Zo word jij een ochtendmens

wekker
Ben jij het liefst op de vroege morgen al productief en energiek om de dag goed te starten, maar lukt dit je simpelweg niet omdat je het liefst iedere dag lang uitslaapt?! Er is een kans dat jij geen ochtendmens bent; dat is immers genetisch bepaald. Het is dan ook niet mogelijk om van de een op de andere dag een ochtendmens te worden. Er zijn echter wel een aantal trucs die je toe kunt passen om ’s ochtends energieker te zijn en daardoor je dag productiever te beginnen. Hieronder geven wij je 7 handige tips om toch een ochtendmens te worden.

1. STOP met snoozen!

Snoozen is een van de grootste boosdoeners! Snoozen zorgt ervoor dat je langer in bed blijft liggen zonder dat je extra slaap pakt. Door in de ochtend nog langer in je bed te blijven liggen, word je vermoeider. Zorg ervoor dat je wekker buiten handbereik van je bed af staat. Dit verplicht je om uit bed te stappen om het geluid van je wekker uit te zetten. Met deze maatregel voorkom je snoozegedrag en sta je meteen naast je bed.

2. Zorg voor voldoende nachtrust

De belangrijkste reden dat je ’s ochtends niet vooruit te branden bent, is dat je lichaam te weinig slaap krijgt. De oplossing voor dit probleem ligt vrij voor hand: zorg dat je voldoende slaapt! Maar hoeveel slaap heb je nodig? Dit is voor iedereen verschillend. De benodigde hoeveelheid slaap ligt gemiddeld tussen de 7 en 8 uur per dag. Je kunt meer nachtrust verkrijgen door eerder naar bed te gaan.

Voldoende nachtrust valt en staat echter wel met een goed matras. Een goed matras zal jou de perfecte nachtrust geven. Bekijk hier ons ruime assortiment aan matrassen en geef jouw lichaam de nachtrust die het verdient.

Bekijk hier ons aanbod matrassen

3. Zorg voor vaste bedtijden

Als je een echt avondmens bent, heeft het tijd nodig om een ochtendmens te worden. De
belangrijkste maatregel is het aanpassen van je routine; zet je wekker iedere dag op een vast tijdstip. Je zult merken dat je na verloop van tijd zelfs zonder de wekker wakker wordt. Je biologische klok
wordt dan aangepast. Uiteindelijk zal dit er toe leiden dat je uit jezelf wakker wordt, nog voordat de
wekker is gegaan.

4. Doe alles op tijd uit voordat je gaat slapen

Een ander veelvoorkomend probleem is dat mensen slecht in slaap kunnen komen nadat zij de hele avond televisie hebben gekeken of achter een beeldscherm o.i.d. hebben gezeten. Dit slaapprobleem kan eenvoudig opgelost worden door tijdig voor het slapen het geluid van de tv te verminderen of zelfs de tv uit te doen. Ook kun je alvast de felle lampen dimmen of uitdoen, zodat jij jezelf mentaal kan voorbereiden om te gaan slapen. Het kijken naar beeldschermen vlak voor het slapen gaan, zorgt er immers voor dat je moeilijker in slaap valt. Kortom, probeer dit dus zoveel mogelijk te vermijden.

5. Goed ontbijten!

Zorg voor een goed ontbijt. Je lichaam is immers als een motor die brandstof nodig heeft. Voeding is in deze de brandstof. Een goed ontbijt is dus belangrijk om je dag fit en energievol te beginnen.

6. Drink water na het wakker worden

Je zult het misschien niet meteen geloven, maar tijdens je slaap verlies je veel vocht. Je lichaam heeft
dus vocht nodig om de volgende dag weer op te starten. Drink dus voldoende water in de ochtend. Er
is aangetoond dat hersenen in de ochtend sneller gaan werken door voldoende water te drinken. Een
goed ventilerend matras is ook zeer belangrijk. Dit vermindert het vochtverlies gedurende de nacht
en geeft je een fris en gezond slaapklimaat.

Bekijk hier onze goed ventilerende matrassen

7. Begin de dag met een douche

Vind je het lastig om wakker te worden?! In dat geval kun je na het opstaan beter meteen gaan
douchen. Van douchen krijg je meer energie; je voelt je frisser en wakkerder. Met een plens water in
je gezicht, was je letterlijk de slaap uit je ogen.

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.