Wol dekbed kopen, maar waarom?

Wollen dekbed (4-seizoenen)
  Een goede gezondheid is ons veel waard. De gezondheid wordt gestimuleerd door een optimale nachtrust. Daarom is het uiterst belangrijk dat men de juiste materialen in huis heeft om een heerlijke nachtrust te ervaren. Belangrijk bij een gezonde nachtrust zijn de materialen van het bed, het matras en het dekbed. In het blog vertellen wij jou meer over de wollen dekbedden.

Hoe voelt wol aan?

Slapen onder een wollen dekbed voelt aan als de ideale relatie. Luchtig, behaaglijk en niet te benauwend. Naast een stevige bijdrage aan een goede nacht slaap, geeft een wollen dekbed een geborgen gevoeld. Zonder dat het té benauwend of erg plakkerig wordt.  Verder wordt wol snel warm en behoud het de warmte. Hierdoor kunt men heerlijk warm slapen.

Wol dekbed kopen, maar waarom?

 

Waarom is wol een uitermate geschikt materiaal voor dekbedden?

Wol kent vele voordelen. Grote voordelen van wol zullen verder toegelicht worden.

Zelfreinigend Allereerst is wol zelfreinigend. Doordat wol lanoline bevat – een natuurlijke wolvet – is wol zelfreinigend, bacteriewerend en vuilafstotend. Daarnaast is wol geen aantrekkelijke omgeving voor huismijt. Als je ervoor zorgt dat het dekbed regelmatig wordt gelucht, dan krijgt de huismijt geen eens kans om zich te settelen in het dekbed. Hierdoor is een wol dekbed uiterst geschikt voor mensen die last hebben van allergieën. Ventilerend Daarnaast ventileert wol uitstekend. Van alle natuurlijke vezels heeft wol het grootste absorptievermogen. Dat maakt wol tot een uitstekende anti-transpirant. Wol neemt alle vocht op en ademt het als het ware weer uit. Dit zorgt ervoor dat men heerlijk droog en comfortabel kan slapen. Brandvertragend Hopelijk zal dit nooit bij jou thuis gebeuren, maar wanneer er brand uitbreekt is wol een relatief veilig materiaal. Het verbrandingspunt van wol ligt rond de 600º Celsius. De brandvertragende eigenschappen van wol hebben veel te maken met het hoge stikstofgehalte, een hoog vochtgehalte en de ontbrandingstemperatuur. Al met al is wol dus een relatief veilig materiaal! Lange levensduur en milieuvriendelijk Wol kent, naast de positieve eigenschappen zoals hierboven genoemd, een lange levensduur. Tijdens de gehele levensduur behoud wol haar eigenschappen. Daarnaast is wol 100% recyclebaar. Verder wordt het eindproduct vervaardigd met eenvoudige productieprocessen, die nauwelijks invloed hebben op het milieu.

Voor wie zijn wollen dekbedden geschikt?

Doordat wol zelfreinigend is, is het materiaal uiterst geschikt voor mensen die last hebben van allergieën. Wij als slaapexperts weten hoe vervelend het is wanneer iemand last heeft van allergieën. Mensen worden moe wakker en ervaren totaal geen comfortabele nachtrust. Hierdoor wordt de gezondheid aangetast. Wol weet dit allemaal te voorkomen!

Verder heeft wol, van alle natuurlijke vezels, het grootste absorptievermogen. Hierdoor is wol uiterst geschikt voor mensen die last hebben van nachtelijk zweten. Het zweet wordt opgenomen en door het wol weer uitgeademd. Het dekbed blijft hierdoor heerlijk droog waardoor de nachtrust aanzienlijk gestimuleerd wordt.

 

Tot slot in wol ook uiterst geschikt voor mensen die last hebben van reuma. Door de lanoline geeft het de mensen verlichting. De lanoline zorgt dat het wol warm en droog blijft en kou en vocht ver uit de buurt blijven.

 
De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.