Tips voor het opvouwen van je hoeslaken 

Boxspring Caresse 6850 bij Matrasconcurrent

Als het op netjes opbergen van je hoeslakens in de kast maar niet wil lukken, delen wij graag enkele handige tips voor de juiste opvouwtechnieken. Lees snel verder! 

Start met een vlakke ondergrond

Voordat je begint met het opvouwen van je hoeslaken, zorg ervoor dat je een vlakke en schone ondergrond hebt. Dit helpt je om de vouwen strakker en gelijkmatiger te maken. Heb je geen schone grond en wil je het hoeslaken liever niet op een oppervlak neerleggen. Dan is er ook nog een andere optie om het hoeslaken op een makkelijke manier op te vouwen!

Optie 1: Laken op een schoon oppervlak opvouwen

Maak het laken eerst goed glad

Voordat je aan de slag gaat met het opvouwen van het laken, is het van belang ervoor te zorgen dat het volledig glad en vrij van pluisjes is. Controleer het laken op eventuele knopen of kreukels en strijk deze glad voordat je verdergaat.

Identificeer de hoeken

Hoeslakens hebben vaak elastische hoeken. Leg het laken plat op de grond of op je bed en zoek de hoeken met elastiek. Dit zal je helpen om de volgende stappen gemakkelijker uit te voeren.

Maak gebruik van de elastische hoeken 

Neem twee tegenoverliggende hoeken met elastiek in je handen en breng ze naar elkaar toe. Hierdoor ontstaat een soort pocket.

Vouw de pocket in drieën

Vouw de pocket nu in drieën. Dit kun je doen door het overige deel van het laken in de pocket te stoppen. Dit helpt bij het creëren van een compactere vouw.

Herhaal de stappen voor de andere hoeken

Herhaal dezelfde stappen voor de andere twee hoeken met elastiek. Je zou nu een rechthoekig stuk stof moeten hebben.

Vouw in de gewenste grootte

Vouw het rechthoekige stuk in de gewenste grootte. Dit hangt af van de ruimte die je hebt in je kast. Maak de vouwen zo strak mogelijk om kreukels te minimaliseren.

Optie 2: Hoeslaken zonder oppervlak opvouwen

Vouw het laken doormidden

Vouw het laken eerst doormidden door het met beide handen vast te nemen, zodat de twee hoeken elkaar ontmoeten. Hierdoor wordt het laken gemakkelijker te beheren tijdens het verdere opvouwproces.

Vouw de lange zijden naar binnen

Vervolgens, vouw de lange zijden naar binnen, waarbij je de twee zijden netjes over elkaar legt. Hierdoor ontstaat een rechthoek met gelijke zijden.

Vouw het laken doormidden

Nu, vouw het laken in de lengte doormidden door het opnieuw met beide handen vast te nemen, zodat de twee lange zijden elkaar raken. Dit resulteert in een vierkant met gelijke zijden.

En nog een keer

De laatste stap omvat opnieuw het laken met beide handen vast te nemen en het doormidden te vouwen, waarbij de twee hoeken elkaar raken. Hierdoor wordt het laken opgevouwen tot een klein, netjes en gemakkelijk op te bergen vierkant.

Labelen voor gemak

Wanneer je alle lakens netjes hebt opgeborgen, ziet je kast er als het goed is een stuk netter uit! Als je verschillende hoeslakens hebt die er op het eerste gezicht hetzelfde uitzien, overweeg dan om ze te labelen. Dit kan de zoektocht naar het juiste laken aanzienlijk vereenvoudigen.

Oefening baart kunst

Zoals met veel dingen in het leven, wordt het opvouwen van hoeslakens gemakkelijker met oefening. Neem de tijd om te experimenteren en ontdek de methode die het beste bij jouw voorkeuren past.

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.