Lattenbodem 28 of 42 latten?

Voor een goede nachtrust is het belangrijk om te zorgen voor een bed dat lekker slaapt. Een bedbodem is hiervoor ook een belangrijk aspect. Dit bepaalt voor het grootste deel het comfort van een bed. In deze blog wordt het voordeel van een lattenbodem en het verschil tussen 28 en 42 latten besproken.

Wat is een lattenbodem

Een lattenbodem is net als een matras een lichaamsondersteunend onderdeel van een bed. De lattenbodem wordt in het bedframe geplaatst, waarna de matras erop gelegd wordt. De lattenbodem verdeelt jouw gewicht gelijkmatig, zodat jij comfortabel kan slapen.

De meest verkochte lattenbodems bestaan uit 28 latten of uit 42 latten. Normaliter zijn 28 latten genoeg voor de perfecte nachtrust. Merk je dat dit jou niet genoeg ondersteuning geeft, dan is een 42-lats bodem het proberen waard.

Verschil 28 of 42 latten

De kwaliteit van een lattenbodem wordt bepaald door het aantal latten en hoe deze latten zijn bevestigd. Een lattenbodem met 28 latten is vaak de basis voor een goede lattenbodem. Hoe meer latten de bodem heeft, hoe meer ondersteuning hij biedt. Op zijn hoogst heeft een lattenbodem 42 latten.

Een lattenbodem met 42 latten wordt vaak gekozen wanneer de bodem wat zwaarder belast wordt. Dit biedt een betere ondersteuning en het heeft ook een betere gewichtsverdeling. Daarnaast zijn er in een 42-lats bodem vaak schoudercomfortzones en/of instelbare middensectorlatten verwerkt.

Voordeel lattenbodem

Een lattenbodem kent verschillende voordelen:

  • Het geeft een goede, individuele ondersteuning. Alle latjes zijn namelijk onafhankelijk van elkaar, ze kunnen omhoog of omlaag bewegen. Hierdoor volgt een lattenbodem precies jouw lichaamscontouren.
  • Een lattenbodem is gemakkelijk in onderhoud. Ze zijn vaak minder vatbaar voor stof en vuil.
  • Bij de meeste lattenbodems kan je zelf de comfortzone instellen.
  • Lattenbodems zijn vaak goed betaalbaar.
  • Ze hebben vaak een levensduur van zo’n 10 à 15 jaar en vervangen van latjes is vaak niet moeilijk.
  • Het matras wordt goed geventileerd door een lattenbodem, want het kan ademen tussen de latten door.

Beste bedbodem voor rugklachten

Tot slot is een lattenbodem de beste bedbodem voor mensen met rugklachten! Lattenbodems bewegen namelijk mee met de contouren van jouw lichaam. Zo wordt jouw rug altijd ondersteunt.

Een goede bedbodem geeft altijd extra comfort. Daarom is het belangrijk voor mensen met rugklachten om een goed passend bedbodem aan te schaffen. Kijk dus goed welk lattenbodem jou de beste ondersteuning geeft. Met een goed bedbodem heb jij straks altijd een goede nachtrust!

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.