Wat is precies het verschil tussen het aantal pocketveren?

Een pocketvering matras is een matras gevuld met stalen veertjes die afzonderlijk zijn ingepakt in zakjes (pockets). Het aantal veertjes in het matras bepaalt hoe nauwkeurig het matras zich aanpast aan de lichaamsvormen.

BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
Vanaf: 229,-189,27
BTW-VRIJ!
Voor rug en nekklachten
WEB-only
Vanaf: 259,-214,06
BTW-VRIJ!
Vanaf: 659,-544,66
BTW-VRIJ!
BTW-VRIJ!
Voor goede ventilatie
WEB-only
Vanaf: 229,-189,27
BTW-VRIJ!
Vanaf: 239,-197,53

Aantal pocketveren

De veren van een pocketveringmatras worden gemaakt van staaldraad. De stevigheid of soepelheid van de veer wordt bepaald door de hoeveelheid draaiingen en de dikte van de staaldraad. Een dikkere draad heeft meer weerstand en is dus steviger dan een dunnere draad. Pocketvering matrassen zijn te verkrijgen met 150, 200, 250, 300 en 500 veertjes per vierkante meter. Het aantal veertjes bepaalt het comfort van de matras. Hoe meer veren per vierkante meter, des te beter wordt het lichaamsgewicht over het gehele matras verdeeld. Oftewel: hoe meer veren, hoe beter het slaapcomfort.

Werking pockets

De pockets zijn gemaakt van een synthetisch non-woven. Het zakje om de veer zorgt ervoor dat iedere veer onafhankelijk kan aanpassen aan de druk die erop wordt uitgeoefend. Daarnaast zorgt het ervoor dat de veren niet in elkaar verstrikt raken.

Zones pocketveer matras

Door te spelen met de verschillende diktes van de staaldraad worden er verschillende zones in het pocketvering matras gecreëerd. De zachtere zones zitten op de schouder- en heuphoogte. Zo kan het matras daar verder inzakken dan op andere gebieden van het matras. Op deze manier wordt het mogelijk om de wervelkolom perfect recht te houden bij het slapen op de zij.

Bekijk alle pocketvering matrassen