Tips tegen snurken in bed

vrouw in bed
Heb je last van snurken of heb je een partner die snurkt? Dan wordt het tijd om het snurkprobleem aan te pakken! In deze blog geven wij je een aantal handige tips die je hierbij kunnen helpen.

1. Afvallen

Overgewicht heeft een negatieve invloed op je algemene gezondheid. Daarnaast is overgewicht ook een van de belangrijkste oorzaken van snurken. Dit komt doordat er tijdens het slapen extra gewicht drukt op de longen, waardoor de mogelijkheid tot diep in- en uitademen wordt verminderd. Doordat je lichaam tijdens het slapen ontspant, zal iemand met overgewicht naar adem gaan ‘snakken’. Dit zal de kans op snurken doen vergroten.

2. Slaap niet op je rug

Probeer zoveel mogelijk op je zij en buik te slapen. De kans op snurken is namelijk het grootst wanneer je op je rug slaapt. Dit komt omdat in deze positie de onderkaak, tong en je zachte gehemelte eerder naar achteren vallen. Dit zorgt voor een blokkade van de luchtweg, wat dus het snurken veroorzaakt. Door op je zij of buik te slapen zullen je snurkklachten verminderen of zelfs verdwijnen.

3. Kies het juiste kussen

Een goed hoofdkussen kan helpen wanneer jij of je partner last heeft van snurken. Een kwalitatief goed hoofdkussen zorgt ervoor dat je nek- en schouderspieren volledig ontspannen zijn en bevordert daarmee het slapen. Om het snurkprobleem tegen te gaan is het belangrijk om, zoals hierboven al benoemd, niet op je rug te slapen, maar voornamelijk op je zij. Je hebt hiervoor dan wel een wat hoger kussen voor nodig. Wij raden je hierbij aan om te kiezen voor een traagschuim kussen.

Met een traagschuim kussen worden je hoofd, nek en schouders perfect ondersteund en wordt de rest van je lichaam ontzien in het corrigeren van je positie. Op deze manier blijft je ruggengraat in de juiste houding en brengt het totale ontspanning in je lichaam. Hiermee zal het snurkprobleem verdwijnen en jouw een verbeterde nachtrust opleveren.

4. Stop met roken

Roken irriteert de luchtwegen, wat een allergische reactie veroorzaakt. Dit leidt tot een verminderde opnamecapaciteit van je longen en je neus en bijholten raken sneller verstopt. Hierdoor is de kans op snurken tijdens je slaap groter.

5. Verhoog het voeteneinde van je bed of boxspring

Het verhogen van het voeteneinde van je bed of boxspring kan in sommige gevallen ook leiden tot een vermindert snurkprobleem. Dit verkleint namelijk de kans op een blokkade van de luchtweg door een naar achter vallende onderkaak, tong en zacht gehemelte.

6. Minder alcohol drinken

Door alcohol ontspannen je spieren, dus ook de spieren in je keel. Probeer de laatste vier uur voordat je gaat slapen geen alcohol meer te drinken. Zo verminder je de kans op snurken.

7. Vermijd zuivelproducten voor het slapen

Het consumeren van zuivelproducten zorgt voor slijmvorming in je mond en neus. Dit verhoogt de kans op snurken.

8. Gebruik anti-snurk middelen

Mochten deze tips je niet helpen, dan kun je altijd nog kiezen voor het gebruiken van anti-snurk middelen. Zo zou je o.a. de volgende middelen/producten kunnen proberen: anti-snurk beugels, neusspreiders, anti-snurk pleisters, anti-snurk band en een anti-snurk keelspray. Deze middelen zijn vaak te verkrijgen bij een drogist.

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.