Matrassen met pocketvering

Volledig uitgerust en fris en fruitig naast je bed; beter kun je je dag niet beginnen. Je hebt zin om alles aan te pakken wat de dag je gaat brengen. Je start je dag het best na een comfortabele nacht op een pocketvering matras. Pocketveermatrassen staan bekend om hun goede ventilatie en veerkracht. Deze eigenschappen maken het zeer comfortabele matrassen. Daarnaast gaan ze ooknog eens lang mee. Met een poc ketveermatras haal je dus niet alleen een comfortabel matras in huis, maar ook een zeer duurzaam matras. In deze blog lees je welke voordelen een pocketveermatras nog meer heeft.

Wat is een pocketveer?

Een pocketveer is een metalen veer, verpakt in een zakje (pocket). Dit zakje is gemaakt van een ongeweven materiaal. Het aantal pocketveren per vierkante meter kan variëren van 260 tot 500stuks. Doordat de pocketveren in zakjes verpakt zijn wordt er voor gezorgd dat de veren niet tegen elkaar komen.

Hoe is een pocketvering matras opgebouwd?

De kern van een pocketvering matras bestaat uit vele metalen veren die in ‘zakjes’ verpakt zijn. De zakjes zijn gemaakt van een ongeweven materiaal en de stalen veren zijn gemaakt van staaldraad. De verpakte veren zorgen ervoor dat iedere veer zich onafhankelijk kan aanpassen aan de druk van je lichaam. Om de pocketveren heen zit een afwerklaag. Deze afwerklaag kan bestaan uit polyether, koudschuim, traagschuim of natuurlatex. De dikte van de afwerklaag varieert van 2,5 tot 5,5 centimeter per zijde. De schuimrubber omlijsting om de pocketveren heen is gemiddeld 10 tot 15 centimeter breed en voorzien van een tijk.

pocketvering matras

Het aantal comfortzones in een pocketvering matras

De kern van een pocketveermatras is vaak verdeeld in verschillende comfortzones. Deze zones zorgen ervoor dat de puntbelasting van de schouders en bekken goed opgevangen worden. Daarnaast zorgen zij ervoor dat je gewicht perfect over het matras verdeeld wordt.

Welke bedbodems zijn geschikt voor een pocketvering matras?

Voor een pocketvering matras zijn de volgende bedbodems geschikt:

 • Lattenbodems met een kleinere ruimte tussen de latten dan de doorsnee van de pocketvering. Dit zorgt ervoor dat de pocketveren niet door de bodem heen zakken.
 • Verstelbare bodems.
 • Spiraalbodems.
 • Schotelbodems.
 • Boxsprings.
 • Vlavro (dunne plaat hardboard met ventilatiegaatjes).

Wat is de levensduur?

Pocketvering matrassen hebben een lange levensduur. De gemiddelde levensduur van een pocketvering matras is 8 tot 10 jaar. Dit maakt de pocketvering matras een duurzaam product.

Hoe is de ventilatie?

Pocketvering matrassen staan bekend om hun goede ventilatie. Een pocketveermatras bestaat namelijk uit honderden pocketveren, die omringd zijn door vele open ruimtes. Deze ruimtes zorgen ervoor dat warme lucht en vocht gemakkelijk afgevoerd kunnen worden. Door deze eigenschap zijn pocketveermatrassen zeer geschikt voor mensen die het snel warm hebben en/of transpireren.

Wat kost een pocketvering matras?

Pocketvering matrassen zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De prijzen van pocketveermatrassen kunnen oplopen van €99,- tot €549,-.

Waarom kiezen voor een pocketvering matras van Matrasconcurrent?

 1. De laagste prijs van Nederland!
 2.  Mogelijkheid tot persoonlijk advies van een specialist. Dit kan door de winkel te bezoeken of middels telefonisch of mail contact.
 3.  De mogelijkheid tot 21 dagen proefslapen.
 4. De matrassen zijn van 100% Nederlands fabricaat.
 5. Gratis bezorging door heel Nederland.
De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.