Onze populairste donzen dekbedden

Dons Dekbed

Voordelen van een donzen dekbed

Dekbedden van dons staan erom bekend dat ze heerlijk warm zijn, en tegelijkertijd goed ademend en vochtregulerend. Bedenk dat de materialen in deze dekbedden normaal dienen om watervogels warm te houden tijdens de meest barre weersomstandigheden! Als je je dekbed normaal onderhoudt, kan een donzen dekbed jaren en jaren mee.

Samenstelling donzen dekbedden

Al onze donzen dekbedden zijn samengesteld uit een combinatie van dons en veren. Dons is het pluizige materiaal dat onder de verenlaag van de vogel groeit: het is superzacht, ultiem isolerend en daarbij ook nog eens bijzonder licht van gewicht. Omdat dons zo ontzettend licht is en ook nog eens behoorlijk kostbaar, wordt het in de meeste gevallen gecombineerd met veren van hetzelfde dier. Dit zorgt ervoor dat je donzen dekbed betaalbaar blijft, en dat het iets meer op je weegt tijdens het slapen. Wel zo comfortabel!

Perfecte verdeling van het dons in je dekbed

Omdat dons zo licht is, kan het zich zonder de juiste afwerking makkelijk verplaatsen binnen de tijk. Zo kan het zich gaan ophopen in het ene deel van je dekbed, terwijl het andere deel zonder vulling komt te zitten. Irritant! Om dit te voorkomen, zijn al onze donzen dekbedden voorzien van slimme stiksels, die het dekbed verdelen in compartimenten met ieder hun eigen vulling. Zo blijft het dons mooi over je dekbed verdeeld!

Eendendons of ganzendons dekbed?

Het grootste deel van onze donzen dekbedden is gemaakt van ganzendons, maar sommige dekbedden bevatten dons van eenden. Wat is daar eigenlijk het verschil tussen, en welk type dons past het beste bij jou?

Ganzendons in je dekbed

Ganzendons komt van grotere vogels, waardoor het dons groter van stuk is, meer elasticiteit meekrijgt en daardoor lekker lang meegaat. Dit geeft ook een hogere vulkracht, wat betekent dat er minder materiaal nodig is voor een goed gevuld en goed isolerend dekbed. En zitten er ook ganzenveren in de vulling van je dekbed? Dan heb je minder last van prikkende uiteinden van de veren: die zijn bij ganzen wat afgeronder en komen niet door de tijk heen.

Eendendons dekbed

Kies je voor een eendendons dekbed, dan kies je voor alle voordelen die bij een donzen dekbed horen, maar ook voor een prijsvoordeel. Omdat eendendons minder schaars is dan ganzendons, is een eendendons dekbed vaak ook betaalbaarder.

Vanaf: 59,-

Donzen dekbed in 240×220 en andere afmetingen

Eigenlijk vind je bij Matrasconcurrent altijd het perfecte donzen dekbed. Welke tijk en welke samenstelling je ook zoekt; welke afmeting je bed ook heeft. Controleer voor aanschaf goed of je een dekbed kiest dat bij je matrasmaat past: de juiste maat is ook een belangrijk onderdeel van je slaapcomfort. Bij Matrasconcurrent vind je donzen dekbedden in de volgende maten:

Je donzen dekbed wassen

Als je het maximale wilt halen uit je donzen dekbed, is regelmatig onderhoud natuurlijk belangrijk. Het laatste wat je wil is muf beddengoed! Je dekbed schoon houden is een essentieel onderdeel van je slaapkamerhygiëne. Maar hoe doe je dat met donzen dekbed? Het goede nieuws is dat de meeste donzen dekbedden te wassen zijn in de wasmachine. Check hiervoor het label in je dekbed: als je een donzen dekbed gaat wassen, is het namelijk wel belangrijk dat je het niet te heet wast. En even tussendoor luchten doet een donzen dekbed ook altijd wonderen!

Dekbedden van andere materialen

Ga je liever voor een wollen dekbed, een dekbed van katoen of eentje met een synthetische vezel? Zoveel mensen, zoveel voorkeuren. En voor elke voorkeur is er een passend dekbed te vinden in het assortiment van Matrasconcurrent! We helpen je graag je bed compleet te maken met het lekkerste beddengoed, dat ook nog eens jaren meegaat.

Bekijk al onze dekbedden

Advies over jouw nieuwe dekbed

Twijfel je of een dekbed van dons de goede keuze voor jou is? Of wil je breder advies over het juiste beddengoed passend bij jouw voorkeuren? Klop dan gerust eens bij ons aan! Bij Matrasconcurrent weten we dat het juiste beddengoed kiezen minstens zo belangrijk is voor een fijne nachtrust als het kiezen van een goed matras. We helpen je graag je bed helemaal af te maken met het lekkerste dekbed, de fijnste hoofdkussens en comfortabele lakens. Neem gerust eens contact met ons op voor een compleet slaapadvies!

Neem contact met ons op