Matras keuze

Tegenwoordig zijn er heel veel verschillende soorten matrassen. Als consument wordt het daarom steeds moeilijker om een matras te kiezen. Daarnaast verbaast het ons niets dat consumenten “keuze moe” worden. Zoveel verschillende soorten matrassen, bestaande uit zoveel verschillende materialen die ieder andere voordelen en nadelen met zich meedragen. Maar welk matras past dan het beste bij jou?

Wij van Matrasconcurrent helpen graag met het maken van de juiste keuze voor jouw matras. Wij willen voorkomen dat je na enkele maanden teleurgesteld bent met je aankoop. Dit kan komen doordat hij kwalitatief niet in orde is waardoor die al na enkele maanden ligplekken vertoond. Het kan ook komen doordat je toch “per ongeluk” voor het verkeerde matras heeft gekozen. Dit terwijl het matras in eerste instantie perfect lag!

Wij van Matrasconcurrent hebben voor jou een Matras Keuze Hulp ontwikkeld. Hierop vermelden wij belangrijke informatie om zo alle matrassoorten te filteren.

Matras Keuze Stap 1: Wat voor slaper ben jij?

Aller eerst is het van belang om te kijken naar wat voor slaper jij bent. Ben jij een rug-, buik- of zijslaper. De koudschuim-, traagschuim en natuur latex matrassen van Matrasconcurrent zijn geschikt voor alle soorten slapers. Een polyetherschuim matras is voornamelijk geschikt voor buik- of rugslapers. Het matras ondersteund niet genoeg voor zijslapers.

Matras Keuze Stap 2: Heb je last van je gewrichten of spieren na het slapen?

Veel slapers ervaren een vervelende gewrichts- of spierpijn na het slapen. Dit is erg vervelend aangezien je hierdoor niet optimaal van je nachtrust kan profiteren. Traagschuim matrassen zijn uitermate geschikt voor mensen met gevoelige spieren en gewrichten. Door de zachte structuur zullen de spier- en gewrichtsklachten aanzienlijk afnemen.

Verder hebben de koudschuim matrassen en de natuur latex matrassen een hoog aanpassingsvermogen. Dit helpt ook bij spier- en gewrichtsklachten. De matrassen zorgen ervoor dat jouw lichaam gelijkmatig wordt ondersteund en zijn drukverlagend.

Matras Keuze Stap 3: Heb je last van allergieën?

Wanneer je last hebt van allergieën zijn niet alle matrassen geschikt voor jou. In vele matrassen gaan huisstofmijten zitten. Dit kan ervoor zorgen dat je vermoeid en onrustig wakker wordt. Koudschuim– en traagschuim matrassen zijn allergievrij. Echter raden wij natuur latex matrassen aan. Deze zijn zeer geschikt voor mensen met allergieën. De matrassen zijn erg hygiënisch aangezien schimmels, huisstofmijt en andere bacteriën geen voedingsbodem kunnen vinden in het natuurlatex.

Matras Keuze Stap 4: Heb jij last van snelle transpiratie tijdens het slapen?

Voor mensen die snel transpireren is het belangrijk dat de matrassen een goede luchtventilatie hebben. Koudschuim en natuur latex matrassen zijn materialen die goed ademen. Hierdoor wordt je niet langer bezweet en in een nat bed wakker.

Matras Keuze Stap 5: Hoe belangrijk is de levensduur

De gemiddelde levensduur van de verschillende soorten matrassen zijn:

  1.      Koudschuim matrassen: 12 tot 15 jaar
  2.      Traagschuim matras: 8 tot 10 jaar
  3.      Natuur Latex matras: 7 tot 9 jaar
  4.      Polyetherschuim : 4 tot 6 jaar

Liever nog wat meer informatie voordat je jouw definitieve keuze maakt? Neem gerust contact met ons op of neem een bezoekje aan een van onze filialen.