Tips voor muggen in de slaapkamer

mug

Muggen in de slaapkamer

De zomer is inmiddels alweer in volle gang. Dit betekent ook dat de muggen weer aanwezig zijn. Uit onderzoek is gebleken dat de lichaamsgeur het meest bepalend is voor het aantrekken van muggen. De aanwezigheid van muggen is niet bepaald een pretje. Wij helpen je daarom graag om die vervelende muggen zoveel mogelijk te bestrijden. Door de onderstaande tips uit te voeren, zal je minder last hebben van die akelige muggen.

Slaap met een dunne laag kleding aan

Bedek je lichaam met een dunne laag kleding. Kies bij voorkeur voor een pyjama met lange mouwen en lange broekspijpen. De kleding zorgt ervoor dat de mug je huid niet kan bereiken en je dus niet kan steken.

Slaap in een klamboe

Een klamboe, ook wel muggennet genoemd, is een ideaal bestrijdingsmiddel tegen muggen. Je spant de klamboe over je bed, waardoor de muggen niet bij je kunnen komen. De klamboe moet wel lang genoeg zijn, zodat het net vanaf het plafond tot de grond valt. Wanneer de klamboe niet tot de grond valt, kunnen zij alsnog bij je komen.

Een schaaltje citroen

Plaats een schaaltje in je slaapkamer. Doe in dit schaaltje een paar suikerklontjes met wat citroensap. Dit zal de muggen afschrikken! Ideaal om ze op afstand te houden.

Koop een wollen dekbed

Uit onderzoek is gebleken dat muggen niet dol zijn op wol. Hier kan handig op ingespeeld worden door een wollen dekbed en een wollen kussen te nemen. Zo hou je eenvoudig de muggen op afstand en heb je tegelijkertijd heel fijn beddengoed.

Smeer met Deet

Deet is een anti-muggenmiddel. Deet is er in diverse soorten. Je kunt het op je lichaam spuiten of smeren, net waar je zelf de voorkeur aan geeft. Het middel heeft geen prettige geur. Het advies is dan ook, om het middel buiten je slaapkamer op je lichaam aan te brengen. Deet is te koop bij drogisten als Kruitvat en Etos.

Maak je kamer koel

Muggen houden van warme ruimtes. Dit is ook de reden waarom zij altijd in de zomer weer tevoorschijn komen. Een goede manier om muggen op afstand te houden, is door je kamer te koelen met een airconditioning of een ventilator. Wanneer je kamer goed gekoeld is, zullen de muggen uit je slaapkamer verdwijnen.

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.