Wat is traagschuim?

Wat is traagschuim? Traagschuim is een schuim gemaakt van Polyurethaan. Het schuim bestaat uit holle open cellen. De cellen zijn niet geheel afgesloten waardoor de lucht in de cellen niet samengeperst wordt wanneer het schuim in elkaar gedrukt wordt. Dit heeft als gevolg dat het traagschuim langzaam terugkeert in zijn oorspronkelijke vorm.

-46%
Vanaf:  239,- 152,10
-10%
Vanaf:  169,- 152,10
-10%
Vanaf:  529,- 476,10
-20%
Vanaf:  279,- 224,10

Afwerklaag van traagschuim

Een traagschuim matras bestaat niet volledig uit traagschuim. Ondanks de naam hebben alle traagschuim matrassen alleen een afdeklaag van Traagschuim. De kern van de matrassen is vaak gemaakt van koudschuim of pocketveren. Wanneer het matras volledig uit traagschuim zou bestaan dan zou hij veel te zacht worden. Door de combinatie van de verschillende materialen biedt een traagschuim matras zowel ondersteuning als hoog comfort. Het schuim vormt zich ideaal naar de lichaamsvormen. Hierdoor voelt het alsof je in een perfecte mal van je lichaam zit.

Bekijk alle traagschuim matrassen

SG-waarde

Bij traagschuim wordt het soortelijk gewicht (SG) gebruikt om aan te geven hoeveel schuim er per kubieke meter verwerkt is. Hoe hoger de SG-waarde, hoe duurzamer en hoe meer veerkracht het matras kent.

Eigenschappen traagschuim

Traagschuim biedt een bijzonder ligcomfort. Het ondersteunt en verdeelt op de juiste wijze het lichaamsgewicht. Traagschuim reageert op lichaamstemperatuur. Wanneer je op het matras gaat liggen, wordt deze warm en past hij zich aan aan de lichaamsvormen.

Voordelen traagschuim

Het voordeel van traagschuim is dat het een mal maakt van de lichaamsvormen en zich perfect vormt naar de contouren van je lichaam. Het schuim biedt hierdoor nauwkeurige ondersteuning en is ook nog erg druk-verlagend. Ook een groot voordeel is dat traagschuim geen kuilvorming kent. Hierdoor blijft het matras langer goed waardoor de levensduur toeneemt (gemiddeld 10 jaar).

  • Vormt zich perfect naar je lichaam
  • Nauwkeurige ondersteuning
  • Werkt druk-verlagend
  • Geen kuilvorming
  • Lange levensduur

Nadelen traagschuim

Traagschuim kent enkele nadelen. Het grootste nadeel is dat het schuim niet goed ventileert. Dit is vervelend voor slapers die veel transpireren. Daarnaast reageert het materiaal op temperatuur. Dit kan naast de voordelen, ook nadelen hebben. Het traagschuim vormt zich naar de contouren van je lichaam. Hierdoor wordt het lastig om te bewegen in je slaap. Mensen hebben daarom vaak het idee dat zij vastgehouden worden door het traagschuim matras, hetgeen niet comfortabel aanvoelt.

  • Geen optimale ventilatie
  • Temperatuurgevoelig
  • Lastig bewegen in je slaap