Waarom moet ik voor een boxspring kiezen?

Tegenwoordig is het zo dat ongeveer 7 op de 10 van de verkochte bedden een boxspring-combinatie betreft. Dat is best wel veel! Maar waarom zijn deze boxsprings zo in trek? En waarom zou jij nou eigenlijk voor een boxspring kiezen? Wij leggen het je allemaal haarfijn uit!

 • Optimaal comfort
 • Langere levensduur dan bedden
 • Levensduur matras wordt verlengd!
 • Geschikt voor alle soorten matrassen

Waarom een boxspring?

Er is niet specifiek één allesomvattende verklaring te bedenken voor het succes van de boxspring. Veel mensen kiezen voor een boxspring vanwege de grote voordelen die ze kennen. Er zijn namelijk veel voordelen te noemen, maar het grootste voordeel blijft uiteindelijk toch wel het comfort dat een boxspring geeft aan het lichaam.

Bekijk direct onze boxsprings!

Een boxspring kent een dubbele en vaak zelfs een driedubbele ondersteuning. Het is namelijk een combinatie van een matras en een gestoffeerde bedbodem. Er liggen dus als het ware twee matrassen op elkaar. Deze combinatie komt het slaapcomfort ten goede. Soms wordt er ook nog gekozen voor een extra topper. Hierdoor wordt de boxspring nog comfortabeler.

Lange levensduur

Naast de ideale slaapcomfort is de levensduur van de boxspring natuurlijk ook van groot belang. Een investering doet men niet in een bed dat maar een aantal jaren meegaat. Boxsprings gaan gemiddeld 20 jaar mee. Verder zorgt een boxspring ervoor dat je een langere tijd kunt genieten van je matras. De levensduur van het matras neemt aanzienlijk toe doordat het matras geen tegendruk krijgt van de bodem.

Voordelen van de boxspring

Een boxspring heeft enkele kenmerken die als prettig ervaren worden. Zoals:

 • Door de open constructie van veren ventileert een boxspring goed.
 • Een boxspring is in de regel hoger dan een ‘gewoon’ bed.
 • Zonder hoofd- en voetbord is een boxspring niet groter dan een matrasmaat.
 • Een boxspring is geschikt voor alle soorten matrassen. Echter raden meeste fabrikanten een pocketveringmatras aan.
 • Wat is een boxspring eigenlijk?

  Boxspring heeft als letterlijke vertaling ‘doos met veren’. In een boxspring zitten metalen veren. Deze kunnen allemaal van boven naar beneden bewegen en geven daardoor een nauwkeurige ondersteuning. De comfortabele eigenschappen in combinatie met de nauwkeurige ondersteuning zorgen voor de gewenste nachtrust.