Op tijd matras vervangen waarom?

Bekijk de nieuwe collectie

Een goede nachtrust staat of valt met een goede matras.Het toverwoord voor een goede matras is comfort. Wij van Matrasconcurrent willen er zeker van zijn dat jij optimaal van jou nachtrust kan genieten. Daarom dat wij je graag informeren over de voordelen van het vervangen van een matras!

Onze bevindingen zijn dat gemiddelde matrassen veel van hun steun verliezen na ongeveer 5 of 6 jaar, afhankelijk van de kwaliteit van het matras en het gewicht van de slaper. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: Een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust, zorg dus dat je jouw matras op tijd vervangt.

Matras vervangen reden 1: Gezondheid

Een hele belangrijke reden is je eigen gezondheid, een nieuw matras is gezonder en hygiënischer! Per nacht verlies je ongeveer 0,3 liter transpiratievocht, na 8 jaar is dit zo’n 1000 liter. Maar naast vocht bevat jouw matras ook jouw dode huidcellen en een heleboel stof. Dit vinden huisstofmijten natuurlijk helemaal geweldig en daarom vind je in een ouder matras vaak ook miljoenen huisstofmijten. Door jouw matras tijdig te vervangen, blijf je dit allemaal voor.

Matras vervangen reden 2: Vermindering van pijnklachten

Een matras bied ondersteuning, maar na 5 tot 6 jaar verliest jouw matras een deel van zijn elasticiteit. Het matras krijg hierdoor moeite om in zijn oorspronkelijke vorm terug te keren, waardoor het jouw lichaam niet meer voldoende kan ondersteunen. Wanneer je dus vaak last hebt van rug of nekklachten bij het opstaan kan het zijn dat je matras eens aan vernieuwing toe is. Grote kans dat het dan stukken minder word.

Matras vervangen reden 3: Beter slapen

Hou ouder het matras, hoe minder veerkrachtig en hoe minder comfortabel het aanvoelt. Een goed matras is in topconditie en bied jouw lichaam steun en waar nodig ruimte. Op een nieuw matras zul je minder draaien, sneller in slaap vallen en fitter wakker worden.

Wil je jouw slaapcomfort verhogen en ben je toe aan een nieuw matras? Neem dan gerust een kijkje op onze website naar onze matrassen of neem contact met ons op voor meer informatie!

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.