Onze Matrastoppers

Wat is een matrastopper?

We benoemden al kort dat een matrastopper van 160×200 steeds populairder wordt, maar wat is een matrastopper eigenlijk? Een matrastopper heeft meerdere benamingen. Zo wordt het ook wel een topper, topmatras of topdekmatras genoemd. Een topmatras is een dun matras variërend van ongeveer 5 tot 10 centimeter dik. Dit matras komt bovenop het normale matras te liggen. Een matrastopper 160×200 wordt vaak gebruikt bij een boxspring van 160×200. Daarnaast worden deze topmatrassen steeds populairder als aanvulling van een normaal bed.

Voordelen van een matrastopper 160×200

Een matrastopper van 160×200 is in de afgelopen jaren heel populair geworden. Deze topmatrassen hebben dat te danken aan hun speciale eigenschappen. Een matrastopper 160×200 wordt namelijk gekenmerkt door verschillende eigenschappen.

Dit is misschien de meest voorkomende reden dat mensen besluiten een matrastopper van 160×200 aan te schaffen. Bij het gebruik van twee eenpersoons bedden heb je namelijk “last” van een vervelende kier in het midden. Dit komt door het gebruik van twee losse matrassen. Een matrastopper 160×200 is één geheel, die bovenop deze twee matrassen komt te liggen. Een topmatras dicht als het ware de kier, waardoor je hier geen last meer van hebt.

Een matrastopper 160×200 heeft ook nog andere voordelen. Een topmatras zorgt namelijk ook voor een beter slaapcomfort. Je kunt namelijk uit verschillende soorten topdekmatrassen kiezen, wat stuggere, maar ook zachtere. Je kunt dus bij een redelijk hard matras het slaapcomfort verbeteren door het nemen van een zachter topmatras. Daarnaast draagt een matrastopper 160×200 bij aan een goede ondersteuning.

Een matrastopper van 160×200 is even groot als een regulier matras van 160×200, maar ondanks dat is de matrastopper van 160×200 makkelijker in gebruik. Dit komt doordat een topmatras een stuk dunner is en dus een stuk minder zwaar. Je kunt de matrastopper eenvoudig verplaatsen of omkeren. We raden je dan ook aan om je topmatras regelmatig om te draaien. Hierdoor verleng je de levensduur!

Let op: niet elke matrastopper kun je omdraaien. Dit is afhankelijk van het materiaal waar deze uit bestaat. Vaak staat het in de beschrijving of dit wel of niet kan. Staat het niet in de beschrijving? Neem dan contact met ons op.

Latex Topmatras Royal Deluxe Comfort bij Matrasconcurrent

Een topmatras verbetert de algemene hygiëne van je bed. Een matrastopper 160×200 vangt namelijk het vuil, stof en water op, zodat het niet in het matras terecht komt. Een matrastopper is makkelijker te hanteren dan het matras zelf en daarmee ook makkelijker schoon te houden. Een matrastopper 160×200 kun je zo gemakkelijk luchten. Daarnaast is de tijk ook kleiner, waardoor die makkelijker te wassen is.

Een matrastopper 160×200 zorgt ervoor dat je matras of matrassen langer mee gaan. Dit komt doordat een topmatras óp het matras komt te liggen en dient als een beschermlaag. Dankzij een topmatras wordt het normale matras zo ontlast van druk, vuil en vocht.

Assortiment matrastoppers 160×200

Bij Matrasconcurrent willen wij iedereen kunnen voorzien van zijn of haar slaapwens, daarom bieden we een breed assortiment matrastoppers van 160×200 aan. In ons assortiment vind je topmatrassen van koudschuim, traagschuim en latex.

koudschuim matrassen

Koudschuim matrastopper 160×200

Een koudschuim matrastopper 160×200 betekent niet dat je een koud topmatras hebt. De naam komt uit het productieproces van het schuim. Koudschuim wordt namelijk gemaakt in onverwarmde mallen. Het materiaal staat wel bekend om de goede ventilatie, waardoor het ideaal is voor de slaper die het ‘s nachts vaak warm heeft. Een andere benaming voor koudschuim is High Resilience schuim.

Een koudschuim matrastopper 160×200 staat verder bekend om deze verschillende eigenschappen:

Wil je weten of een matrastopper 160×200 van koudschuim bij je past? Of wil je graag meer lezen over de voordelen van koudschuim? Bekijk dan onze pagina over koudschuim.

Onze koudschuim matrassen

traagschuim topmatras topper

Traagschuim matrastopper 160×200

Traagschuim wordt ook wel NASA-schuim genoemd. Dat komt doordat traagschuim in de vorige eeuw is ontwikkeld door de NASA. Matrastoppers 160×200 van traagschuim keren, na het indrukken ervan, terug naar hun oorspronkelijk vorm. Daarnaast reageert traagschuim op warmte, daardoor neemt deze matrastopper de vorm van je lichaam aan. Een traagschuim matrastopper160x2000 heeft vele voordelen, zoals:

Wil je weten of een matrastopper 160×200 van traagschuim bij je past? Of wil je graag meer lezen over de voordelen van traagschuim? Bekijk dan onze pagina over traagschuim.

Onze traagschuim matrassen

Vanaf: 169,-
Vanaf: 179,-
Vanaf: 299,-
natuurlatex matrassen

Latex matrastopper 160×200

Een latex matrastopper 160×200 bestaat uit natuurlatex. Natuurlatex is afkomstig uit de sappen van de rubberboom en is een veerkrachtige en soepele rubbersoort. Dankzij deze rubbersoort zijn topdekmatrassen van latex zeer hygiënisch. Natuurlatex is namelijk schimmelwerend en antibacterieel. Een latex matrastopper 160×200 kent verschillende voordelen, zoals:

Wil je weten of een matrastopper 160×200 van latex bij je past? Of wil je graag meer lezen over de voordelen van latex? Bekijk dan onze pagina over latex.

Onze latex matrassen

Vanaf: 449,-
Vanaf: 449,-
Vanaf: 399,-

Wanneer een matrastopper van 160×200 gebruiken?

Een matrastopper 160×200 heeft dus verschillende voordelen, maar in welke situatie maak je gebruik van een topmatras en in welke situatie niet?

Wel een matrastopper 160×200

Een matrastopper van 160×200 is geschikt voor matrassen van 160×200, Maar ook voor 2 eenpersoons matrassen die samen de breedte hebben van 1 meter 60. Vaak zijn dit 2 eenpersoons matrassen van 80×200. Het is wel belangrijk dat je ze deze toppers uitsluitend gebruikt voor dezelfde breedte. Neem dus geen matrastopper van 160×200 bij een bed van 140×200 of 180×200, dit gaat namelijk ten koste van het slaapcomfort.

Een matrastopper 160×200 is ook geschikt voor mensen die nog een goed matras hebben, maar graag het slaapcomfort willen verbeteren. Je kunt namelijk uit verschillende soorten topmatrassen kiezen. Elk met verschillende eigenschappen die bijdragen aan het comfort. Daarnaast draagt een topmatras bij aan een goede ondersteuning.

Een matrastopper 160×200 is de uitkomst, als er gebruik wordt gemaakt van twee eenpersoons matrassen. Door het topmatras heb je namelijk het gevoel dat je op één volledig matras ligt in plaats van 2 losse matrassen.

Geen matrastopper 160×200

Als je matras aan vervanging toe is, is het niet verstandig om het comfort te proberen te herstellen met een topmatras. Een matrastopper is namelijk geen wondermiddel dat je matras herstelt. Als je matras aan vervanging toe is raden we je aan om een nieuw matras aan te schaffen in plaats van een matrastopper 160×200.

Matrastoppers van 160×200 zijn alleen geschikt voor matrassen of een combinatie van matrassen met een breedte van 160 centimeter. Het is daarom belangrijk om eerst je matras(sen) op te meten. Heb je een breder of smaller matras dan 160 centimeter, dan raden we je aan om niet voor een matrastopper van 160×200 te gaan, maar voor één met de juiste afmetingen. Door een te groot of te klein topmatras gaat het slaapcomfort namelijk sterk achteruit.

Splittopper 160×200

Maak je gebruik van een (elektrisch) verstelbaar bed? Dan raden we je een splittopper aan in plaats van een normale matrastopper. Een splittopper is namelijk speciaal ontworpen voor verstelbare bedden. Verstelbare bedden kun je in de meeste gevallen per helft verstellen. Dankzij deze splittoppers kun je je bed onopgemerkt blijven verstellen, omdat deze voorzien zijn van een split bij het hoofd- en/of voeteneinde. Bij een normale matrastopper 160×200 kan dit niet.

Topper Hoeslaken

Als je je slaapcomfort en de hygiëne/bescherming van je topmatras wilt verbeteren, is het verstandig om een passend topper hoeslaken te nemen. Deze hoeslakens zijn speciaal ontwikkeld voor matrastoppers. Neem daarom geen normaal hoeslaken van 160×200 voor je matrastopper 160×200. Deze is namelijk te ruim, waardoor die ’s nacht los kan komen en striemen kan veroorzaken. Deze striemen komen door de vouwen die ontstaan.

Meer lezen over het nut van een goed topper hoeslaken voor je matrastopper 160×200? Of welke soorten we in ons assortiment hebben? Dan verwijzen we je door naar onze pagina over topper hoeslakens.

Matrasconcurrent

Heb je de juiste matrastopper 160×200 gevonden? Dan kun je deze eenvoudig en snel bestellen op Matrasconcurrent.nl en we bezorgen deze gratis bij je thuis. Ben je er nog niet helemaal over uit? Dat kunnen we ons goed voorstellen. De zoektocht naar het juiste topmatras is door de ruime keuze natuurlijk niet makkelijker geworden. Daarom helpen we je graag bij deze zoektocht. Je kunt altijd contact met ons opnemen. Ook kun je langskomen in onze winkels voor vrijblijvend specialistisch advies.

Daarnaast hanteren wij een proefperiode. In deze proefperiode krijg je de kans om je matrastopper 160×200 uit te proberen. Bevalt die niet dan kun je deze retourneren en ontvang je het volledige aankoopbedrag terug.

Lees meer over Matrasconcurrent Neem contact op