Koudschuim Matras kopen?

Bij het bekijken van ons assortiment zal je regelmatig het woord “Koudschuim” tegenkomen. Wij van Matrasconcurrent bieden onder andere koudschuim matrassen aan. Een koudschuim matras heeft geweldige eigenschappen en kent dan ook vele voordelen. Maar waarom moet jij nou een koudschuim matras kopen? Wat zijn dan precies de voordelen en waarom is een koudschuim matras geschikt voor jou? Wij van Matrasconcurrent helpen jou graag bij een koudschuim matras kopen!

Wat is een koudschuim matras?

Door de naam “Koudschuim” wordt vaak gedacht dat de matrassen koud zijn. Dit is echter niet het geval. De naam koudschuim heeft te maken met de manier waarop het matras gemaakt wordt. Een betere naam voor een koudschuim matras is High Resilience (HR) schuimmatras. Ofwel een matras bestaande uit schuim met een hoge veerkracht. Een koudschuim matras kent een open celstructuur (net netwerken van kleine driedimensionale cellen). Dit zorgt voor een aantal belangrijke comfort eigenschappen. Daarnaast ventileert het matras goed en heeft het een uitstekende luchtcirculatie. Een goede ventilatie zorgt voor meer hygiëne en een fris bed.

Waarom een koudschuim matras kopen?

Het mooie aan koudschuim matrassen is dat ze geschikt zijn voor iedereen. Doordat het een vrij stug materiaal is zijn de matrassen ook erg geschikt voor mensen met een gewicht boven de 100 kilo. Verder zijn de matrassen ook geschikt voor mensen die het snel warm hebben of die veel transpireren. Het grootste voordeel van koudschuim matrassen is het feit dat zij een hoge conformiteit, ofwel een hoog aanpassingsvermogen kennen. Matrassen met een hoge conformiteit vormen zich naar de contouren van jouw lichaam. Dit zorgt ervoor dat je lichaam gelijkmatig ondersteund wordt en de wervelkolom een natuurlijke curve heeft (de “S-Curve”). Andere belangrijke voordelen van een koudschuim matras is dat het geen geur afgeeft en allergievrij is. De matrassen zijn volledig anti allergeen en worden daarom ook veel gebruik in ziekenhuizen. Erg geschikt dus voor mensen met allergieën. Verder hebben deze matrassen ook een lange levensduur. Met het matras kan je gemiddeld 12 tot 15 jaar vooruit. Dit is de langste levensduur van alle soorten matrassen! Wil je van een fijne comfortabele nachtrust genieten en daarbij ook nog eens een matras hebben met een lange levensduur dan is een koudschuim matras kopen zeker een aanrader! Wij van Matrasconcurrent zijn erg tevreden met de kwaliteit van de koudschuim matrassen. Daarom dat wij ook een groot assortiment koudschuim matrassen hebben.

Nadelen koudschuim matrassen

De matrassen kennen eigenlijk geen nadelen. Het enige nadeel voor jou als consument kan zijn dat de matrassen over het algemeen iets duurder zijn dan andere matrassen. Echter liggen de kosten beduidend lager dan een goed pocketmatras en gaat deze ook nog eens langer mee. Wij van Matrasconcurrent helpen jou graag bij een koudschuim matras kopen! Neem gerust contact met ons op voor vragen of bezoek een van onze filialen om aan onze medewerkers advies te vragen! Wij helpen graag!