Traagschuim Matras

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten matrassen. Als consument zijnde weet je vaak niet welk matrassoorten er precies zijn en welk matras soort het beste bij jou als slaper past. Wij van Matrasconcurrent zijn ons daar erg bewust van. Daarom dat wij jou graag informeren over de verschillende soorten matrassen met hun voordelen en nadelen. Traagschuim is een van de matrassoorten die wij verkopen. Traagschuim kent een zachte structuur die vele voordelen met zich mee brengt. Dit zorgt ervoor dat het schuim geschikt is voor de ideale nachtrust!  

Matras Traagschuim: Wat is dat eigenlijk?

Een traagschuim matras is een matras bestaande uit een schuim van polyurethaan. Het schuim bestaat uit holle open cellen. Deze cellen zijn niet geheel afgesloten waardoor de lucht in de cellen niet geheel samen geperst wordt wanneer het schuim ingedrukt wordt. Het matras bestaat niet geheel uit traagschuim. De matrassen hebben enkel een afwerklaag die bestaat uit traagschuim. De kern is vaak gemaakt van koudschuim of pocketveren. Anders wordt het matras te zacht. Door de verschillende soorten schuimen die gebruikt worden bij deze matrassen biedt het matras een hoge comfort en een goede ondersteuning.

Matras Traagschuim: Wat zijn de eigenschappen?

Traagschuim biedt een bijzonder ligcomfort. Daarnaast ondersteund het matras uitstekend en verdeelt het de lichaamsgewicht op de juiste wijze. Hierdoor wordt de lichaamsdoorbloeding niet afgesloten. Dit zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller het lichaam verlaten en je meer energie opneemt.

Door de combinatie van de lichaamswarmte en het gewicht wordt het traagschuim zacht. Dit heeft als gevolg dat het matras zich goed aanpast aan de lichaamsvormen. Het resultaat: Het gevoel alsof je in een perfecte mal van je lichaam zit.

Matras Traagschuim: Voor gevoelige spieren en gewrichten

Traagschuim is over het algemeen geschikt voor iedereen. Wij raden traagschuim matrassen vooral aan, aan mensen met gevoelige spieren en gewrichten. Door de zachte structuur van de matrassen zullen de spieren en de gewrichten minder belast worden tijdens het slapen. Dit leidt tot een aanzienlijke afname van spier- en gewrichtsklachten.

Matras Traagschuim: Wat zijn de voor- en nadelen?

Traagschuim kent vele voordelen. Het grootste voordeel van traagschuim is het feit dat het schuim een mal maakt van de lichaamsvormen op het moment dat je op het matras gaat liggen. De mal vormt naar de contouren van je lichaam. Hierdoor biedt het nauwkeurige ondersteuning en is het matras drukverlagend. Verder kent het schuim geen kuilvorming. Dit is ook een erg groot voordeel. Doordat er geen kuilvorming plaatsvindt blijft het matras langer goed en kun je langer genieten van de perfecte nachtrust. De levensduur van een traagschuim matras is gemiddeld 10 jaar. Erg lang dus vergeleken met andere matrassen.

 

Het slaapcomfort van een traagschuim matras is optimaal! Vooral wanneer je van de eigenschappen houdt die traagschuim met zich meedraagt (drukverlagend en temperatuurgevoelig).

 

De nadelen van traagschuim kunnen zijn dat doordat het schuim gevoelig is voor temperaturen, het materiaal in een onverwarmde kamer hard aanvoelt. Het kan dan lang duren voordat het zich perfect aan de lichaam heeft aangepast. Daarnaast wordt het draaien en woelen in bed moeilijk doordat je wegzakt in het matras wanneer het eenmaal zacht is.