Wat is een Koudschuim Matras?

Je bent op zoek naar een goed matras en denkt bij jezelf: “Maar welk matras moet ik eigenlijk kiezen?” Er zijn veel verschillende soorten matrassen en het is van belang dat je niet een verkeerd matras koopt want een goed matras is essentieel voor een goede nachtrust. Om alles een beetje duidelijker te maken hebben wij de matras keuze hulp voor jou geschreven, en op deze pagina vind je meer informatie over Koudschuim Matrassen.

De juiste benaming van koudschuim is eigenlijk high resilience schuim (HR), ofwel zeer veerkrachtig schuim. HR-schuim heeft een open celstructuur, dit zorgt voor goede ademende en vochtafvoerende eigenschappen. Het materiaal kent een lange levensduur en geeft een hoog comfort. Kuilvorming komt nagenoeg niet voor bij HR matrassen.

Koudschuim Matras kopen - Matrasconcurrent

Koudschuim zouden we het hightech schuim van dit moment kunnen noemen. HR schuim is een polyurethaanschuim dat, vooral voor matrassen, geweldige eigenschappen heeft.

Koudschuim heeft van nature een open celstructuur waardoor het materiaal zeer goed ventileert en vocht goed opneemt. Door deze open celstructuur voelt een matras van HR schuim niet warm aan.

Kuilvorming komt bij goede HR matrassen niet voor. Het materiaal heeft een hoog comfort en een zeer lange levensduur. HR schuim matrassen zijn in de regel goede matrassen met hoogwaardige eigenschappen. De kwaliteitsverschillen zijn echter erg groot en naast een A keuze en B keuze, zijn er zelfs C keuze matrassen op de markt. Daarover later meer.

Koudschuim matrassen gaan lang mee en hebben een hoog corrigerend vermogen. Dat is het vermogen van de matras om zich zodanig aan te passen aan het lichaam dat het lichaam voldoende ondersteuning krijgt daar waar dat nodig is. Ook biedt HR schuim de beste progressieve tegendruk (hoe meer u het schuim indrukt, hoe meer tegendruk het geeft). Met andere woorden: koudschuim biedt veel ondersteuning.