Hoeveel slaap heb ik nodig?

Hoeveel slaapt een mens?

Hoeveel slaap heb ik nodig?

Hoeveel slaap heeft een mens nodig? Hoeveel uren per nacht? Matrasconcurrent geeft advies.

Je kent het vast wel: zo’n zwoele zomernacht waarin je net wat minder uurtjes hebt geslapen dan je had gewild. In veel gevallen draag je de gevolgen op de dag die hierop volgt nog met je mee. Een paar keer gapen, wellicht af en toe wat halve wegdommel-praktijken en tegelijk plannen makend om ’s avonds maar weer vroeg op bed te gaan om te trachten de gemiste uurtjes aan slaap in te halen.

Maar hoeveel slaap heb je eigenlijk nodig om de volgende dag wél goed te kunnen renderen?

Helaas, we moeten je teleurstellen. We kunnen hier namelijk geen éénduidig antwoord op geven. De meningen zijn nogal verschillend over de hoeveelheid slaap die een mens per nacht nodig heeft. Daarnaast verschilt het ook niet alleen op basis van leeftijd, maar is het ook nog eens per persoon anders. Wel kunnen we je een paar handvaten aanreiken met betrekking tot de gemiddelde hoeveelheid slaap per nacht die (vaak) voldoende is.

Voorheen werd er eigenlijk altijd vanuit gegaan dat je minimaal acht uur slaap nodig hebt en volgens sommige specialisten is dat nog steeds zo. Andere geleerden geven aan dat dit aan de hoge kant is en houden het op zeven en een half uur. Daarnaast is het aantal uur dat een mens nodig heeft dus behoorlijk afhankelijk van de leeftijd. Peuters hebben al gauw twaalf tot veertien uur slaap nodig, behoorlijk wat meer dan volwassenen dus.

Om antwoord te geven op de hoofdvraag van deze blog: bij volwassen personen wordt eigenlijk altijd een minimum van zeven en een half uur slaap per nacht genoemd. Wanneer je dit kunt aanhouden, ben je dus op de juiste weg. Op die manier zit jij vitaal op je werk de volgende dag en beloven wij dat het gapen grotendeels verleden tijd is!

De waardering van matrasconcurrent.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.2/10 gebaseerd op 1868 reviews.