Caravan matras: comfortabel op vakantie

Een geslaagde vakantie is een vakantie waarin je leuke dingen doet en goed tot rust komt. Als je een caravan, camper, vouwwagen of boot hebt is het prettig als je hierin heerlijk en op een goed matras kan slapen. Een matras in zo’n ruimte stelt speciale eisen, vooral vanwege alle vocht die in deze ruimtes terecht komt.

Helaas zijn de standaardmatrassen, die je krijgt mee geleverd bij de aanschaf van je boot, caravan, camper of vouwwagen, vaak van matige kwaliteit. Wij van matrasconcurrent snappen dit probleem en hebben daarom voor jou op een rijtje gezet welk matras het beste geschikt is.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan direct contact op, onze medewerkers helpen u graag verder!

Neem contact met ons op

 

Matras voor een caravan

Vaak zijn de standaardmatrassen in een caravan gemaakt van polyether. Bij de aankoop is het dan ook niet een verrassing als je een polyether matras hebt. Deze matrassen zijn vaak goedkoop en worden regelmatig gekocht door caravan eigenaren. Maar is dit echt een goed matras voor een caravan? Het antwoord op deze vraag is simpel weg te beantwoorden met een nee!

In een caravan gaat het vooral om slapen. De overige activiteiten, zoals leuke vakantie uitjes, genieten van de camping etc. gebeuren allemaal buiten de caravan. Het is daarom zeker de moeite waard om eens goed op zoek te gaan naar een matras, voor in je caravan, die voldoet aan alle wensen en eisen.

 

Matras voor een caravan: Comfort en Hygiëne

De meeste caravaneigenaren hebben al heel wat nachtjes op hun matras doorgebracht. Vooral bij de goedkope polyether matrassen komt dit het matras vaak niet ten goede. De matrassen krijgen kuilen en worden met de jaren onhygiënische. Naast comfort is ook hygiëne een belangrijk punt! De kleine bedmijten verbergen zich bij naden, kieren, bosjes en matrasranden. Een matras biedt zeker aan twee miljoen bedmijten huisvesting. Vocht is de grootste boosdoener. Mensen transpireren erg veel in hun slaap. Laat staan wanneer je op vakantie (in het buitenland) bent en de caravan niet volledig in de schaduw staat. De standaardmatrassen zijn hier vaak niet tegen op gewassen.

 

Matras voor een caravan: Welk matras is nou geschikt?

Polyether matrassen zijn de meest gebruikte matrassen in caravans. De matrassen zijn goedkoop en geschikt voor weinig gebruik of gebruik door kinderen. Bij veel/langdurig gebruik zullen de matrassen snel aan vervanging toe zijn. Dit is dan ook uiterst belangrijk, maar gebeurd dit ook? Dit gebeurd zelden. Daarom dat wij van Matrasconcurrent caravan eigenaren adviseren om een ander matras, bestaande uit een ander materiaal, te kopen.

Wij van Matrasconcurrent raden voornamelijk koudschuim matrassen aan. Deze matrassen zijn van alle matrassoorten het best ademend en hebben de beste vochtregulatie. Dit houdt in dat het matras bestemd is tegen nachtelijk zweten en hygiënischer is. Daarnaast hebben koudschuim matrassen de langste levensduur. Zij hoeven dus ook niet vaak vervangen te worden.

Is koudschuim niet helemaal jouw materiaal? Misschien is natuurlatex dan een betere oplossing voor jou. Natuurlatex heeft perfecte eigenschappen. Het materiaal is drukverlagend, maar ook extreem hygiënisch. Perfect dus als je hem mee neemt op vakantie!