Vijf irritaties in de slaapkamer!

7 dingen waar partners zich aan irriteren in de slaapkamer

Een lastige bedgenoot blijkt vaak de oorzaak te zijn van slapeloosheid. Veel samenslapers blijken ‘s nachts te worden gestoord door hun bedgenoot.  Ja, het is echt zo. Soms irriteren partners zich aan elkaar in de slaapkamer, maar wat kun je doen om deze irritaties te verminderen?

Oplossen irritaties #1 – Het dekbed

Een van de grootste ergernissen is het probleem dat partners vaak de dekens opeisen.

Oplossing: zorg voor een groter dekbed of koop twee eenpersoons dekbedden. Hiermee voorkom je dat je partner er vandoor gaat met het dekbed.

Oplossen irritaties #2 – Snurken

Een van de grootste ergernissen is snurken. In maar liefst 79% van de gevallen zijn er irritaties over het snurken.

Oplossing: belangrijk bij snurken is dat de snurker niet op zijn/haar rug slaapt. Zij-slapen is beter tegen het snurken en om op uw zij te slapen is een hoger kussen nodig. In dit kader worden traagschuim kussens wel vaak aangeraden om snurken tegen te gaan.

Oplossen irritaties #3 – Ruimte

Als ze je dekbed niet afpakken pakken ze wel het hele bed van je af.

Oplossing: zorg dat je een ruim bed hebt zodat jij en je partner allebei kunnen genieten van een comfortabele nachtrust.

Oplossen irritaties #4  – Onrustig

In veel gevallen ligt men uren lang wakker omdat de partner niet even 5 minuten stil kan blijven liggen.

Oplossing: zorg ervoor dat je een matras hebt die zich perfect aan het lichaam aanpast. Hierdoor vermindert het draaien in je slaap. Daarnaast kan een donzen dekbed helpen. Een dons dekbed is relatief zwaar. Hierdoor zal men minder snel, in het onderbewustzijn, de neiging hebben om te draaien in de slaap.

Oplossen irritaties #5  – Voeten

Lig je net lekker warm onder de deken, krijg je de voeten van je partner tegen je rug aan. Brrrr.

Oplossing: je kan aan je partner vragen om sokken aan te doen. Dit helpt jou, maar kan onprettig zijn voor je partner. Slapen met sokken aan kan vervelende gevolgen hebben (infecties, slechte bloedsomloop en onaangename geurtjes). Een betere oplossing is het aanschaffen van een dons dekbed. Een dons dekbed wint maar liefst 75% warmte terug. Dit houdt in dat men snel warm wordt onder een dons dekbed. Hierdoor zullen de voeten van je partner sneller warm worden waardoor koude voeten niet langer meer tot irritaties kunnen lijden.

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.