Wat is koudschuim?

Koudschuim is een materiaal dat gemaakt wordt van Polyurethaan. Consumenten denken vaak dat koudschuim koud is. Dit is echter niet het geval. Een betere naam voor koudschuim is High Resilience (HR) schuim, ofwel schuim met een hoge veerkracht.

-37%
Best getest!
Vanaf:  349,- 229,-
-10%
-10%
-48%
Vanaf:  198,- 107,10
-20%
Vanaf:  199,- 179,10
-10%
Vanaf:  279,- 251,10
-10%
Vanaf:  109,- 98,10
-55%
Vanaf:  250,- 116,10

Eigenschappen koudschuim

Koudschuim heeft van nature een open celstructuur. Dit zorgt voor een aantal belangrijke comfort eigenschappen. De open celstructuur zorgt dat het materiaal uitstekend ventileert en vocht goed opneemt. Koudschuim kent een zeer lange levensduur. Kuilvorming komt bij koudschuim dan ook niet voor. Goede koudschuim matrassen gaan lang mee en hebben een hoog corrigerend vermogen. Dit houdt in dat het schuim zodanig aanpast aan het lichaam dat het voldoende ondersteuning biedt waar nodig.

HR-waarde

Het beste koudschuim heeft een relatief hoge HR-waarde. HR staat voor High Resilience, ofwel ‘hoge veerkracht’. HR-waarden geven, net zoals de SG-waarde, het soortelijk gewicht weer. Met het soortelijk gewicht wordt bedoeld hoeveel koudschuim er per kubieke meter gebruikt is. De beste HR waarde voor matrassen is HR 45 t/m 65. Lager dan HR 40 kun je beter vermijden aangezien dit het schuim week maakt.

Voordelen koudschuim

Koudschuim matrassen kennen vele voordelen. Een groot voordeel van koudschuim is het feit dat het schuim goed ventileert en goed de vocht opneemt. Hierdoor is het schuim zeer geschikt voor mensen die last hebben van nachtelijk zweten. Verder kent een koudschuim matras een hoge conformiteit, ofwel een hoog aanpassingsvermogen. Het voordeel hiervan is dat het matras zich vormt naar de contouren van het lichaam. Dit gecombineerd met een goede bedbodem zorgt ervoor dat het lichaam gelijkmatig ondersteund wordt en de wervelkolom een natuurlijke curve heeft. Ook is koudschuim allergievrij en geeft het schuim geen geur af. Daarnaast zijn de koudschuim matrassen erg duurzaam. De matrassen gaan gemiddeld 12 jaar mee. Hiermee hebben de koudschuim matrassen de langste levensduur van alle soorten matrassen.

  • Ventileert goed en neem vocht goed op (goed voor mensen die nachtelijk zweten)
  • Hoge conformiteit, dus vormt zich naar de contouren van het lichaam
  • Allergie- en geurvrij
  • Enorm duurzaam
Bekijk de koudschuim matrassen

Nadelen koudschuim

Koudschuim matrassen kennen haast geen nadelen. Het enige nadeel, die men als consument kan ervaren, is het feit dat koudschuim matrassen relatief duurder zijn dan andere matrassen.