Polyetherschuim matras

Het polyether matras is de eerste van generatie synthetische en anti-allergische matrassen. Het matras kent verschillende benamingen als schuimplastic, schuimrubber of schuimmatrassen. Polyetherschuim wordt gebruikt voor verschillende doeleinden en heeft vele kwaliteiten. De grote verscheidenheid aan kwaliteiten tussen de matrassen maakt het voor de consument vaak moeilijk om de juiste keuze te maken tussen de verschillende matrassen. Op deze pagina geven wij handvatten zodat jij het meest geschikte polyether matras uit kunt zoeken. Ben je benieuwd welke polyether matrassen wij in ons assortiment hebben? Bekijk deze dan direct hieronder.

-10%
Vanaf:  119,- 107,10
-10%
Vanaf:  69,- 62,10
-10%
Vanaf:  64,95 58,46

Ventilatie en comfort

De gesloten celstructuur van het polyether matras zorgt voor een redelijk goede vochtdoorlating. Door het schuim verder te veredelen kan een open celstructuur gerealiseerd worden. Dit zorgt voor een verbetering van het lichtcomfort en het vochtregulerend en ventilerend vermogen.

Soortelijk gewicht

Polyetherschuim kan geproduceerd worden met verschillende hoeveelheden lucht per kubieke meter (dichtheid). Dit kun je aflezen aan het soortelijk gewicht (SG). Hoe hoger de SG-waarde, des te duurzamer en veerkrachtiger het is. Dit gaat echter ook gepaard met een duurder matras; hoe hoger de dichtheid, des te duurder het matras. Over het algemeen behoren polyetherschuim matrassen tot de goedkopere matrassoorten.

 

Geschiktheid voor (verstelbare) bedbodem

Een deel van de polyetherschuim matrassen zijn geschikt om op een verstelbare bedbodem te plaatsen. Het is dus van groot belang dat je je goed laat inlichten voor welke matrassen dit al dan niet geldt.

 

Producteigenschappen van polyetherschuim

Polyetherschuim is een flexibel en veerkrachtig materiaal dat is opgebouwd uit vele kleine cellen. Dit komt doordat polyether verschuimd is. De veerkracht zorgt ervoor dat het matras na indrukking, snel weer zijn oorspronkelijke vorm aanneemt. Mede door deze eigenschap wordt polyetherschuim vooral gebruikt in producten waarin comfort een belangrijke rol speelt.

  • Polyether biedt een goede veerkracht
  • Bestaat zowel met een open celstructuur als met een gesloten celstructuur
  • Heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding