Kan ik mijn dekbed wassen?

Handige tips om jouw dekbed schoon en fris te houden

Je dekbed krijgt, net als al je beddengoed, ‘s nachts aardig wat te verduren: niet zo gek dat je dan zin hebt om hem eens lekker in de wasmachine te gooien. Je dekbed wassen kan je in veel gevallen gewoon zelf thuis doen, al is enige voorzichtigheid geboden: niet alle soorten dekbedden zijn er geschikt voor. En soms zorgt de grootte van je dekbed voor logistieke problemen bij het wassen: niet elke wasmachine is erop toegerust om een enorm dekbed te wassen. Dan moet je andere trucjes toe gaan passen!

In deze blog helpen we je aan informatie over dekbedden die wel in de wasmachine te wassen zijn, en aan handige tips & trucs bij dekbedden waarbij dat niet gaat!

Hoe vaak moet je je dekbed wassen?

Wij raden klanten meestal aan om na een aantal jaar hun dekbed te wassen of te laten wassen. Na een paar jaar gaan huidschilfers en vocht er niet meer zo makkelijk uit met luchten alleen, en heb je een grondigere aanpak nodig om hem écht weer schoon te krijgen. Je merkt het misschien niet direct, maar ook in je dekbed hoopt huisstofmijt, vocht en vuil zich op: niet echt iets waar jij in wilt liggen slapen!

Vaker wassen bij allergieën

Heb je regelmatig last van allergieën? Dan kan het slim zijn om je dekbed vaker te wassen; denk hierbij aan eens 3-4 maanden. Als je bijvoorbeeld gevoelig bent voor huisstofmijt, heb je sneller last van de nadelige gevolgen van een semi-schoon dekbed. Sowieso is het slim om bij allergieën goed op te letten bij de keuze van het materiaal van je dekbed: probeer een hypoallergeen materiaal te kiezen, dat makkelijk in de wasmachine kan.

Op hoeveel graden kan ik m’n dekbed wassen?

Op deze vraag hebben we helaas maar één eenduidig antwoord: check het label van je dekbed. Kort door de bocht, maar dat is het beste advies wat we je kunnen geven! Daar staan namelijk vaak de exacte wasvoorschriften op, en vind je dus ook de maximale temperatuur waarop je je dekbed machinaal kunt wassen. Geen label meer aan je dekbed en je hebt de originele verpakking ook niet meer? Dan kun je in algemene zin de volgende temperaturen aanhouden:

Je dekbed laten wassen bij de stomerij

Kom je er zelf niet uit met het wassen van je dekbed? Dan kun je hem natuurlijk altijd naar een lokale stomerij brengen. Het kost even iets meer, maar vaak krijgen zij je beddengoed weer optimaal fris met hun professionele reinigingsapparaten. Het scheelt je hoe dan ook een boel werk!

Zo hoef je je dekbed minder vaak te wassen

Het geheim van je dekbed schoon en fris houden zit hem niet alleen in het wassen. Ook het wekelijks onderhoud is daarbij superbelangrijk! Met deze tips hoef je je dekbed naar alle waarschijnlijkheid minder te wassen.

Niet meer schoon te krijgen?

Is je dekbed echt niet meer te redden, of gaat hij al meer dan 8-10 jaar mee? Dan is het gewoon tijd om hem te vervangen. Dat is altijd de meest hygiënische oplossing! Gelukkig heeft Matrasconcurrent een breed assortiment dekbedden voor je, dat je eenvoudig en voordelig online kan bestellen. Een paar klikken en jij kan binnenkort gaan genieten van een nieuw en superfris dekbed!

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.