Ontdek topmatrassen voor een betere slaapervaring

Ben je opzoek naar iets om je slaapervaring te verbeteren? Kies dan voor een topmatras! In ons assortiment vind je zowel eenpersoons- als tweepersoons topmatrassen, maar ook splittoppers. Benieuwd wat deze topmatrassen voor jou kunnen betekenen? Lees dan snel verder.

Wat is een topmatras?

Een topmatras is een dunne laag schuim, latex, veren, wol, of ander materiaal die bovenop een matras wordt geplaatst om het comfort en de ondersteuning te verbeteren. Topmatrassen zijn ontworpen om op het bovenste oppervlak van een matras te liggen en fungeren als een extra laag tussen jou en het hoofdmatras.

Een topmatras biedt:

  • Comfort
  • Ondersteuning
  • Vermindering van drukpunten en verlichting van pijnlijke gewrichten
  • Temperatuurregulatie
  • Hygiëne
  • Duurzaamheid

Verschillende soorten

Net zoals dat er voor iedereen een matras op maat en comfort is, zijn er ook verschillende soorten topmatrassen. Wij hebben een paar topmatrassen uitgewerkt en bespreken de voordelen:

Koudschuim      

Een koudschuim topmatras kenmerkt zich door een goede ondersteuning, perfecte ventilatie en veerkrachtigheid. Een geweldige combinatie van eigenschappen om jouw nachtrust nóg comfortabeler te maken. Dit maakt een koudschuim topmatras dan ook zeer populair.

Traagschuim

Met een traagschuim topmatras creëer je een uiterst comfortabele toplaag voor jouw bed. Traagschuim topmatrassen hebben een uniek ligcomfort doordat het traagschuim zich dankzij jouw lichaamswarmte volledig aanpast naar de vorm van je lichaam. Op deze manier biedt een traagschuim topmatras altijd de optimale ondersteuning voor jouw lichaam en jouw slaaphouding.

Natuurlatex

Kies je voor een natuurlatex topmatras, dan kies je voor natuurlijke materialen met uitstekende drukverlagende eigenschappen. Onze natuurlatex topmatrassen zijn soepel en veerkrachtig, waardoor ze zich perfect kunnen aanpassen aan de vormen van je lichaam. Daarnaast zijn ze door hun hygiënische opbouw en antibacteriële werking zeer geschikt voor mensen met allergieën. Het ultieme comfort van de natuurlatex topdekmatras zorgt ervoor dat het een zeer geschikte topper is voor ieder type slaper.

Gelfoam

Gel-Foam is een relatief nieuw materiaal, dat de eigenschappen van hoogelastische gel en luchtdoorlatend koudschuim combineert. De elasticiteit van de gel zorgt voor een hoog ligcomfort en een ideale drukverdeling van jouw lichaam op het matras. Daarnaast zorgt de open celstructuur van het koudschuim voor de perfecte ventilatie en warmteregulering. Een gouden match voor warme slapers, die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken! Gel-Foam staat ook nog eens bekend om zijn antibacteriële kwaliteiten: zo weet je zeker dat je altijd in een fris en hygiënisch bed stapt.

Paardenhaar

Een ander relatief nieuw materiaal is paardenhaar. Een exclusief materiaal, waarmee je voor puur natuur kiest! Geschoond resthaar van paarden, verkregen door het borstelen van staart en manen, staat bekend om zijn vochtregulerende en warmte-isolerende kwaliteiten. De holle kern van de haren voert vocht af en zorgt voor de aanvoer van frisse lucht. Daardoor voelt je topmatras altijd fris en droog aan! Daarnaast is paardenhaar een erg veerkrachtig materiaal: het keert altijd terug naar zijn originele vorm en maakt jouw topmatras daarmee ontzettend duurzaam!

Splittopper

Door de komst van splittopmatrassen kunnen ook mensen met elektrisch verstelbare bedden genieten van de voordelen van een topmatras. Dit type toppers is voorzien van een split in het midden, waardoor hij niet verschuift als de ander zijn of haar matras elektrisch verstelt. Even rechtop een boekje lezen, terwijl je partner al op één oor ligt? Het kan met een splittopmatras! Zo trekken jullie allebei je eigen plan, maar lever je niet in op comfort en gebruiksgemak.

Kies voor een splittopper in 180×200, een splittopper van 160×200 of een 200×200 variant: match de topper met je matrasmaat en ontdek wat het kan toevoegen aan jouw ligcomfort!

Topmatrassen bij Matrasconcurrent

Aarzel niet om onze experts om advies te vragen bij het uitzoeken van de perfecte topmatras. Samen zorgen wij voor het ultieme slaapcomfort!

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.