2 keer per dag slapen is belangrijk, zo blijkt uit onderzoek

Yes! We moeten 2 keer per dag slapen

Heb je lekker geslapen maar beland je vaak om 2 à 3 uur ‘s middags in die welbekende middagdip? Dan adviseren wij je om toch nog maar voor een tweede keer die dag je bed in te duiken. Tenminste, als het aan de experts ligt zou dat de oplossing moeten zijn. Volgens hen is onze biologische klok beter gebaat bij twee kortere dutjes per dag dan bij één nacht van 7 à 8 uur slaap.

Breek je slaap: Twee keer vier uur slapen

Volgens psycholoog Melinda Jackson van RMIT University en slaaponderzoeker Siobhan Banks van de University of South Australia kunnen we beter twee keer vier uur slapen, oftwel bimodaal. Onze biologische klok zou volgens de onderzoekers op bimodaal slapen zijn ingesteld.

Bimodaal slapen was vóór de industriële revolutie normaal. Je had toen een ‘eerste slaap’ en een ‘tweede slaap’. De bedtijd van toen was veel afhankelijker van wat je moest doen en wanneer, dan van de klok zoals bij ons.

Zoals onze maatschappij is ingericht is het vrijwel onmogelijk om tot twee keer slapen over te gaan. Toch zou het ons veel goed doen. We zouden twee keer een alerte fase hebben omdat we twee keer energie opdoen. Daarnaast zouden we er creatiever en productiever door worden.

Nog beter slapen?

Benieuwd wat je nog meer kan doen om je slaap te verbeteren? Lees hier ons blogbericht met 7 tips om beter te kunnen slapen.

Geef een reactie

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.