Oplossingen voor ergernissen aan samen slapen met je partner

Je houdt erg veel van je partner, maar je wilt hem/haar soms toch echt achter het behang plakken. En waarom? Jij hebt slapeloze nachten, terwijl je partner slaapt als een roos. Dit zou jij je partner niet zo kwalijk nemen als hij/zij niet degene was die jou constant wakker hield. Helaas is dit wel het geval. Het is dan ook helemaal niet gek dat je liever kiest om op de bank te slapen, dan samen met je partner in een bed. Velen zullen zich hierin herkennen, daarom hebben wij hier een paar oplossingen voor ergernissen tijdens het slapen met je partner.

Blijf nou eens stil

De grootste irritatie is misschien wel een onrustige partner tijdens het slapen. Hij/zij beweegt, snurkt of knarst met zijn tanden, je kan je je er dood aan irriteren. Het vervelende geluid constant te moeten dempen met een kussen tegen je oren, is erg vermoeiend en niet de beste oplossing. Om het desbetreffende geluid te verminderen raden wij jou aan om oordoppen te kopen. Zo hoor je je partner minder en dan kan jij rustig slapen. Hopelijk.

Hoofdkussen Traagschuim Deluxe Comfort bij Matrasconcurrent

Een goed kussen

Ook helpt een goed kussen. Een dikker kussen zorgt ervoor dat je partner hogerop ligt met het hoofd, hierdoor kan het lucht beter door de neus stromen. Dit vermindert het snurken. Ook heb je een hoger kussen nodig om op je zij te kunnen slapen. Zij-slapen is namelijk ook beter tegen het snurken. Wij raden je een traagschuim kussen aan, om snurken tegen te gaan.

Bekijk traagschuim kussen

Twee eenpersoons dekbedden

Een partner die veel beweegt is ook erg vervelend. De dekens worden van je afgetrokken en je wordt haast uit bed geduwd. Je kan nog beter op de bank gaan slapen dan bij je partner in bed. Dit kan je voorkomen door twee eenpersoons dekbedden te kopen.

Bekijk alle eenpersoons dekbedden
Eenpersoons Beddengoedpakket Zomer bij Matrasconcurrent

Verschillende behoeftes

Je hebt dan misschien niet last van je partner, maar je hebt wel last van het matras. Het is te hard of te klein, je kan hierdoor maar niet in slaap komen. Het is dan erg vervelend als je naast je kijkt en je partner slaapt als een roos op dit matras. Dit komt doordat iedereen een verschillende slaaphouding en lichaamsbouw heeft. Daarom is het ene matras perfect voor de één, maar niet voor ander. Toch wil je beide een goede nachtrust, dit wordt dus zoeken naar dé perfecte matras voor jullie allebei.

BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
Vanaf: 449,-371,10
BTW-VRIJ!
Vanaf: 449,-371,10
BTW-VRIJ!
Vanaf: 229,-189,27
BTW-VRIJ!
Voor rug en nekklachten
WEB-only
Vanaf: 259,-214,06
BTW-VRIJ!
Vanaf: 659,-544,66
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
Voor goede ventilatie
WEB-only
Vanaf: 229,-189,27
BTW-VRIJ!
Vanaf: 239,-197,53
BTW-VRIJ!
Vanaf: 499,-412,42
BTW-VRIJ!
Vanaf: 399,-329,77

Twee eenpersoons matrassen met een topmatras

Je hoeft niet automatisch te kiezen voor een tweepersoonsmatras, omdat je een tweepersoonsbed hebt. Om makkelijk aan ieders behoeftes te voldoen, is het handig om te kiezen voor twee aparte matrassen. Zo heb je voor een goede nachtrust allebei een matras die goed bij diegene past. Een nadeel van twee matrassen in één bed is de spleet tussen de twee matrassen, hierdoor wordt het samen slapen minder comfortabel. De beste oplossing hiervoor is een topmatras. Met een topper kan je comfortabel tegen je partner aan liggen en dit geeft extra comfort. Hierdoor slaap je straks nog lekkerder.

BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!

Licht en warmte

Ook kunnen jij en je partner verschillende behoeftes hebben qua licht of warmte. Het is natuurlijk erg vervelend dat jij niet kan slapen, omdat je partner graag in een lichte kamer slaapt. Kom samen tot een passende oplossing. Kijk bijvoorbeeld naar transparante gordijnen. Hierdoor kan het licht voldoende naar binnen schijnen, maar het kan ook nog donker genoeg zijn. Ook kunnen jij en je partner dimlampen installeren. Zo kunnen jullie samen beslissen over een passende hoeveelheid licht dat de kamer in kan schijnen.

Voor de verschillende behoeftes van de juiste temperatuur in bed, zijn twee verschillende dekens een oplossing. De een zoekt een lekker warm dekbed en de ander een iets dunner dekbed. Flanel bijvoorbeeld, is ideaal als je het snel koud hebt. Heb je het juist snel warm, dan is katoen de beste keuze voor jou. Dit is luchtig en het ventileert goed. Zo zorg je ervoor dat je allebei met de juiste temperatuur kan slapen. Dit voorkomt onrustige nachten.

Herken je veel van deze ergernissen?

Dan wordt het misschien wel eens tijd om spullen in te slaan die jouw nachtrust weer bevorderen. Onze slaapexperts helpen jou graag. Hopelijk tot gauw!

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.