Kiezen voor een hard of een zacht matras?

Ligt je matras niet lekker? Wat heb je eigenlijk nodig?

Heb jij een hard of juist een zacht matras nodig?

Bij het kiezen van en de aanschaf van een nieuw matras is één van de belangrijkste factoren waar naar gekeken wordt vaak of het een hard of zacht matras betreft. Over smaak valt niet te twisten en iedereen heeft zijn voorkeuren. We gaan hier dus niet het ene matras aanprijzen en het andere afbranden. Wél kunnen we ze naast elkaar leggen. In dit geval figuurlijk dus om eens te kijken wat de verschillen en eventuele overeenkomsten zijn.

Of je een hard of zacht matras nodig hebt, hangt vooral af van je persoonlijke wensen en eisen. Wanneer je het juiste antwoord voor jou op deze vraag niet weet, raden we je altijd aan om advies in te winnen bij een deskundige. Het matras moet namelijk goed op jou (en je partner) afgestemd zijn. Een te hard of te zacht matras levert vaak lichamelijke klachten op.

Die klachten kunnen zich bijvoorbeeld vertalen in het last krijgen van je schouders en heupen, vaak in het geval van een te hard matras. Bij een te zacht matras kun je juist weer last krijgen van rugklachten. In beide gevallen kun je ook onrustig slapen, waardoor je minder vitaal bent in de dag die daarop volgt.

Of je een hard of zacht matras nodig hebt, hangt in veel gevallen af van meerdere factoren. Deze factoren zijn onder andere je lengte, je gewicht en de mate waarin je gevoelig bent voor warmte. In het geval je onder de 80 kg weegt, kun je vaak het beste kiezen voor een wat zachter matras. Weeg je meer dan deze 80 kg, dan kun je voor een ideale nachtrust vaak beter voor een wat harder matras gaan.

Uiteindelijk blijft de keuze voor een hard of zacht matras persoonlijk en zul je ongetwijfeld afgaan op ervaringen met eerdere matrassen. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen, dan kan deze handige keuzehulp je wellicht uit de brand helpen.

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.