caravan matrassen

Caravan matras: comfortabel op vakantie

Een geslaagde vakantie is een vakantie waarin je leuke dingen doet en goed tot rust komt. Als je op vakantie gaat in een caravan, camper, vouwwagen of boot is het prettig als je hierin heerlijk en op een goed matras kunt slapen. Hiervoor heb je speciale matrassen nodig. Een matras in zo’n ruimte stelt namelijk een aantal eisen, vooral vanwege alle vocht die in deze ruimtes terecht komt.

Helaas zijn de standaardmatrassen die je krijgt mee geleverd bij de aanschaf van je boot, caravan, camper of vouwwagen vaak van matige kwaliteit. Wij van Matrasconcurrent begrijpen dat dit voor jou een probleem kan zijn. Daarom hebben we voor jou uitgezocht welk matras het meest geschikt is voor als jij op vakantie gaat.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden?

Neem dan direct contact op, onze medewerkers helpen u graag verder!

Neem contact met ons op

Matras voor een caravan

Vaak zijn de standaardmatrassen in een caravan gemaakt van polyether. Bij de aankoop is het dan ook niet een verrassing als je een polyether matras hebt. Deze matrassen zijn vaak goedkoop en worden regelmatig gekocht door caravaneigenaren bij de aankoop van een nieuwe caravan. Maar is dit echt een goed matras voor een caravan? Het antwoord op deze vraag is simpel weg te beantwoorden met een nee!

In een caravan gaat het vooral om slapen. De overige activiteiten, zoals leuke vakantie uitjes, genieten van de camping en andere bezigheden gebeuren allemaal buiten de caravan. Het is daarom zeker de moeite waard om eens op zoek te gaan naar een goed matras voor in je caravan die voldoet aan alle wensen en eisen. Wij van Matrasconcurrent helpen je graag bij het vinden van een goed matras voor in de caravan.

Matras voor een caravan: Comfort en Hygiëne

De meeste caravaneigenaren hebben al heel wat nachtjes op hun matras doorgebracht. Vooral bij de goedkope polyether matrassen komt dit het matras vaak niet ten goede. De matrassen krijgen kuilen en worden steeds onhygiënischer. Naast comfort is ook hygiëne een belangrijk punt! De kleine bedmijten verbergen zich bij naden, kieren, bosjes en matrasranden. Een matras biedt zeker aan twee miljoen bedmijten huisvesting. Vocht is de grootste boosdoener. Mensen transpireren erg veel in hun slaap. Laat staan wanneer je op vakantie (in het buitenland) bent en de caravan niet volledig in de schaduw staat. De standaardmatrassen zijn hier vaak niet tegen opgewassen.

Matras voor een caravan: Welk matras is nou geschikt?

Polyether matrassen zijn de meest gebruikte matrassen in caravans. De matrassen zijn goedkoop en geschikt voor weinig gebruik of gebruik door kinderen. Bij veel en langdurig gebruik zullen deze matrassen snel aan vervanging toe zijn. Het vervangen van deze caravanmatrassen is dan ook uiterst belangrijk, maar gebeurt dit ook? Mensen vervangen het matras in de caravan zelden. Dit komt vooral omdat ze de matrassen ieder jaar maar voor een korte tijd gebruiken. Daarom adviseren wij van Matrasconcurrent caravaneigenaren om een ander matras, bestaande uit een ander materiaal, te kopen.

Wij van Matrasconcurrent raden voornamelijk koudschuim matrassen aan voor in de caravan, camper of op de boot. Deze matrassen zijn van alle matrassoorten het best ademend en hebben de beste vochtregulatie. Dit houdt in dat het matras bestand is tegen nachtelijk zweten en hygiënischer is. Daarnaast hebben koudschuim matrassen de langste levensduur. Zij hoeven dus ook niet vaak vervangen te worden.

Is koudschuim niet helemaal jouw materiaal? Misschien is natuurlatex dan een betere oplossing voor jou. Ook deze matrassen zijn namelijk zeer geschikt voor in je caravan, camper of boot. Natuurlatex heeft perfecte eigenschappen. Het materiaal is drukverlagend, maar ook extreem hygiënisch. Perfect dus als je hem meeneemt op vakantie!

Meer informatie

Ga jij binnenkort op vakantie? Dan wil je natuurlijk wel heerlijk kunnen slapen op een geschikt matras voor in de caravan. Lukt het nog niet om een geschikt matras te vinden? Neem dan vrijblijvend contact op. Onze medewerkers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en waar nodig te adviseren.

Contact opnemen