Tips voor een goed (top)matras voor reumapatiënten

Een op de vijf Nederlanders heeft last van een of meerdere vormen van reuma of artrose. Naar verwachting zullen deze cijfers in de toekomst alleen maar toenemen. Mensen met reuma gaan vaak zonder pijn naar bed, maar ervaren de volgende ochtend bij het wakker worden wel pijn. Voor reuma en artrose patiënten is een goed matras essentieel voor hun nachtrust. Een goed (top)matras biedt hiervoor de oplossing. In deze blog geven wij een aantal tips om rekening mee te houden bij het kopen van een matras of topmatras.

Matras voor een goede nachtrust

Voor reuma en artrosepatiënten draagt een drukverlagend matras bij aan een goede nachtrust. Een goede nachtrust is belangrijk, omdat deze ervoor zorgt dat de klachten verminderen. Het perfecte matras is er echter niet voor mensen die last hebben van reuma. Wel wordt er vaak, vanwege de drukverlagende eigenschappen, een traagschuim matras geadviseerd.

Traagschuim topmatras

Een traagschuim topmatras kun je op het ‘normale’ matras leggen. Het topmatras past zich aan je lichaam aan en zorgt daarbij voor een betere doorbloeding in het lichaam. Om we je een zo goed mogelijke keuze willen laten maken bij het kopen van een (top)matras, geven wij je de volgende tips.

  1. Kies een drukverlagend (top)matras. Dit betekent niet dat het matras ook zachter is.
  2. Kies een (top)matras dat goed op je lichaam aansluit.
  3. Kies een (top)matras met een goede ventilatie.
  4. Kies een (top)matras die een goede ondersteuning biedt, maar niet forceert.
Bekijk hier onze traagschuim topmatrassen
De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.