Tips tegen koude nachten in bed tijdens de wintermaanden

Deken tegen de kou
De wintermaanden staan voor de deur en daarmee ook de oude nachten. Waar de ene persoon het heerlijk vindt als de koude nachten weer hun intrede doen, zorgt het bij de ander voor onrustige koude nachten met weinig slaap. Slaaptekort kan uiteindelijk lijden tot een verlaagd energielevel, wat een negatief effect kan hebben op je functioneren overdag. Dit willen we natuurlijk niet! De vraag is dus eigenlijk: hoe kun je je nou het beste wapenen tegen die koude nachten in bed zonder de thermostaat flink omhoog te zetten? Wij geven je een aantal tips zodat jij de wintermaanden lekker warm doorbrengt. Ga ervoor zitten, lees deze blog en blijf gedurende de koude winternachten heerlijk warm.

De verwarming hoog zetten is niet de oplossing

De meest gemakkelijke en voor de hand liggende oplossing is wellicht het omhoog zetten van de thermostaat in je slaapkamer. Dit is echter niet de oplossing! Hoge energiekosten, ‘energieverspilling’ voor het milieu en zweten in bed is niet wat je wilt. Zorg ervoor dat je het onder de dekens voldoende warm houdt. Hierdoor krijgt je lichaam de warmte die het nodig heeft en kom jij lekker warm de nacht door. Je kunt de verwarming in de slaapkamer gerust op 18 graden zetten.

Houd je lichaam warm

Tijdens de koude wintermaanden is het belangrijk dat je lichaam niet teveel afkoelt. Je voeten zijn een van de eerste lichaamsdelen die afkoelen, omdat die het verst afliggen bij je hart en je hersenen. Door de rest van je lichaam goed warm te houden, bouwt het lichaam een soort van ‘reserve’ op waardoor het ook je voeten op kan warmen.

Manieren om je lichaam warm te houden

Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je lichaam voldoende warm blijft.

Slaap in een pyjama en doe eventueel sokken aan in bed

Met een pyjama houd je op een eenvoudige manier je lichaam warm in bed. Je lichaam blijft beter op temperatuur waardoor ook je voeten minder snel zullen afkoelen. Krijg je toch koude voeten, dan kun je er altijd voor kiezen om sokken aan te doen.

Kies een 4-seizoenen dekbed van Matrasconcurrent

Het dekbed is een zeer belangrijk onderdeel van je bed. Het juiste dekbed zorgt voor voldoende comfort en warmte zodat jij het nooit koud hoeft te hebben in bed. Onze 4-seizoenen dekbedden beschermen jouw lichaam zeer goed tegen de kou in bed. Een goed voorbeeld van een dekbed met een uitstekende warmteregulatie is het Dekbed Wol 4-seizoenen. Door beide dekbedden aan elkaar te bevestigen kun je de ergste kou verdragen. Dit unieke dekbed zorgt ervoor dat je lichaam het gehele jaar op de juiste temperatuur is en blijft.

Een extra dekentje op bed

Je kunt er ook voor kiezen om nog een extra dekentje op je bed te leggen. Dit is voornamelijk handig wanneer je dekbed niet dik genoeg is en niet voldoende warmte-regulerend is. Een extra dekentje kan je dan net dat beetje extra warmte bieden.

Warm de winter door met Matrasconcurrent

Wil je warm de winter door? Wij kunnen je daar perfect bij helpen. Met de juiste matrassen en dekbedden zorgen wij ervoor dat je het niet meer koud zult hebben in bed gedurende de wintermaanden. Vind je het nog lastig om de juiste keuzes te maken en zou je hier graag wat meer begeleiding in willen krijgen en/of voorzien willen worden van adviezen? In dat geval kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen of langskomen bij een van onze vestigingen. Wij staan altijd voor je klaar om je te helpen.

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.