Onze Matrastoppers

Wat is een matrastopper?

Een matrastopper, ook wel topmatras of topdekmatras genoemd, is een dun matras die je bovenop je normale matras legt. Een matrastopper 140×200 is een prima aanvulling voor je bed of boxspring. Dit zorgt namelijk voor een hoger slaapcomfort. Daarnaast is een matrastopper een beschermlaag voor je reguliere matras. Hierdoor verleng je dan ook de levensduur van je matras. De eigenschappen van een matrastopper 140×200 zijn deels afhankelijk van de dikte en het gebruikte materiaal.

Met een matrastopper 140×200 kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hardere of juist zachtere stevigheid. Daarnaast zorgt een matrastopper voor een goede ondersteuning, waardoor je kunt genieten van een heerlijk slaapcomfort.

Een topmatras is dunner en minder zwaar dan een normaal matras. Hierdoor kun je je matrastopper 140×200 makkelijker omdraaien dan je reguliere 140×200 matras. Met het omdraaien van je (top)matras verleng je de levensduur, doordat je na het omdraaien een andere plek van je (top)matras slaapt en daarmee de vorige plek ontlast.

Een matrastopper 140×200 is niet alleen makkelijker schoon te houden dan een normaal matras, maar een matrastopper 140×200 zorgt ook nog eens voor een betere hygiëne van je normale matras. Een topmatras ligt immers als beschermlaag op je matras. Hierdoor komen dingen als vuil, stof en water minder in je matras, waardoor die dus een stuk hygiënischer is.

Een grote irritatie bij twee eenpersoonsbedden is vaak dat er een naad in het midden zit. Deze naad zorgt voor een slechter slaapcomfort. Met een matrastopper 140×200 los je dit probleem op. Een matrastopper 140×200 is namelijk een dun matras zonder naad dat over het normale 140×200 matras komt te liggen. Je ligt dus op het topmatras, waardoor je geen last hebt van die vervelende naad.

Doordat een matrastopper 140×200 op het normale matras komt te liggen, wordt het normale matras deels ontlast van druk, stof en vocht. Hierdoor gaat je matras langer mee.

Let op: een topmatras is geen wondermiddel waarmee je een slecht matras weer goed kan maken. Heb je bijvoorbeeld last van kuilvorming of iets anders waardoor je matras aan vervanging toe is? Dan raden we je aan om je matras te vervangen. Probeer dit niet op te lossen met een topmatras, want daar zijn ze niet voor bedoeld.

Soorten matrastoppers 140×200

Matrastoppers 140×200 zijn speciaal gemaakt voor twijfelaars, niet de mensen die twijfelen, maar voor de bedden met een afmeting van 140×200. Over de aanschaf van een matrastopper 140×200 zelf, hoef je eigenlijk niet te twijfelen. Het is namelijk een slimme aankoop. Waar mensen wel over twijfelen is het soort topmatras. In ons uitgebreide assortiment vind je matrastoppers 140×200 van koudschuim, traagschuim en latex.

koudschuim matrassen

Koudschuim matrastopper 140×200

Koudschuim, ook wel High Resilience schuim genoemd, is een zeer veerkrachtige schuimsoort. Topmatrassen van koudschuim hebben een open celstructuur. Aan deze open celstructuur zijn verschillende voordelen te danken, zoals de goede ventilatie en vochtafvoer. Een koudschuim matrastopper 140×200 wordt gekenmerkt door vele voordelen. Hieronder delen we een aantal:

Meer weten over de voordelen van koudschuim? Neem dan een kijkje op onze pagina over koudschuim.

Onze koudschuim matrassen

traagschuim topmatras topper

Traagschuim matrastopper 140×200

Traagschuim, ook wel NASA-schuim genoemd, is een schuimsoort met een hoog aanpassingsvermogen. Traagschuim bestaat namelijk uit holle open cellen die niet volledig zijn afgesloten. Hierdoor keert traagschuim terug naar zijn oorspronkelijke vorm nadat er op gelegen is. Daarnaast reageert dit materiaal op temperatuur. Een traagschuim matrastopper 140×200 wordt gekenmerkt door vele voordelen, denk bijvoorbeeld aan:

Meer weten over de voordelen van traagschuim? Neem dan een kijkje op onze pagina over traagschuim.

Onze traagschuim matrassen

Vanaf: 169,-
Vanaf: 179,-
Vanaf: 299,-
natuurlatex matrassen

Latex matrastopper 140×200

Latex, ook wel natuurlatex genoemd, is een natuurlijk en duurzaam materiaal. Topmatrassen van latex zijn zeer hygiënisch. Dit komt doordat latex van nature schimmelwerend en antibacterieel is. Hierdoor zijn deze topmatrassen ook anti-allergisch. Een latex matrastopper 140×200 wordt gekenmerkt door vele voordelen, zoals:

Meer weten over de voordelen van latex? Neem dan een kijkje op onze pagina over latex.

Onze latex matrassen

Vanaf: 449,-
Vanaf: 449,-
Vanaf: 399,-

Splittopper 140×200

Elektrisch verstelbare bedden worden steeds populairder, dit komt natuurlijk door de vele voordelen die gepaard gaan met dit bed. Met een normale matrastopper 140×200 kun je niet optimaal genieten van je verstelbare bed. Dit komt doordat een reguliere matrastopper niet voorzien is van een split in het midden. Hierdoor kun je je bed niet onopgemerkt verstellen.

We raden je daarom aan om voor één van onze splittoppers 140×200 te kiezen. Deze zijn namelijk wél voorzien van een split bij het hoofd en/of voeteneind. Daardoor kun je genieten van de voordelen van een topmatras, zonder dat dit ten koste gaat van de voordelen van een elektrisch verstelbaar bed.

Topperhoeslaken

Het is verstandig om bij een matrastopper 140×200 ook een passend hoeslaken te nemen. Een hoeslaken draagt in zekere mate bij aan het slaapcomfort. Neem nu niet het eerste hoeslaken van 140×200 die je tegenkomt, want de kans is groot dat deze voor een normaal matras van 140×200 is en niet voor een matrastopper 140×200. Een matrastopper is dunner dan een normaal matras. Hoeslakens voor een normaal matras zijn daardoor te ruim voor een matrastopper. Dit kan zorgen voor een slechter slaapcomfort. Het hoeslaken kan namelijk sneller loskomen en ook heb je de kans dat je wakker wordt met striemen, die veroorzaakt zijn door vouwen in het hoeslaken.

Meer lezen over het nut van een goed topper hoeslaken voor je matrastopper 140×200? Of meteen ons aanbod bekijken? Dan verwijzen we je door naar onze pagina over topper hoeslakens.

Vragen over een matrastopper 140×200?

Heb je vragen over een matrastopper 140×200? Dat kunnen wij ons zeer goed voorstellen. De zoektocht naar het juiste topmatras is er namelijk niet makkelijker op geworden. Door de jaren heen zijn er namelijk steeds meer materialen bijgekomen. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Daarom kun je altijd bij ons terecht met vragen en helpen we je met de zoektocht naar de juiste matrastopper 140×200. Ook ben je van harte welkom in onze showrooms, waar altijd een medewerker voor je klaar staat met vrijblijvend specialistisch advies.

Matrasconcurrent

Een matrastopper 140×200 bestel je eenvoudig en snel op matrasconcurrent.nl. Deze toppers zijn van hoge kwaliteit en ook nog eens zeer voordelig. Ook geven we je de kans om het topmatras uit te proberen. Je krijgt namelijk 60 dagen de tijd om je matrastopper 140×200 uit te proberen en te retourneren als het niet bevalt. Je ontvangt dan het volledige aankoopbedrag terug.

Lees meer over Matrasconcurrent Neem contact op