Polyetherschuim

Ben je op zoek naar een polyetherschuim matras? Of ben je op zoek naar meer informatie over polyetherschuim? Bijvoorbeeld over de voor- en nadelen? Dan zit je goed op deze pagina! Hier laten we namelijk onze matrassen van dit materiaal zien én bieden we je meer info over de eigenschappen van dit materiaal. Bekijk de matrassen hieronder of lees daaronder meer informatie.

Bekijk onze polyetherschuim matrassen Lees meer informatie over polyetherschuim

Polyetherschuim

BTW-VRIJ!
Vanaf: 119,-98,35
BTW-VRIJ!
Vanaf: 79,-65,29
BTW-VRIJ!
Vanaf: 64,9553,68

Wat is polyetherschuim?

Polyetherschuim kent ook andere namen, zoals schuimplastic, schuimrubber of, in het geval van matrassen, schuimmatras. Het wordt gebruikt voor veel verschillende doeleinden en kent veel verschillende kwaliteiten en eigenschappen. Zo wordt het dus ook gebruikt voor matrassen.
In essentie is polyetherschuim een flexibel en veerkrachtig materiaal dat is opgebouwd uit vele kleine cellen. Polyether wordt verschuimd, waardoor het een gemakkelijk bewerkbare substantie wordt.

Voordelen van polyetherschuim

Polyetherschuim biedt een goede veerkracht en is licht van gewicht en daardoor goed handelbaar. Daarnaast houdt het warmte goed vast en is het zeer voordelig (de meest voordelige matrassoort). Tot slot is polyetherschuim zeer geschikt voor matrassen in boten, caravans en vouwwagens.

Voordeel 1

Goede veerkracht

Polyetherschuim heeft een goede veerkracht en zullen snel hun oorspronkelijke vorm weer aannemen na indrukking. Mede hierdoor wordt polyetherschuim veel gebruikt in producten waarbij comfort een belangrijke rol speelt.

Voordeel 2

Licht van gewicht en handelbaar

Polyetherschuim is heel erg licht van gewicht en is daardoor ook heel gemakkelijk handelbaar. Dit kan erg handig zijn wanneer je een matras vaak van z’n plek moet halen, bijvoorbeeld bij kinderen die nog wel eens een nachtelijk ongelukje meemaken, of bij caravans en boten.

Voordeel 3

Houdt warmte goed vast

Polyetherschuim houdt warmte heel goed vast. Hierdoor zijn de matrassen minder geschikt voor mensen die snel last hebben van nachtelijk zweten, maar wel weer uitermate geschikt voor mensen die het snel koud hebben ’s nachts. Ook op boten en in caravans, waarop of -in het lastig kan zijn om het warm te krijgen, kan polyetherschuim een uitkomst bieden.

Voordeel 4

Zeer voordelig

Polyetherschuim is een zeer voordelig materiaal. Daarom zijn dit ook de voordeligste matrassen in ons assortiment.

Voordeel 5

Geschikt voor boten, caravans en vouwwagens

Het kan lastig zijn om een geschikt matras te vinden voor in je caravan, boot of vouwwagen. Bij dezen kunnen wij je vertellen dat polyetherschuim hier een zeer goede keuze voor zijn. Dat komt omdat ze handelbaar zijn, warmte goed vasthouden en omdat je ze in een caravan, boot of vouwwagen vaak minder frequent gebruikt.

Nadelen van polyetherschuim

Polyetherschuim kent ook een aantal nadelen. Zo biedt het materiaal een minder goede ondersteuning, is het mede daardoor ook niet geschikt voor mensen met een gewicht boven de 60 kg én heeft het materiaal een korte levensduur (gemiddeld 3 tot 5 jaar).

Minder goede ondersteuning

Polyetherschuim biedt niet de allerbeste ondersteuning. Het materiaal heeft een goede veerkracht, maar dat betekent in dit geval niet dat het ook de druk goed verdeelt en het gewicht van je lichaam goed opvangt. Voor zijslapers zijn deze matrassen eigenlijk sowieso al ongeschikt, omdat je dan teveel in het matras wegzakt.

Niet geschikt voor gewichten > 60kg

Door de minder goede ondersteuning is een polyetherschuim niet geschikt voor personen die zwaarder zijn dan 60 kg. Dit geldt overigens alleen voor frequent gebruik. Wordt dit matras alleen tijdens bijvoorbeeld een vakantie beslapen? Dan is deze ook geschikt voor personen zwaarder dan 60 kg.

Korte levensduur

Polyetherschuim heeft een korte levensduur en verliest ook redelijk snel zijn vorm (waardoor bijvoorbeeld kuilvorming ontstaat). De gemiddelde levensduur van polyetherschuim is 3 tot 5 jaar (bij intensief gebruik).

Wanneer kiezen voor een polyetherschuim matras?

Wij raden een polyetherschuim matras in de volgende gevallen aan:

  • Voor kinderen, omdat kinderen een klein gewicht hebben en genoeg ondersteuning ontvangen van polyetherschuim.
  • Voor caravans, boten en vouwwagens, omdat polyetherschuim geschikt is wegens handelbaarheid, de warmte die het vasthoudt en omdat je het minder frequent gebruikt.
  • Voor mensen met een beperkt budget. Wegens de voordelige prijs is het een betaalbare optie voor als je tijdelijk een nieuw matras nodig hebt. Ook handig voor je kinderen, aangezien zij toch nog groeien en binnen een paar jaar weer een nieuw matras nodig hebben.
  • Voor vakantiehuizen of logeerkamers waar het matras af en toe gebruikt wordt, is polyetherschuim heel geschikt. In dergelijke gevallen kan zo’n matras een langere levensduur hebben dan de gemiddelde 3 tot 5 jaar. Zo wordt het een kosteneffectieve keuze.

Andere materialen

Naast polyetherschuim vind je in ons assortiment ook matrassen die van een ander materiaal zijn gemaakt, zoals koudschuim, natuurlatex en traagschuim. Lees daarover meer via de knoppen hieronder.

Koudschuim Natuurlatex Traagschuim

Vragen over polyetherschuim?

Heb je vragen over polyetherschuim? Wil je meer weten over de eigenschappen van dit materiaal? Wil je graag weten of dit materiaal geschikt is voor jouw situatie? Neem in alle gevallen gerust contact op met onze gedegen experts. Zij kunnen je er alles over vertellen en geven je graag advies over polyetherschuim of onze andere matrassen.

Neem contact op