Veelgestelde vragen

Wanneer voor een latex matras kiezen?

Een latex matras is erg hygiënisch daarom is het matras erg geschikt voor mensen die vatbaar zijn voor allergieën. Daarnaast is latex puntelastisch. Hierdoor vormt het zich goed naar de vormen van het lichaam en heeft het een druk verlagende werking. Meer informatie ..

Wat is koudschuim?

Koudschuim is een materiaal dat gemaakt wordt van Polyurethaan. Consumenten denken vaak dat koudschuim koud is. Dit is echter niet het geval. Een betere naam voor koudschuim is High Resilience (HR) schuim, ofwel schuim met een hoge veerkracht. Meer informatie ..

Hoe lang gaat een matras mee?

Een matras heeft niet het eeuwige leven. Zelfs het beste matras raakt na jarenlang intensief gebruik versleten. Hoe lang een matras meegaat wordt bepaald door een aantal factoren. Belangrijke factoren zijn bijvoorbeeld de kwaliteit van het matras en het matras type. Meer informatie ..

Waarom moet ik voor een boxspring kiezen?

Er is bewezen dat er tegenwoordig zo’n 7 op de 10 van de verkochte bedden een boxspring-combinatie betreft. Maar waarom zijn deze boxsprings zo in trek? En waarom zou jij nou eigenlijk voor een boxspring moeten kiezen? Meer informatie ..

Wat zijn de voordelen van een topmatras?

Niets is zo belangrijk als een goede nachtrust. Om optimaal van je nachtrust te kunnen genieten heb je als slaper twee belangrijke ingrediënten nodig: comfortabel beddengoed en een fijn matras. Meer informatie .. 

Wat is precies het verschil tussen het aantal pocketveren?

Een pocketvering matras is een matras gevuld met stalen veertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes (pockets). Het aantal veertjes in het matras bepaalt hoe nauwkeurig de matras zich aanpast aan de lichaamsvormen. Meer informatie ..

Wat is traagschuim?

Traagschuim matras is een schuim gemaakt van Polyurethaan. Het schuim bestaat uit holle open cellen. De cellen zijn niet geheel afgesloten waardoor de lucht in de cellen niet samengeperst wordt wanneer het schuim in elkaar gedrukt wordt. Dit heeft als gevolg dat het traagschuim langzaam terugkeert in zijn oorspronkelijke vorm.. Meer informatie ..

Wat is natuurlatex?

De waardering van matrasconcurrent.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.4/10 gebaseerd op 295 reviews.