Splittopper

Met een splittopper voorzie je jouw bed of boxspring van een topmatras en behoud je de verstelbaarheid van jouw matrassen. Je kunt dus nog steeds de hoofdeinden van jouw matras en die van je partner los van elkaar bewegen, terwijl je óók van alle voordelen van een topmatras kunt genieten! Meer weten of direct onze splittoppers bekijken? Wij hebben een ruim assortiment en kunnen je er alles over vertellen.

Onze splittoppers

Verstelbaarheid blijft behouden

Als je gebruik maakt van een splittopper, blijft de verstelbaarheid van jouw matrassen gewoon behouden. Een splittopper is namelijk speciaal gemaakt voor (elektrisch) verstelbare bedden en is daarom voorzien van een snede (split), waardoor de hoofdeinden los van elkaar kunnen bewegen. Zo kun jij jouw matras bijvoorbeeld nog naar boven verstellen en kan jouw partner horizontaal blijven liggen.

Splittopmatras Koudschuim Royalty Sensation bij Matrasconcurrent

Voordelen van splittoppers

Met een splittopper ben je verzekerd van een flink aantal voordelen voor jouw slaapcomfort en -hygiëne. Zo werkt een splittopper de naad tussen twee losse matrassen weg, biedt het extra slaapcomfort, verlengt het de levensduur van jouw matrassen, verbetert het de hygiëne van jouw matrassen én blijven je matrassen dus los van elkaar te verstellen.

De naad tussen twee losse matrassen wordt weggewerkt

Als jij slaapt op twee losse, eenpersoons matrassen, heb je te maken met een naad tussen die twee matrassen. Een splittopper werkt die naad grotendeels weg, waardoor je er bijvoorbeeld niet meer tussen kunt komen te liggen of ander discomfort kunt ervaren. Uiteraard heb je nog wel te maken met de naad van de splittopper, maar deze is minder diep en lang en brengt daarom eigenlijk geen oncomfortabele situaties met zich mee.

Extra comfortabel

Een splittopper zorgt voor extra comfort, omdat het ligcomfort en daarmee het slaapcomfort worden verbeterd. En dat komt bovenop de ondersteuning die je al geniet van je gewone matras. Je ligt dus nóg beter. Ook de instaphoogte wordt natuurlijk net iets verhoogd, wat ook als comfortabel wordt ervaren.

Langere levensduur van je matras

Omdat je matrassen zelf minder worden belast wanneer je een splittopper gebruikt, gaan ze ook veel langer mee. Ze slijten minder snel en je kunt er dus nóg langer van genieten.

Verbeterde hygiëne van je matras

De hygiëne van je matras en daarmee je algehele slaaphygiëne worden verbeterd door het gebruik van een splittopper. Als je ‘s nachts transpireert, wordt het vocht namelijk opgevangen door je splittopper in plaats van dat het in je matras trekt. En de tijk van je splittopper kun je er gemakkelijk afritsen en wassen.

Matrassen blijven los van elkaar te verstellen

Met een splittopper kun je je matrassen los van elkaar blijven verstellen! Zo kun jij rechtop blijven zitten lezen, terwijl je partner horizontaal kan gaan liggen slapen. En dat terwijl je óók van alle bovenstaande voordelen van topmatrassen kunt genieten!

Splittopper van verschillende materialen

Splittoppers kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. De tijk is in de meeste gevallen van katoen, maar qua vulling/kern heb je vaak de keuze uit koudschuim, traagschuim of natuurlatex. Hieronder lees je meer over die verschillende soorten materialen.

Splittopmatras Koudschuim Bamboo Comfort bij Matrasconcurrent

Splittopper koudschuim

Splittoppers worden vaak van koudschuim gemaakt. Dit materiaal staat vooral bekend om haar veerkrachtige karakter, de duurzaamheid en de goede vochtregulatie. Koudschuim heeft namelijk een open celstructuur, waardoor het een hoog aanpassingsvermogen heeft en het zich daardoor perfect aan jouw lichaam aanpast. Hierdoor krijgen spieren en pezen de rust die ze nodig hebben en wordt een optimale bloedcirculatie gerealiseerd. Omdat koudschuim zo’n hoog aanpassingsvermogen heeft, kan het zich naar ieder lichaam vormen en is het dus ook voor vrijwel iedereen een geschikte keuze. Koudschuim heeft tot slot een goede ventilatie die warmte snel af kan voeren.

Bekijk onze koudschuim splittoppers
koudschuim splittopers

De voordelen

Splittopmatras Traagschuim NASA Cooltouch bij Matrasconcurrent

Splittopper traagschuim

Splittoppers worden ook vaak gemaakt van traagschuim. Traagschuim is een soort memory foam en wordt ook wel NASA schuim genoemd. Het wordt een memory foam genoemd, omdat het zacht wordt door lichaamswarmte en zich vervolgens aan jouw lichaam aanpast. Als het dan weer afkoelt, neemt de splittopper zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Door dit aanpassingsvermogen biedt het een perfecte ondersteuning.

Een traagschuim splittopper kan zelfs een hard matras wat zachter aan doen voelen. Daarnaast is het een ideaal materiaal voor mensen die last hebben van lichamelijke klachten, zoals een hernia of rug-, nek- en/of schouderklachten, omdat het de druk goed verdeeld en jouw lichaam op de juiste punten de juiste ondersteuning krijgt. Traagschuim werkt daardoor ook pijnverlichtend, terwijl het de doorbloeding verbetert. Perfect bij stijve spieren en gewrichten, dus! Om deze redenen wordt traagschuim ook veel gebruikt in de gezondheidszorg.

Bekijk onze traagschuim splittoppers
traagschuim splittopers

De voordelen

Splittopmatras Natuurlatex Cooltouch bij Matrasconcurrent

Splittopper natuurlatex

Er zijn ook splittoppers die van natuurlatex zijn gemaakt. Natuurlatex is een natuurlijk product dat uit de rubberboom wordt gewonnen, wat het ten eerste een eco-vriendelijk product maakt. Natuurlatex wordt in splittoppers gebruikt omdat het zich zeer goed aan kan passen aan de vormen van het lichaam en zo een zeer goede drukverlagende werking heeft. En omdat natuurlatex altijd weer haar oorspronkelijke vorm aanneemt, heb je geen last van kuilvorming.

Een natuurlatex splittopper is ook zeer hygiënisch, omdat schimmels, huisstofmijt en andere bacteriën géén voedingsbron vinden in natuurlatex. Een splittopper van natuurlatex is daardoor zeer geschikt voor mensen met allergieën. Houd er wel rekening mee dat natuurlatex een aardig dicht product is, waardoor het minder goed ventileert. Het kan daardoor warmte wat beter vasthouden (wat dus wel weer heel handig is als je het ‘s nachts snel koud hebt). Tot slot hebben natuurlatex splittoppers een lange levensduur.

Bekijk onze natuurlatex splittoppers
Natuurlatex splittopers

De voordelen

Splittopper in verschillende afmetingen

Ben je op zoek naar een splittopper in een specifieke afmeting? Zoals een splittopper van 160×200 cm? Of een splittopper in de afmeting 180×200 cm, 180×210 cm of 200×200 cm? Splittoppers zijn verkrijgbaar in enorm veel verschillende afmetingen; ook bij Matrasconcurrent! Gebruik de filters in onze webshop om jouw gewenste afmeting te vinden, of bekijk hieronder de meest gezochte afmetingen.

Splittopper 160x200 Splittopper 180x200 Splittopper 180x210 Splittopper 200x200
Splittopper Hoeslaken Jersey Stretch - Wit bij Matrasconcurrent

Splittopper hoeslaken

Omdat de splittopper een bijzondere vorm heeft, waarbij de hoofdeinden van het topmatras los van elkaar zitten, gescheiden door een split, heb je ook een hoeslaken voor een splittopper nodig. Dit zijn specifieke hoeslakens of moltons die perfect om je splittopper heen passen. Ook deze splittopper hoeslakens zijn verkrijgbaar in alle gangbare afmetingen, zoals 180×200 cm, 200×200 cm en 200×220 cm. Bekijk ons assortiment en vind het splittopper hoeslaken dat jij nodig hebt.

Bekijk de slipttopper hoeslakens

Splittopper wassen

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw splittopper, zal je deze goed moeten onderhouden. Zo blijft je splittopper ook goed fris en op een goed hygiënisch niveau. Gelukkig kun je je splittopper wassen. Hoe? Dat leggen we je precies uit in onze blog “Hoe moet ik mijn matras reinigen?”.

Over Matrasconcurrent

Bij Matrasconcurrent vind je alles wat je nodig hebt voor de perfecte nachtrust. Van matrassen tot topmatrassen en van boxsprings tot hoofdkussens en lattenbodems. En omdat wij al ruim 35 jaar ervaring hebben met deze producten, kunnen wij je er ook alles over vertellen. Neem dus gerust eens contact met ons op om je vraag te stellen of om advies aan te vragen!

Neem contact op!