Tips voor het kopen van een boxspring

boxspring
Je staat op het punt om een boxspring aan te schaffen, maar je weet niet precies waar je allemaal op moet letten. De enorme hoeveelheid aan mogelijkheden maakt het kiezen ook niet veel makkelijker. In deze blog geven we je graag enkele tips die je zullen helpen bij het kopen van een boxspring.
BEKIJK HIER ONZE BOXSPRINGS

Wat zijn je wensen?

Bij het kopen van een boxspring is het belangrijk om na te denken over wat jouw wensen zijn. Op basis van je wensen kun je de meest geschikte boxspring aanschaffen. Stel jezelf bij het kiezen van de meest geschikte boxspring de onderstaande vragen.

 • Slaap je op je buik, rug of zij?
 • Heb je nek- of rugklachten?
 • Heb je het ’s nachts warm of koud?
 • Slaap je op een stevige boxspring of op een wat zachtere boxspring?

Wat is je budget?

Bij het kopen van een boxspring is het belangrijk om over je budget na te denken. Maak overzichtelijk hoeveel budget je tot je beschikking hebt. Houd in het achterhoofd dat een goedkope boxspring vaak van een mindere kwaliteit is en daardoor vaak korter meegaat. Maak dus de afweging of je voor een iets duurdere boxspring gaat van een hogere kwaliteit of iets minder uitgeeft aan de boxspring en genoegen neemt met een iets mindere kwaliteit.

De box

De box is de basis van je boxspring. Er zijn diverse soorten boxen, waaronder een houten box en een geveerde box. Een houten box heeft geen veerkracht en biedt dus ook geen goede ondergrond voor je boxspring. Door te kiezen voor een geveerde box heeft je matras een goede ondergrond, waardoor de kwaliteit van het matras het beste tot zijn recht komt.

Het matras

Het matras op een boxspring bestaat vaak uit bonellvering (binnenvering). Kenmerkend aan dit matras is het open veringsysteem. Dit systeem zorgt voor een goede ventilatie. Het nadeel aan dit soort matrassen is dat ze minder stevig zijn. Dit blijkt uit het feit dat een  bonellveringmatras veelal slechts een belasting van maximaal 90 kg aan kan. Een pocketveringmatras is een van de betere matrasvarianten. De veringen in deze matrassen zijn in hoesjes ingepakt (pockets). Deze veringen zorgen voor de stevigheid en de lange levensduur van het matras.

Het topmatras

Het topmatras is op dit moment een ware hype. Het topmatras maakt je boxspring af! Vaak is het zo dat bij boxsprings waar een topmatras bij geleverd wordt, de matrassen gestoffeerd zijn. Dit houdt in dat dan alleen het topmatras opgemaakt hoeft te worden. Het voordeel hiervan is dat het opmaken van je boxspring een stuk makkelijker wordt.

Je lichaam komt het eerst in aanraking met het topmatras. Daarom is het zo belangrijk om het topmatras uit te zoeken dat het beste bij je past. Bij het kopen van een boxspring kun je meestal kiezen uit de volgende soort topmatrassen:

Koudschuim topmatras

 • Goed ventilerend
 • Voelt stevig aan
 • Meest verkochte soort topmatras

Traagschuim topmatras

 • Druk verlagend
 • Goed bij klachten aan de spieren en botten
 • Soepel matras
 • Niet geschikt voor buikslapers
 • Ventileert minder goed

Natuurlatex topmatras

 • Goed ventilerend
 • Voelt soepel aan
 • Natuurproduct
 • Duur in aanschaf
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!

Bekleding

Bij het kopen van een boxspring kun je kiezen uit meerdere soorten bekleding. Je hebt hierbij de keuze uit onder andere een stoffen bekleding en een lederen bekleding. Beide materialen zijn goed te reinigen. Een veelgemaakte fout is echter dat mensen kiezen voor een boxspring in een bepaalde kleur en er vervolgens snel op uitgekeken raken. Het is namelijk zo dat het dekbedovertrek vaak de kleur aan je boxspring geeft. Het advies is dan ook om voor een neutrale kleur als grijs of zwart te gaan. Deze kleuren zijn geschikt omdat ze meestal goed te combineren zijn.

Vragen

Heb je nog vragen met betrekking tot het kiezen van de juiste boxspring? Wij willen je hier graag bij helpen. Wij doen aan maatwerk en kunnen bijna alles leveren. Voor antwoord op je vragen of vrijblijvend advies kun je contact opnemen met onze klantenservice of een bezoekje brengen aan een van onze winkels. Onze deskundigen staan je graag te woord en zullen je zo goed mogelijk helpen.

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.