Hygiëne: Zo vaak moet je je bed verschonen

Nachtkastje Floating Log - Naturel - 30 cm - 1 lade bij Matrasconcurrent

Een goede en gezonde nachtrust begint met een schoon bed. Het verschonen van je beddengoed is niet alleen hygiënisch, maar het draagt ook bij aan een frisse en comfortabele slaapomgeving. In deze blog wordt er dieper op in gegaan waarom het belangrijk is om je bed regelmatig te verschonen en hoe vaak dit eigenlijk moet. Lees snel verder! 

Waarom is het belangrijk? 

Je beddengoed regelmatig verschonen heeft verschillende voordelen. Ten eerste helpt het bij het verminderen van allergenen, zoals huisstofmijt, die zich kunnen ophopen in je bed. Daarnaast bevordert het een gezonde huid, voorkomt het onaangename geurtjes en zorgt het voor een algeheel gevoel van frisheid. Dit maakt je bed comfortabel en dat bevordert je nachtrust!

Het wassen van al het beddengoed

Het verschonen van je bed is niet alleen voldoende met het wassen van je kussensloop en lakens. Je gehele bed neemt door jou veel stoffen op tijdens het slapen. Zorg er dus voor dat je je gehele beddengoed regelmatig wast!

Hoe vaak moet je je lakens verschonen?

Begin bijvoorbeeld bij het wassen van je lakens. Het regelmatig wassen van je lakens helpt bij het verwijderen van dode huidcellen, zweet en andere stoffen die zich ophopen tijdens het slapen. Het eenmaal per week wassen is ideaal, maar als je dat niet haalt, probeer het dan minstens om de twee weken of maandelijks te doen.

Hoe vaak moet je je kussenslopen wassen?

Kussenslopen vangen niet alleen huidschilfers op, maar ook oliën en bacteriën van je gezicht. Regelmatig wassen helpt bij het voorkomen van huidproblemen en houdt je kussen fris. Net als je lakens is het eenmaal per week wassen van je kussensloop ideaal, maar als dat niet lukt, dan is het om de twee weken of maandelijks verschonen aan te raden. 

Hoe vaak moet je je dekbedovertrek verschonen?

Het dekbedovertrek is een beschermende laag tussen jou en het dekbed. Door het regelmatig te verschonen, verminder je de ophoping van zweet en vuil. Ook voor je dekbed is het eenmaal per week wassen ideaal, maar als dat niet lukt, dan is het om de twee weken of maandelijks verschonen aan te raden.

Hoe vaak moet je je dekbed wassen?

Het dekbed zelf heeft minder direct contact met je huid, maar het absorbeert wel vocht. Af en toe wassen helpt bij het behouden van frisheid. Wij raden aan om dit elke drie tot zes maanden te wassen. 

Een goede nachtrust

Een schone slaapomgeving draagt bij aan een goede nachtrust en algemeen welzijn. Door je beddengoed regelmatig te verschonen, investeer je in een gezonde en comfortabele slaapomgeving. Het mag dan misschien wat extra moeite kosten, maar het frisse gevoel en de voordelen voor je gezondheid zijn het zeker waard!

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.