Caravan matras: comfortabel op vakantie

Een geslaagde vakantie is een vakantie waarin je leuke dingen doet en goed tot rust komt. Als je op vakantie gaat met een caravan, camper, vouwwagen of boot is het prettig als je hierin een heerlijk kampeermatras hebt waarop je goed kunt slapen. Hiervoor heb je speciale matrassen nodig. Een matras in zo’n ruimte stelt namelijk een aantal eisen, vooral vanwege alle vocht die in deze ruimtes terecht komt.

Helaas zijn de standaardmatrassen die je krijgt meegeleverd bij de aanschaf van je boot, caravan, camper of vouwwagen vaak van matige kwaliteit. Wij van Matrasconcurrent begrijpen dat dit voor jou een probleem kan zijn. Daarom hebben we voor jou de meest geschikte caravan matrassen/kampeermatrassen op een rijtje gezet.

Bekijk hier alle caravan matrassen

Vanaf: 109,-
Vanaf: 79,-

Topmatras

Liggen de kussens van je caravan, camper of boot niet fijn of wil je de knopen en naden van de kussens niet meer voelen? Het kan uiteraard ook zijn dat je nog even die extra comfort laag op je matras wilt hebben. In alle bovenstaande gevallen zijn de topmatrassen van Matrasconcurrent de ideale oplossing. Deze topmatrassen zijn de perfecte toevoeging op jouw kampeermatras en leveren je daarmee de ultieme nachtrust in jouw voertuig. Kies hieronder jouw favoriete topmatras.

Zomerdekbedden

Naast een caravan matras en een topmatras heb je natuurlijk ook een heerlijk zomerdekbed nodig om het slapen in je caravan, camper, vouwwagen of boot helemaal perfect te maken. Voor het ultieme kampeergenot hebben wij heerlijke katoenen zomerdekbedden en 4-seizoens dekbedden die jou koel houden gedurende de warme zomernachten. De dekbedden zijn van hoge kwaliteit en in vele maten verkrijgbaar. Vind hieronder direct het perfecte zomerdekbed voor jouw kampeermatras.

Vanaf: 34,95
Vanaf: 99,-
Vanaf: 149,-
Vanaf: 99,-
Vanaf: 49,-

Matras voor een caravan

In een caravan gaat het vooral om slapen. De overige activiteiten, zoals leuke vakantie uitjes, genieten van de camping en andere bezigheden gebeuren allemaal buiten de caravan. Het is daarom zeker de moeite waard om eens op zoek te gaan naar een goed matras voor in je caravan die voldoet aan alle wensen en eisen. Bij ons vind je verschillende matrassen voor caravans in de maten 140×200 tot 70×200. Wij van Matrasconcurrent helpen je graag bij het vinden van een goed matras voor in de caravan.

Matras voor een caravan: Comfort en Hygiëne

De meeste caravaneigenaren hebben al heel wat nachtjes op hun matras doorgebracht. Vooral bij de goedkope polyether matrassen komt dit het matras vaak niet ten goede. De matrassen krijgen kuilen en worden steeds onhygiënischer. Naast comfort is ook hygiëne een belangrijk punt! De kleine bedmijten verbergen zich bij naden, kieren, bosjes en matrasranden. Een matras biedt zeker aan twee miljoen bedmijten huisvesting. Vocht is de grootste boosdoener. Mensen transpireren erg veel in hun slaap. Laat staan wanneer je op vakantie (in het buitenland) bent en de caravan niet volledig in de schaduw staat. De standaardmatrassen zijn hier vaak niet tegen opgewassen.

Matras voor een caravan: Welk matras is nou geschikt?

Polyether matrassen zijn de meest gebruikte matrassen in caravans. De matrassen zijn goedkoop en geschikt voor weinig gebruik of gebruik door kinderen. Bij veel en langdurig gebruik zullen deze matrassen snel aan vervanging toe zijn. Het vervangen van deze caravanmatrassen is dan ook uiterst belangrijk, maar gebeurt dit ook? Mensen vervangen het matras in de caravan zelden. Dit komt vooral omdat ze de matrassen ieder jaar maar voor een korte tijd gebruiken. Daarom adviseren wij van Matrasconcurrent caravaneigenaren om een caravanmatras regelmatig te veravngen en een van goede kwaliteit te kopen.

Wij van Matrasconcurrent raden voornamelijk koudschuim matrassen aan voor in de caravan, camper of op de boot. Deze matrassen zijn van alle matrassoorten het best ademend en hebben de beste vochtregulatie. Dit houdt in dat het matras bestand is tegen nachtelijk zweten en hygiënischer is. Daarnaast hebben koudschuim matrassen de langste levensduur. Zij hoeven dus ook niet vaak vervangen te worden.

Voordelen van koudschuim matrassen:

  • Goed ademend
  • Perfecte vochtregulatie
  • Goed bestand tegen nachtelijk zweten
  • Hygiënisch
  • Langste levensduur

“Koudschuim matrassen zijn dé matrassen voor in de caravan, camper of boot”

Is koudschuim niet helemaal jouw materiaal? Misschien is een natuurlatex matras dan een betere oplossing voor jou. Ook deze matrassen zijn namelijk geschikt voor in je caravan, camper of boot. Natuurlatex heeft perfecte eigenschappen. Het materiaal is druk verlagend, maar ook extreem hygiënisch. Perfect dus als je hem meeneemt op vakantie!

Vanaf: 449,-
Vanaf: 449,-
Vanaf: 399,-

Caravan matrassen op maat

Wij krijgen geregeld de opmerking van klanten dat ze het lastig vinden het juiste matras te vinden. Dit komt omdat standaard matrassen niet aan hun eisen voldoen. Denk hierbij aan caravan matrassen, camper matrassen, camping matrassen, vouwwagen matrassen of bootmatrassen. Ben je op zoek naar een matras, maar kun je de juiste maat niet vinden? Dan kan het handig zijn om het matras op maat te laten maken. De op maat matrassen zijn leverbaar in iedere vorm en afmeting. Alle matrassen zijn op maat te maken, dus niet alleen het matras voor je caravan, camper, vouwwagen of boot. Ook een ‘gewoon’ matras kunnen wij op maat maken. Heb jij een matras op maat nodig? Neem dan gerust contact met ons op!

Voordelen van caravan matras op maat:

  • Altijd de perfecte maat
  • Leverbaar in iedere vorm en maat
  • Eenvoudig te bestellen
  • Hygiënisch
  • Altijd 60 nachten gratis proefslapen

Meer informatie

Ga jij binnenkort op vakantie? Dan wil je natuurlijk wel heerlijk kunnen slapen op een geschikt matras voor in de caravan. Lukt het nog niet om een geschikt matras te vinden? Neem dan vrijblijvend contact op. Onze medewerkers staan voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en waar nodig te adviseren.

Contact opnemen

Veel gestelde vragen

Wat weegt een caravan matras?

Het gewicht per caravan matras wordt aangeduid met een HR-waarde of SG-waarde, die beide iets vertellen over hoeveel kilo schuim er gebruikt is per kubieke meter. Over het algemeen is een Polyether matras het lichtst in gewicht waardoor je deze gemakkelijk kunt verplaatsen of omdraaien indien nodig.

Welk matras voor in de caravan?

We verkopen twee typen matrassen voor in de caravan. Dit zijn de polyether matras en de koudschuim matras. Beide matrassen zijn een prima keuze en zorgen ervoor dat je comfortabel de nacht doorbrengt in je caravan. De koudschuim matras ligt daarentegen nog net even wat zachter en gaat langer mee.

Welk materiaal is geschikt voor een caravan matras?

Welk type matras het best in je caravan past, is een koudschuim matras. Dit omdat een koudschuim matras vocht goed reguleert en daardoor bestand is tegen een hoge luchtvochtigheid. Daarnaast biedt dit matras veel comfort, wat wel zo prettig is als je al niet in je eigen bed ligt.