Wanneer kan je het beste je dekbed verwisselen?

Je hebt het allemaal heel goed bedacht. Je hebt een 4 seizoenen dekbed aangeschaft of je hebt gewoon twee dekbedden in huis. In ieder geval ben jij het niet van plan om het ’s nachts te koud of te warm te hebben. Jij wilt graag een goede nachtrust. Toch vraag jij je wel af wanneer je je dekbed moet verwisselen. Gelukkig hebben wij hier het antwoord voor jou!

Persoonlijke keuze

Wanneer je je dekbed verwisselt is eigenlijk heel persoonlijk. Je kan het vergelijken met de wissel van zomerkleding naar winterkleding. Zodra jij het te koud hebt in je zomerkleding kies jij voor een warmere trui. Zo kan je het dus ook vergelijken met je dekbed. Wanneer je het ’s nachts te koud hebt met je huidige dekbed, dan wordt het tijd voor een dekbedwissel of een extra dekbed.

Verwisselen rondom de wintertijd

De meeste mensen leggen het winterdekbed rond de maand oktober erop. Dan gaat namelijk de wintertijd in en wordt het ook weer kouder. Rond september/oktober kan jij dus ook bedenken om je dekbed te verwisselen.

Verwisselen rondom het voorjaar

Zodra het weer wat warmer wordt kan je ervoor kiezen om weer een wat dunner dekbed neer te leggen. Maar ook dit ligt voornamelijk aan jouw eigen temperatuursgevoel. Je wilt het namelijk niet een paar nachten te koud hebben, omdat je al te snel hebt gekozen voor je dunnere zomerdekbed. De meeste mensen verwisselen het winterdekbed weer rond maart/april.

Warmte in huis heeft ook invloed op dekbedwissel

Naast je eigen gevoelstemperatuur speelt de warmte in je huis ook een belangrijke rol bij het verwisselen van je dekbed. In een goed geïsoleerde woning zal de temperatuur ’s nachts niet ver dalen in de slaapkamer. Hierdoor zal je minder snel kiezen voor het verwisselen van je dekbed. Daarentegen kan het sneller koud aanvoelen in een huis wat wat ouder is en waar de isolatie wat minder goed is. Hierdoor ben je eerder geneigd om je dekbed te verwisselen.

Vanaf: 49,-
Vanaf: 99,-
Vanaf: 99,-
Vanaf: 34,95
Vanaf: 149,-
Vanaf: 99,-
Vanaf: 59,-

Het opbergen van je dekbed doe je zo

Zodra je ervoor hebt gekozen om je dekbed te verwisselen raden wij jou ook aan om het gebruikte dekbed goed op te bergen. Dit doe je door het eerst te wassen.

TipBekijk voor het wassen van je dekbed altijd goed het label. Niet elk dekbed kan met hetzelfde wasprogramma gewassen worden.

TipNa het wassen raden wij jou aan om een dekbedhoes of een opbergzak te gebruiken. Deze hebben namelijk een ademend materiaal. Zo blijft het dekbed wat frisser dan wanneer je het los in de kast opbergt of in een andere tas.

Tot slot

Heb je nog geen extra dekbed of een 4 seizoenen dekbed aangeschaft? Bekijk dan ons assortiment op de website en zie hier de voordelen van een 4 seizoenen dekbed. Ben je nog meer informatie nodig? Kom dan gerust eens langs bij één van onze winkels. Onze specialisten helpen jou graag!

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.