Wat voor hoofdkussen past bij jou?

Een hoofdkussen wat bij jou past is wel zo fijn. Je brengt veel tijd door in je bed en je wilt dit natuurlijk zo comfortabel mogelijk maken. Een goed kussen is daarom erg belangrijk, maar wat voor kussen past nu bij jou? Dat is nog een best moeilijke vraag aangezien iedereen hier weer anders over denkt. Wij hopen je met een aantal tips wat op weg te helpen.

Slaaphouding

Als eerste is het belangrijk om te weten wat je eigen slaaphouding is aangezien dit erg van invloed is op wat voor hoofdkussen een goed match kan zijn. Er zijn in totaal drie slaaphoudingen: rugslapen, zijslapen en buikslapen.

Rugslapers

Dit is een vrij simpele houding die niet veel kussens wegstreept. Een heel zacht en dun kussen wordt hier vaak als oncomfortabel gezien, maar voor de rest blijven de opties vrij breed. Het is daarom van belang dat je zelf even rond gaat kijken naar wat jij fijn vindt.

Bekijk hier kussens voor rugslapers

Zijslapers

Als je een zijslaper bent kun je wat meer ondersteuning gebruiken. Je wilt een kromming in de nek tijdens het slapen voorkomen. Hierdoor kan je namelijk last van je nek van krijgen. Om ervoor te zorgen dat je genoeg ondersteuning hebt is een dikker kussen met een stevige textuur hier vaak een goede keuze.

Bekijk hier kussens voor zijslapers

Buikslapers

Bij het buikslapen moet het hoofd vrij veel draaien wat sneller kan zorgen voor nekpijn of hoofdpijn. Bij het buikslapen wordt daarom aangeraden om een erg dun kussen te nemen die redelijk zacht is.

Bekijk hier kussens voor buikslapers

Vorm en vulling van je hoofdkussen

Wanneer je bepaald hebt wat voor soort slaper je bent en welke kussens daarbij passen zijn er nog genoeg andere aspecten aan een hoofdkussen waar je over na moet denken. De vorm en vulling van je kussen is van grote invloed op het slaapcomfort.

Stevig of vormbaar

Wil je een kussen met een stevige vorm of wil je liever een kussen die makkelijk te vormen is. Voornamelijk latex of synthetische kussens hebben een stevige vorm en blijven de hele nacht stevig. Een kussen met een zachte dons vulling kan je meerdere keren per nacht zelf vormen.

Hard of zacht

Net als alle andere aspecten van een kussen is dit ook weer persoonlijke voorkeur, maar buik- en rugslapers kiezen meestal wel voor een zachter kussen, en zijslapers juist voor een hard en stevig kussen. Natuurlijk kan dit bij jou alsnog anders zijn. daarom is het ook zo belangrijk om een kussen zelf aan te voelen. Het materiaal maakt veel verschil, bijvoorbeeld dons voor een zacht kussen of latex voor een hard kussen. De hoeveelheid vulling speelt hier ook een rol.

Ergonomische kussens

Naast een standaard hoofdkussen met vulling kan je kiezen voor een ergonomisch kussen. Deze kussens zijn vaak gemaakt van elastisch schuim om het lichaamsgewicht optimaal te kunnen verdelen. Dit betekent dus ook dat deze kussens een vaste vorm hebben die je niet kan aanpassen of kneden zoals bij een kussen met vulling. Dit zorgt ervoor dat het veranderen van positie tijdens het slapen moeilijker wordt aangezien het kussen vaak gespecialiseerd is voor één positie.

Persoonlijke voorkeur

Het kiezen van het een hoofdkussen blijft erg moeilijk omdat iedereen wat anders wil en er zo veel keuze is. Dit betekent alleen ook weer dat jij echt het perfecte kussen voor jou uit kan kiezen. Zorg er daarom ook voor dat je niet zomaar een kussen koopt. Stel jezelf de vraag wat je zoekt in een kussen en kijk welke kussens hier allemaal aan voldoen. Kijk ook gerust even tussen alle mogelijke kussens.

Bekijk alle kussens
De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.