natuurlatex

Bij Matrasconcurrent hebben wij topdekmatrassen in allerlei verschillende afmetingen, van 70 x 200 cm tot wel 200 x 220 cm.

1. Werk de naad tussen twee eenpersoonsmatrassen weg!

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen een tweepersoons boxspring of een tweepersoons bed. De meeste mensen hebben hier twee eenpersoonsmatrassen op liggen. Met nieuwe matrassen is dit vaak niet zo’n probleem, maar na verloop van tijd worden deze matrassen ouder en wordt vaak de naad tussen de twee losse matrassen groter en groter. Dit kan tot grote ergernis lijden. Een topdekmatras (met of zonder split) is hiervoor dé ideale oplossing. Een topmatras is goedkoper dan een nieuw tweepersoonsmatras en werkt toch de naad netjes weg.

2. Verhoog je slaapcomfort!

Een topmatras zorgt voor extra stevigheid en voor een betere slaaphouding van jouw lichaam. Door deze soepele snelle aanpassingen ervaar je direct een verhoogd slaapcomfort. Tevens verhoogt het de levensduur van jouw matras. Het ontlast het onderliggende matras waardoor je langer van een optimaal slaapcomfort kunt genieten. Met een topdekmatras zal je altijd een goede nachtrust krijgen. In deze blog lees je tips voor een goed topmatras voor reumapatiënten.

3. Altijd een fris matras

Met topdekmatrassen is het gemakkelijk om jouw matras schoon en fris te houden. Onze topdekmatrassen zijn veelal voorzien van een afritsbare tijk. Hierdoor zijn de topdekmatrassen eenvoudig uit te wassen in je wasmachine. Zo kan je je bed lekker fris en schoon houden!

4. Behoud de verstelbaarheid van je bed

Splittoppers zijn topmatrassen die de verstelbaarheid van een bed behouden. Ze zijn speciaal gemaakt voor (elektrisch) verstelbare bedden.Met splittoppers kan je er voor zorgen dat je je matrassen bedekt, zonder dat het bed niet meer versteld kan worden. Daarnaast wordt de levensduur van een matras verlengd en kan jouw slaapcomfort sterk verbeterd worden.

verstelbare splittopper

5. Ideaal voor vakanties

Ook zo gek op vakanties in de camper, caravan of vouwwagen? Dan ben je niet alleen! Veel Nederlanders staan graag op de camping. Echter kan het als vervelend worden ervaren wanneer men ieder jaar weer het zware matras mee moet sjouwen. Een topmatras is stukken dunner en hierdoor dus lichter. Ideaal dus voor camping-gangers. Daarnaast wil je op vakantie natuurlijk ook optimaal genieten van je rust. Een goede nachtrust is hierbij erg belangrijk. Een topdekmatras plaatsen bovenop je oude matras is dé ideale oplossing om de slaapcomfort op vakantie te verhogen.

Meer weten?

Ben jij na het lezen van deze blog ook geïnteresseerd geraakt in een topdekmatras? Bij Matrasconcurrent hebben wij een groot assortiment in topdekmatrassen en splittoppers. Bekijk ze in één van onze winkels of shop ze online!

Meer weten over onze matrassen? Neem gerust contact met ons op of kijk rond in ons aanbod. 

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.