Matrastopper koudschuim

Een goede nachtrust is belangrijk. Desondanks slaapt een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking onvoldoende of kunnen zij niet optimaal van hun nachtrust genieten. Dit probleem kent vele oorzaken. Oorzaken die verholpen kunnen worden door middel van een matrastopper.

Matrastoppers verhogen de comfort en de ondersteuning van het lichaam. Daarnaast verhoogt het de levensduur van je gewone matras en verhelpt het de vervelende naad tussen twee eenpersoonsmatrassen! De ideale oplossing dus!

Wij van Matrasconcurrent bieden verschillende soorten matrastopper aan. Onze matrastopper bestaan uit dezelfde materialen als onze matrassen, namelijk traagschuim, natuur latex en koudschuim.

De matrastopper Koudschuim is een van de meest verkochte matrastopper. Maar waar bestaat deze topper uit, is dit materiaal wel geschikt voor de slapende mij en wat zijn de voordelen en nadelen van een matrastopper koudschuim?

Waaruit bestaat een matrastopper koudschuim?

Koudschuim wordt van polyurethaan gemaakt. Door de naam wordt vaak gedacht dat koudschuim koud is. Dit is niet het geval. De naam koudschuim heeft niets te maken met de temperatuur van het schuim. Het heeft te maken met de manier waarop het gemaakt wordt. Een betere naam voor koudschuim is High Resilience (HR) schuim. Ofwel schuim met een hoge veerkracht.

Is een matrastopper koudschuim geschikt voor mij?

Het mooie aan een matrastopper koudschuim is dat zij geschikt zijn voor iedereen. Maar wat houdt dat nou precies in? Doordat koudschuim stug is zijn de koudschuim matrassen geschikt voor alle soorten gewichten. Ook voor gewichten boven de 100 kilo. Daarnaast zijn matrastoppers koudschuim uiterst geschikt voor mensen die het snel warm hebben of veel transpireren.

Is deze matrastopper geschikt voor jou? Het antwoord is heel simpel: JA!

Wat zijn de voordelen van koudschuim

Koudschuim kent vele voordelen. De grootste voordelen zullen wij kort benoemen. Zo heb je een beter beeld over het materiaal koudschuim en wat deze voor jou en je nachtrust kan betekenen.

Een matrastopper stimuleert de nachtrust. Het geeft je betere ondersteuning en biedt je meer comfort. Deze voordelen voel je voornamelijk wanneer je matras dit onvoldoende doet. Een topper geeft dus een boost aan je matras. Nu is het natuurlijk wel van belang dat je voor je matrastopper een materiaal kiest die bij jou wensen en voorkeuren past.

Koudschuim ventileert goed. Hierdoor is koudschuim uiterst geschikt voor mensen die veel transpireren. Door de goede ventilatie wordt je niet langer bezweet wakker en zal het matras niet doorweekt zijn wanneer je wakker wordt.

Daarnaast kent koudschuim een hoge conformiteit, ofwel een hoog aanpassingsvermogen. Het voordeel hiervan is dat dit soort toppers zich vormen naar de contouren van jouw lichaam. Hierdoor wordt jouw lichaam gelijkmatig ondersteund. Dit voorkomt spier- en gewrichtsklachten. De spieren en pezen kunnen zich optimaal ontspannen en de bloedcirculatie zal optimaal zijn. Een goede bloedcirculatie is van belang voor het afvoeren van afvalstoffen en het aanleveren van nieuwe energie. Andere belangrijke voordelen is dat het allergievrij is de langste levensduur heeft van alle topmatrassen. Een topmatras koudschuim kan gemiddeld 12 tot 15 jaar vooruit.